-Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem basın toplantısı düzenledi

-Başkan Badem toplantıda Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi, Süs bitkileri Organize sanayi bölgesi ile ilgili bilgiler verdi

-Bekir Keskin’in açıklamalarına karşı yüzde 0,51’i her yerde anlatacağını dile getirdi

Badem, "Ben yalancı, iftiracı ve kıskanç değilim, rakamlarla konuşurum"

 

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem Ankara dönüşü Belediye meclis üyelerinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

Başkan Badem Ankara’daki çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesinin 2015 yatırım programına alındığını açıkladı.

Önemli süs bitkileri ve fidancılık merkezi olan Ödemiş İlçesinde Süs bitkileri Organize Sanayi bölgesi içinde girişimde bulunduklarını dile getirdi.

Geçtiğimiz haftalarda Ödemiş Belediye eski Başkanı Bekir Keskin’in Sosyal konut projesi kapsamında düzenlediği basın toplantısına cevap vererek, Son ihale bu projeyi sosyal konut projesinden dışarı çıkarmıştır.

Yüzde yarım yani yüzde 0,51’lik bir ihale kırımı Dünyanın hiçbir ihalesinde söz konusu olmamıştır dedi.

Önemli konu başlıklarını açıkladıktan sonra Ankara dönüşü bilgilendirme toplantısında Belediye Başkanı Mahmut Badem şunları konuştu,

“Türk tarihinde ilk defa halkın seçtiği Cumhurbaşkanı ülkemize hayırlı olsun. Türkiye’nin önü daha da açılacaktır.

ÖDEMİŞ’TEN CENAZE KALKACAK

Bunun dışında Ödemiş’te 2014 yerel seçimlere baktığımızda, Daha düşük katılım olmasına karşın, Cumhurbaşkanımıza verilen oylar 5,9 puan arttı ve kaldı ki bu 14 parti karşısında. Ödemiş halkımıza teşekkür ediyorum. Ödemişle ilgili iyi haberler vermeye devam edeceğim.

Ankara’da güç göstermesi adına her gittiğimiz kapı önümüze açıldı.

Önce Bilim, Sanayi müsteşar yardımcısını ziyaret ettik. Daha önce Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili görüştük. Ardından Bakanımız Fikri Işık’a ziyarette bulunduk. 20 yıldan sonra ineklerin otladığı bölgenin yapılacağı müjdesi verdi. Müteşebbis heyeti toplayın ve Ödemişlilere müjde verin, 2015 yılı yatırım programına alıyoruz dedi.

İZKA’dan yüzde 75 hibeli 2 milyon bedelli kredi de alacağız. Projemiz devam ediyor. Organize Sanayi bölgesinin tüm alt yapısı da toplamda

11,5 milyon lira. Biz ilk etapta buranın birinci etabını yapacağız.

Seçimlerde Belediyenin gücünün ne olduğunu ve projelerin Devlet eliyle yapılmasının mümkün olduğunu dile getirdik.

SÜS BİTKLERİNİ DAHA GELİŞTİRECEĞİZ

Maliye Bakan yardımcısı ile görüştük. Bu ikisiyle görüşmemizde Ödemiş Organize Süs Bitkileri için İlk kurşun mahallesinde 500 dekarlık alanda çalışmaları bitirip, organize süs bitkileri alanı ilan ettirmek için çalışacağız.

Mahalli idareler yasasında yaşanan sıkıntı nedeniyle kent merkezinden uzak ve mahalleleri çok bizim gibi 20 ilçe var bunların gelirlerinin artırılması için görüşmelerde bulunduk.

Verdiğimiz sözler çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi AĞAÇ A.Ş genel müdürü ile ve Ödemiş SÜS-Bir temsilcileri ile sözleşmeli ekim anlaşması ve ardından satın alınmaların sağlanması ve doğrudan alımlarla 5 milyon liralık bir sözleşme aşaması söz konusu.

Önümüzdeki günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’la da görüşmeler yapacağız.

Ankara’da An-fa A.Ş ile görüşmeler yapacağız. Ödemiş’e Organize Sanayi için çalışmalar sürerken, doğrudan sıcak paranın girmesi için çalışacağız.

Süt ürünleri ile ilgili marka olması konusunda çalışmalara destek vereceğiz.

ÖDEMİŞ’TEKİ SU KESİNTİSİNİN SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ

Ödemiş’te su kesintisi var. Benim mailime hakaret içeren sözler yazıyorlar.

Bırak şu organize sanayi bölgesini, uyduya çıksan ne yazar, sen daha Ödemiş’in su problemini çözemedin diyen mailler atılmakta.

Şunu ifade etmek isterim ki; Ödemiş’te su kesintisinin sebebi Ödemiş Belediyesi değildir. Ancak, söz verdiğimiz ilgilenme konusunda, Bir vatandaşın sorunu varsa elbette bizim de sorunumuz.

Ödemiş’te Üzümlü barajına gelen sulama suyunun yüzde 40’nı sağlayan suyu İZSU’ya devrettik. Bu da bizim girişimlerimizle oldu. Süleyman Demirel ve Zafer mahallesinde yer gösterip sondaj açtırdık. İZ-Su yetkilileri de daha hassas davranmamalarından ötürü bu hale geldi.

Önümüzdeki sene bu sıkıntıların yaşanmaması için Başkanımız Aziz Kocaoğlu, İZ-SU genel müdürü ile bu konuları görüştük.

İlaçlama ile ilgili sırt tulumbalarının Yeni Asır ’da haber olmasının ardından 4 aracı kendimiz tahsis edip ilaçlama başlattık. Şimdi haftanın belirli günlerinde geliyorlar.

Ödemiş ilkleri ile hep gündemdedir, Ödemiş patatesi ile Kuva-i Milliyesi ile tanınırdı, Şimdiler de Saraçoğlu toplu konutlarındaki yüzde yarım yani yüzde 0,51 ihale kırımı ile tanınır oldu.

Eski Başkanımız Bekir Keskin Bey bundan 2-3 hafta önce basın açıklaması yaptı.

Mahmut Badem doğru söylüyor dercesine yüzde 0,51 kırımla ihalenin verildiğini de tablo da gösterdi. Firma şunu yapmıştır, bunu yapmıştır demiyoruz. Biz Birinci ihale de 437 liraya, İkinci ihale de 502 liraya ve Üçüncü ihale de de 542 liraya verilmiş.

Sayın Bekir Keskin’in ortaya koyduğu tablo bu. Birinci ihalenin yaklaşık maliyet bedeli 2 milyon 134 bin lira. İhalenin kırımdan sonra da 1 milyon 448 bin liraya verilmiş. Kırım yüzdesi 32.15 dir. İkinci ihale de Tarihleri dikkat çekiyorum, Birincisi 4.9.2012 tarihli, İkincisi 12.02.2013 ve 3 milyon 100 bin liralık ihale. Kırımla 2 milyon 716 bin lira çıktı. Yüzde 12.41 ihale indirimi var. İşte benim söylediğim burada 4 milyon 181 bin liralık işi 4 Milyon 160 bin liraya yüzde yarım yani yüzde 0,51 indirimle ihaleye çıkartmıştır.

EMEĞİ GEÇENLERE ELBETTE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bütün Türkiye bunu konuşuyor. Ve her fırsatta ve her platformda bu söylenmeye devam edecek. Bu efelerinden, patatesinden sonra yaptırılmış bir tanıtımdır. Biz mahkemelerde haklı ve haksızlığını tartışmıyoruz.

89 metrekare ve fiyatı 54 bin, 99 metrekare 60 bin lira. Üçüncü kısma geldiğimizde 89 metrekare ev fiyatı 69 bin lira, 99 metrekare 77 bin lira.

Birinci etaptaki tüm daireler satıldı. İkinci etapta satıldı ve Üçüncü etapta sadece 5 daire satıldı. Proje güzel, uygun, yönetmeliklere uygun ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu yolla Ödemişlilere ev sahibi yapmaya çalışanlara teşekkür ediyoruz. Ama bu noktadaki eleştirimiz yıllar boyu sürecek. Yüzde 0,51 unutmayacağız ve unutmamasını da sağlayacağız.

Bizim müteahhitle derdimiz yok, bizim bu işi yapanlarla ilgili de derdimiz yok. Bizim Ödemiş Belediyesi parasızlıktan kıvranırken, O müteahhit bize hacze gelmeye hazırlanırken, Yaklaşık O müteahhitte borcumuz var iken, Ortalama yüzde 25 bedel kırımla verilseydi, Bu bedel 1 milyon lira yapardı. Ödemiş Belediyesi 1 milyon lira kâr ederdi.

BİRİM FİYATLARI İLE İHALEYE ÇIKAMAZSINIZ

Bu konutlarda 69 bin lira yerine 60 bin lira olurdu. Sayın Bekir Keskin’in bir gazeteye verdiği bir sürü açıklaması var. Bu maliyetler Bekir Keskin’in açıkladığı fiyatlar. Bu fiyatlarla ihale yapılmaz.

Çevre Bakanlığının verdiği birim fiyatları nerede kullanılır biliyor musunuz? Bu fiyatlarla ihaleye çıkamazsınız.

Bu bedel nerede kullanılır, Yapı denetimde hizmet bedelinin belirlenmesinde, İnşaat fiyatları yaklaşık birim maliyeti ve SGK İşçilik bedelleri kullanılmasında, Mimarlık ve proje bedellerinin birim hesaplanmasında kullanılır. Bina yaklaşık keşif hesaplanmasında kesinlikle hesaplanamaz. İnşaat içerisindeki her 150-200 kalem işin maliyeti buradan bulunur. Yaklaşık maliyet çıkartılır ve bu maliyet gizlidir.

O yaklaşık maliyete göre de müteahhit firmalar fiyat verir.

Birincisinde yüzde 32,5 olan kırım son ihalede nasıl oldu da yüzde 0,51 oldu. Başka örnekler vereceğim. Olması gereken doğru işlerden bahsediyorum, Yeni hal binası inşaatı birincisinde yüzde 27, ikincisi et entegre inşaatı yüzde 26, Saraçoğlu konutları Birinci kısım inşaatı yüzde 32,5.

Anahtar teslimi bedellerle ve yakın tarihlerde yapılan işlerde yaklaşık maliyetlerle yapılmış işler. Ne değişti de aynı proje de ne değişti de 32,5’dan yüzde 0,51’e indi. Vatandaş 15 bin lira niye fazla para ödeyecek.

Birinci etap Saraçoğlu konutlarının ihalesine Ödemiş’ten 2 firma katılıyor, İkinci etap konutlarına 1 firma katılıyor. Üçüncü etap konut ihalesine 6 firma katılıyor 2 geçerli teklif ve hiç Ödemiş’ten firma katılımı yok.

Acaba Ödemişliler 70 daireyi yapamayacak boyutta mı?

15-20 gün önce basılmış ve geçtiğimiz gün dağıtılmış bir gazete.

Yalancı, iftiracı ve kıskanç diye başlık atılmış.

Birincisi söylediklerimde ilk günden beri yalan var mı? Yüzde 0,51 reel mi doğru mu? Sizlere soruyorum.

BENİM KİMSEYİ KISKANMAYA VE İFTİRA ATMAYA HAKKIM YOK

Ben niye iftira atayım, Ben buradakileri söylüyorum. Elimdeki Belediyenin resmi verilerine göre konuşuyorum. Hayali hiçbir şey söylemiyorum.

Kıskanç olduğum söyleniyor ve 2004 yılında Ben dönemimde Beydağ barajını yaptırdım, Birileri ismimi vermek istedi, Ben Ödemiş’e mal olmuş bir barajı kendime niye mal edeyim. Bademli barajı, Aktaş barajı, Üzümlü barajı başladı, 265 yataklı Ödemiş Devlet hastanesi için çabaladık.

Demiryollarını ve vagonlarını yenilettik ve duble yol çalışmaları yapılmakta. Adliye Sarayı yapılmakta ve Ödemiş Kaymakçı Bölge cezaevi, Şimdi de Ödemiş Organize 2015 yatırım programına alınacak. Ben ismim konmazsa yapılmasın deme lüksüm yok. Saraçoğlu konutlarını diye kıskanayım. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum.

PARAYI İYİ YÖNETEMEZSENİZ 24 MİLYON LİRA BORCUNUZ OLUR

Ben hep şunu söyledim, Belediye imkânları ile çok fazla iş yaparsanız ve doğru parayı yönetmezseniz ondan sonra 24 milyon lira borcunuz olur.

Parayı doğru yönetmek bir yükümlülüğümüz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak gibi görevimiz var.

FOTOĞRAFA İYİ BAKIN

Elimdeki gazetedeki fotoğrafa bakın ve yüz haline bakın. Ne okuyorsunuz bu fotoğraftan. Ben birkaç kişiye bu fotoğrafı okuttum ve bana dediler ki; yüzünde hezeyan, tedirginlik ve yorgunluk okunmakta.

Bu açıklamaları yapmayacaktım ve yapacak olsaydım ve bunu 15 gün önce yapardım. Basılı tarihi eski bir gazeteyi 10-15 gün sonra Ödemiş sokaklarında dağıtıyorsanız, Bilin ki bizimde daha doğruları açıklayacak sözlerimiz olacaktır.

KİK’DE BİLE YÜZDE 0,51 KIRIMLI BİR TANE DOSYA YOK

Kamu ihale kurumuna başvurdum ve bize yüzde 0,51 kırımla ihaleye çıkarılmış dosya varsa gönderin dedim. Bugüne kadar böyle bir ihale kırımı olan hiçbir dosya olmadığını söylediler.

Ben yapılan ihale yanlış demiyorum ve ihale yasasına göre doğru.

El insaf yüzde 3 kırımla verseydiniz de Ödemiş Belediyesinin 15 bin lira daire başı kaybı olmasaydı. 6 tane ihale yapılmış onlara bakın. Ortada rayiç var. Birim fiyatlara normalde biz yüzde 25 müteahhitlik hizmeti koyarız. Kar etmeyen adam iş alır mı olmaz.

ÖNEMLİ OLAN MAHKEMEDE DEĞİL, VİCDANLARDA AKLANMANIZ

Biz bu durumu savcılığa veremeyiz. CHP ve Ak Partinin tüm Belediye Meclis grubu zaten bir talepte bulundular. Müfettiş istendi. Şu an Ödemiş Belediyesi Sayıştay tarafından denetlenmekte. Bu denetimden benim müdürlerimin veya Sayın Bekir Keskin’in ceza alması değil amacımız.

Bizim derdimiz yüzde 0,51’le kaybedilen para. Bu binalar sosyal konutsa

500-600 liraya aylık taksitle verilecek iken bu konutlar sosyal konut olmaktan çıkmış ve hedefinden uzaklaşmıştır. Burada konu hukuken aklanmak değil, Sayıştay bunda suç değil diyebilir de. Asıl olan burada vicdanlarda aklanmanız gerekiyor.

 

 

 

NAZİF HARUPÇU

 

 

 

Editör: Haber Merkezi