Listenin ilk göze çarpan ismi, Doğru Yol Partisi eski milletvekillerinden Erkut Şenbaş oluyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin eski üyesi Şenbaş, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden liste başı olarak Ödemiş Belediye Meclisi’nin yeni üyesi oldu. Eski milletvekilinin yanı sıra Adalet ve Kalkınma Partisi’nden iki, Cumhuriyet Halk Partisi’nden iki olmak üzere toplam da dört beldenin eski belediye başkanlarının meclis üyesi olarak görev aldığı yeni meclisin başkanlar bazında en renkli isminin Kaymakçı Belediyesi eski başkanı Halil Güler’in olması bekleniyor. Ödemiş eski belediye başkanlarından Münir Bezmez’in kızı Avukat Yasemin Bezmez, Adalet ve Kalkınma Partisi saflarından belediye meclisine seçilen en genç isim olarak öne çıkıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden bir önceki dönem Ödemiş Belediye Meclis Üyesi olan Dr. Cevdet Ayhan’ın kızı Özlem Katırcı Adalet ve Kalkınma Partisi listesinden Ödemiş Belediye Meclis Üyesi olurken yine bir önceki dönemin en renkli isimlerinden Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş Belediye Meclis Üyesi olan Mustafa Ali Fırtına’nın uzun yıllar asistanı olarak yanında görev yaptığı Avukat Anıl Selek’in ise Milliyetçi Hareket Partisi saflarından liste başı olarak Ödemiş Belediye Meclis Üyesi olduğunu görüyoruz.

Geçen döneme oranla mühendis sayısının azaldığı, mimar, mali müşavir gibi meslek mensuplarının hiç temsilcisinin bulunmadığı yeni mecliste hukukçu sayısının arttığını görüyoruz. Yeni mecliste Yasemin Bezmez, Halil Kartal ve Anıl Selek’ten oluşan avukatlar grubunun ağırlığı oldukça dikkat çekiyor. Geçtiğimiz dönemde Ödemiş Belediye Meclis Üyesi iken milletvekilliği aday adaylığı münasebetiyle bu görevinden istifa eden Veteriner Hekim Mustafa Aydın sonrasında veterinersiz kalan meclisin bu dönemde de kaderi değişmedi. Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi listesinden meclise giren Süt Birliği Başkanı Halil Deveci’nin yöremizin hayvancılıkla uğraşan kesimi ile belediye arasında sağlam bir köprü olması bekleniyor.

İki emekli öğretmen, iki ziraat mühendisi, bir işçi, bir doktor ve bir eczacının da yer aldığı mecliste Makine Mühendisi Hayrettin Özbudak ve İşadamı Zekeriya Karabıyık  geçen dönemden bu döneme Adalet ve Kalkınma Partisi meclis üyeliği görevini taşımayı başarırken Cumhuriyet Halk Partisi’nden geçtiğimiz dönem meclis üyeliği yapan hiçbir isim yeni mecliste kendisine yer bulamadı. Kuaförleri Ödemiş Belediye Meclisi’nde bu dönem temsil edilecek isim ise Milliyetçi Hareket Partisi listesinden seçilen, Ödemiş’in sevilen kuaförlerinden Derya Coşkun oldu.

Altı esnaf üyenin yer aldığı mecliste akademik unvanlarının yanı sıra ticaretle uğraşan diğer isimler de eklendiğinde esnaf ağırlıklı bir meclis olduğu da göze çarpan tespitler arasında yer alıyor. 2004 – 2009 yılları arasında yine Mahmut Badem başkanlığında ki belediye meclisinde yer alan Cumhuriyet Halk Partili Hayrettin Çamlıbel’in bu dönemde yeniden Mahmut Badem’le çalışacak olması ve yine aynı dönemde görev yapan Cumhuriyet Halk Partili üye Ahsen Şenöz’ün eşi Ruhi Şenöz’ün de Mahmut Badem başkanlığında ki belediye meclisinde üye olarak yer alması da dikkatlerden kaçmadı. Milliyetçi Hareket Partisi’nden Ödemiş Belediye Meclis Üyesi olan Avukat Anıl SELEK, o dönem iş ortağı olan Av. Mehmet Kırlı (1999 – 2004/DSP), ve asistanı Mustafa Ali Fırtına’nın (2009 – 2014/CHP) ardından meclis üyesi olarak, aynı hukuk bürosundan üç farklı ismin üç farklı dönemde meclis üyesi olması ile geçmişten bugüne enteresan bir gelişmeyi de beraberinde getirdi.

Son yerel seçimle birlikte Ödemiş’in de, Ödemiş Cumhuriyet Halk Partisi’nin de kaderi değişmedi. Tarihinde iki dönem üst üste hiç belediye başkanı seçmemiş olan Ödemiş Bekir Keskin’e ikinci dönem geçit vermediği gibi Emin Öztürk’süz her yerel seçimde kaybeden Ödemiş Cumhuriyet Halk Partisi, Emin Öztürk’süz girdiği bu seçimlerden de yenik çıktı.

Editör: Haber Merkezi