CHP’Lİ ÖZEN GÜRLEDİ ; “BELEDİYENİN ÖNÜNDE KÖY MALI VURGUNCULARI DİYEREK DAVUL ÇALDIRACAĞIZ”

CHP İzmir İl Yöneticisi Yücel Özen ‘den Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’e tepki geldi.

Ödemiş Belediye Meclisi toplantısında Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in mecliste aldığı yetkiyle iki mahallede bulunan zeytinlik alanları satışa çıkarması tepkilere neden oldu.

Geçtiğimiz günlerde yapılan meclis toplantısında alınan karar doğrultusunda Birgi Mahallesi’nde 10 bin 400 bin metrekare, Çaylı Mahallesi’nde de 12 bin 926 bin metrekare zeytinlik dün Belediye Encümen Salonu’nda yapılacak ihaleyle satışa çıkarıldı. Bunun üzerine Ödemiş CHP İlçe örgütünü sabah saatlerinde ziyarette bulunan İzmir İl Yöneticisi Yücel Özen, CHP Parti binasında CHP İlçe Başkanı Nazan Dönmez ile birlikte basın açıklaması yaptı. Özen’in basın açıklamasında CHP’li Ödemiş Belediye Meclis üyeleri Sezer Türkmenoğlu, Mustafa Güldürür, Özkan Akgün hazır bulundular. Salı Akşam saatlerinde Atatürk Havalimanında meydana gelen patlamayı’ da kınayan Yücel Özen yaşanan olayı kınadı.

“ÜLKE ORTADOĞU BATAKLIĞINA SÜRÜKLENİYOR”

Ak Parti İktidarının Recep Tayyip Erdoğan’ı başkan yapmak için ülkeyi Ortadoğu bataklığını sürüklediğini belirten Özen ; “Bugün buraya farklı bir olayı basın mensuplarımızla paylaşmak üzere gelmiştik. Fakat dün gece yaşadığımız 41 kişinin yaşamını yitirdiği 239 kişinin yaralandığı IŞID terör saldırısıyla güne uyandık. PKK terör örgütüyle Emniyet güçlerimiz arasında yaşanan silahlı çatışmada 1 polisimiz ve 2 askerimiz şehit oldu. Biz bugün bunun üzüntüsünü ve acısını çekiyoruz. AK parti İktidarı Tayyip Erdoğan’ı Başkan yapmak için ülkeyi bir terör belası Ortadoğu bataklığına sürükledi. Bir bakıyoruz sabah kardeşim Esat oluyor. Bir bakıyoruz gece yatarken düşmanım Esad oluyor. Putin’e rest çekiyoruz ertesi günü bunu nasıl onarırım diye düşünüyor.”

 “BABALARININ MALLINI SATAR GİBİ KÖY MALLARINI SATIŞA ÇIKARTIYORLAR”

Özen sözlerine İsrail ile ilişkileri ve Putin’in Erdoğan görüşmesini eleştirerek devam etti. Özen ; “ İsrail’le ilişkiler genişletildi diye sevinç naraları atılıyor. Putin’den telefon bekleyen arz içindeki bir Devletin Başkanı Ülkemiz çok kötü bir dönem yaşatıyor. Ülkemizde köylü perişan Esnaflar emekliler borç içinde yaşamlarını sürdürüyorlar. Ülkede devam eden bu zig zag AK Partili Belediyeler de yansıdı. AK Parti İl Başkanı ve AK Partili altı Belediyenin asla köy mallarını sattırmayacağız sözüne rağmen Ödemiş Belediyesi’nin gelgitleriyle bir gün satacağım. Bir gün satmayacağım 200 metre yer için mi ortalık kaldırıyorsanız tepkileriyle karşılaştık. Sanki babasının malını satar gibi bir edayla karşılaştık. Bir gecede alınan bir kararla köy muhtarlarını mahalle muhtarlarına döndürdüler. Köylerden gelen malları da yerel belediyelere devrettiler. CHP parti programında yazmıştık. Biz köy muhtarlarına köy malları iade edilecekti. Ödemiş Belediye Başkanı da bu konuda söz verdi ama sözünü tutmadığını görüyoruz. Köy malları satışı devam ederse hangi belediye olursa olsun belediyenin önünde köy malı vurguncuları diyerek davul çaldıracağız. Böyle bir günde böyle olayları gündeme getirmek istemezdik ama söylememiz gerekiyordu” dedi.

DÖNMEZ ; “ENDİŞELİ BİR BEKLEYİŞ İÇERİSİNDEYİZ”

Özen’den sonra söz alan CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez ; “Bugün burada toplanma sebebimiz köy mallarının satışıyla ilgiliydi. Fakat dün gece yaşanan ani terör olayı hepimizi derinden üzdü. Terör nereden gelirse gelsin ilçe örgütü olarak kınıyoruz. Bu olayların bir an önce son bulmasını diliyor. Olayda şehit düşen vatandaşlarımıza rahmet yararlılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ülke olarak terör olayları karşısında endişeli bir bekleyiş içerisindeyiz” dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi