Ak Parti Ödemiş 5. Olağan kongresi pazar günü Belediye nikah sarayında öğleden sonra saat 14.30'da yapıldı.

Kongreye Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ak Parti İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, Rıfat Sait, Ali Aşlık, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, İl Başkanı Bülent Delican, İl yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Ödemiş İlçe başkanı Ali Hadim, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Yeni Ak Parti İlçe Başkan adayı Halil Demir, çok sayıda davetli ve partili ile delegeler katıldı. 

Tek Liste halinde gidilen seçimde önce divan kurulu oluşturuldu. Divan başkanlığına Aykut Yenice, Divan üyeliklerine de Müjde Çelik, Bahrettin Örek, Mehmet Pekdoğru ve Şerife Sarıpınar seçildi. Kongre Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

AK Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı’nda 6 yıldan bu yana başkanlık görevinde bulunan Ali Hadim’in yeniden aday olmadığı, Halil Demir’in tek aday olarak 400 delegenin huzuruna çıktığı Ödemiş Belediyesi  Nikah Sarayı ve Kongre Merkezi’ndeki 5. Olağan Kongre büyük ilgi gördü. Kongrenin açılış konuşmasını yeniden aday olmayan İlçe Başkanı Ali Hadim yaptı. Duygusal bir konuşma yapan Başkan Hadim, "Yeni dönemde Milletvekilliğine aday olduğunu ifade ederek, "Partimin vereceği tüm görevlerde seve seve yer almaya devam edeceğim. 13,5 yıldır davamız için mücadele ettiğim partimin daima hizmetkarı olacağım. Recep Tayyip Erdoğan'ın ardında hizmet etme şerefini yaşatan Yüce Mevla’ya binlerce kez şükürler olsun” dedi. Hadim, ilçe başkanlığı dönemindeki çalışmalar ve ilçeye gelen yatırımlarla ilgili bilgiler vererek yeni İlçe Başkanı Halil Demir’e başarılar diledi.

BU KONGRE ÖRNEK BİR KONGRE OLDU

Ardından Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem şunları söyledi,

"2009 yılında yüzde 43 oyla seçimi kaybettikten sonra, tekrar seçim kazandıysak sizin inancınızla oldu. Bugün 5. kongremizi yapıyoruz. Bugün yaşadığımız bu kongre örnek bir kongre oldu. Burada bir coşkuyu, bir düğünü tekrar yaşıyor ve yaşatıyoruz. Bu bayramı 2015 yılında Anayasayı değiştirecek oy oranını İzmir'de de sağlayarak tekrar yaşayacağız. Bu yine sizlerin inancı ile olacak. Biz daha mzaabatayı almadan 1 Nisan saabahı başlayarak 74 köy ve 9 beldeye teşekkür turuna çıktık. Zor günlerde zor bir seçim yaptık.

Zorluk nerede idi, 9 beldenin Belediyelerinin kapılarına kilit vurarak, Bundan böyle hizmetleri buradan biz vereceğiz dedik. Sayın Bakanımız Binali bey ve Milletvekillerimizin bize verdiği destekle, çok fazla bir şey yapamasak bile, her köyde bir makinamız, her köyde b,r çalışmamız var. Bu zorlukları yılbaşından itibaren aşmaya çalışacağız. Bize yeter ki güvenin" dedi.

 Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Diyarbakır Milletvekili, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Oya Eronat, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir Milletvekilleri ve İl Yöneticilerinin katıldığı kongreler coşku içerisinde gerçekleşti. Kongreden birlik ve beraberlik mesajları çıkarken AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım konuşmasında çözüm sürecine dikkat çekti.

"ÖZ EVİMDE HİSSEDİYORUM"

Ödemiş İlçe Kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Ödemiş eski ilçe başkanı Ali Hadim'in çok duygu yüklü bir konuşma gerçekleştirdiğini dile getirerek, "Bizde aynı yolun yolcusuyuz. Bu uzun yolları yolculuk kolay olsun diye duble yollara çevirdik. Yola devam. Menderes Havzasının efelerin şehri buralar bu milletin bağımsızlık mücadelesinin tarihinin yazıldığı yerlerdir. Menderes Havzası birliğin beraberliğin kardeşliğin timsalidir. 2011 seçimleri öncesi partim genel başkanım, başbakanım beni İzmir'e gönderdi. Buraya gelip sizleri görünce tanışınca kendimi öz evimde hissettim. İzmir benim için çok özel bir şehir" dedi.

"10 YILDA 650 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK"

Böyle kongrelerin başka partilerde olmadığını belirten Yıldırım, "Bizde sen ben kavgası olmaz. Bu anlayışla bugünlere geldik. Bu ülkeye 10 yılda yaptığımız yatırım 650 katrilyon. Sadece ulaştırmaya yaptığımız yatırım 300 katrilyon. Helalı hoş olsun. Bu güzel insanların daha güzel hizmetler alması için 650 katrilyonluk harcama yaptık. Bu ülkeye bir çivi çakmayanların paraları nasıl buharlaştırdığının hesabını soralım.

"EŞİTLİK LAFLA SAVUNULMAZ"

AK Parti'nin millete hizmet partisi olduğunu vurgulayan Yıldırım, "AK Parti ağabeylere, yabancılara hizmet edenlerin partisi değildir. Kadın erkek eşitliği üzerine fırtınalar koparıyorlar. Onlarda Cumhurbaşkanımızın ne dediğini çok iyi biliyorlar. Kadın erkek eşitliğini savunmak lafla olmaz. Eğer sen bu ülkenin Ulaştırma Bakanlığından daha fazlasını bir kadın bakanımıza teslim ediyorsan, al sana kadına verilen güven ve önem. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Bizim boş laflara karnımız tok. Biz bugüne kadar hizmet ederek, milletimizin derdini çözerek geldik. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' dedik. Onun için yolları böldük milleti birleştirdik.

Çözüm süreci...

Terörün içinden gelen bir anneyi dinledik. Sadece bir milletvekili değil, bir anne. 34 yıldır süren bu anlamsız kavga 40 bin insanımızı aramızdan aldı. Birlik beraberlik ve kardeşliğimiz çok önemli. Çözüm sürecini bahane ederek ülkede kargaşa çıkartmak, bu yolda sorumsuz davranmak efelerin kitabında yazmaz. Her şeye razı oluruz ama vazgeçmeyeceğimiz 780 bin km kare vatan toprağıdır bu toprakta tek vatan olacağız, bir olacağız ve şehitlerimizin kanıyla oluşmuş ay yıldızlı bayrağımızdan başka bir şeyi takmayacağız. Çözüm Süreci tarih süreci, çözülme süreci değildir. Eski alışkanlıkları kurnazlıkla devam ettirme hastalığında olanlar yollarının yol olmadığını çok iyi bilsin. Burada birlik olacaksa herkesin aynı sorumluluğu taşıması gerek.

"KİMSEYE SIRTIMIZI DÖNMEDİK"

Bugün Suriye'den anlamsız bir savaş yüzünden ülkelerini terk eden 2 milyon vatandaşın bizim ülkemizde olduğunu kaydeden Yıldırım, "Biz yardıma ihtiyacı olan kimseye sırtımızı dönmedik. Biz gittiği toprakları oradaki insanlara emanet eden nesilden geliyoruz. Bütün o silahlardan çıkan mermileri kendi insanın tepesine yağdırdı. Onun için demokrasinin kıymetini bilmemiz lazım. Demokrasi demek insan hak ve hukukunu ilelebet saklanması demektir. Demokrasi demek vesayetçilerin tepesine balyoz gibi inmek demektir" diye konuştu.

DELİCAN: "ÜLKENİN MAKUS KADERİ DEĞİŞTİ"

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Türkiye Cumhuriyeti'nin küllerinden doğan çok büyük bir ülke olduğunu vurgulayarak, "Türkiye Cumhuriyeti'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde çok büyük reformlar yapıldı. Ancak sonrasında vesayet rejimleri le boğuştuk. Belki yaşadığımız günlerde hayat koşuşturmayla geçiyor. Ancak tarih ileride burada oturan insanları altın harflerle yazacak. Bizler ülkenin makus kaderini öncelikli olarak inancımızla ortadan kaldırdık. AK Parti ahlaklı ve erdemli insanların hareketidir. Allah temiz kalpli insanlara her zaman iyilik ve huzur verir. Bizler büyük bir ihanet yaşadık ancak artık biliyoruz ki cemaat denen o paralel yapı en büyük hançeri kendi içerisinde buldu. Eski Başbakanımızı akla gelmeyecek iftiralarla 17 - 25 Aralık sürecini başlattılar. Sayın o dönem ki Başbakanımız şimdiki Cumhurbaşkanımızı kurda kuzuya yedirmedik. Bugünlere geldiysek bu AK Partinin erdemli insanlarının sayesindedir. Biz birlik beraberlik ve kardeşliğimizde ödün vermemeliyiz. Siyasetle uğraşanlara sesleniyorum ben ilçe başkanı ilçe yöneticisi olamadık diye üzülmeyin. Bu partinin bir üyesi bile olmak şereftir. Biz hiçbir zaman küsmedik, delege bile olamadığımız dönemler geldi. Ama hep çalıştık bugün bu günlere bu sayede geldik. Bizim ülkemizde bu zamana kadar birçok topluluk birlikte yaşadı. Malazgirt'i Türk, Kürt hep birlikte fethettik. Çanakkale cephelerinde hep kardeşçe omuz omuza verdik. 30 yıldır aramıza nifak sokmak isteyenler kardeş kanı akıttılar. Kimse bu kanı durdurmak için adım atmadı aksine bundan beslendiler. Bizim büyük liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ben bu sorunu çözeceğim dedi. Biz ilk defa kendi içimizde bir kardeşlik projesi başlattık. Bu proje bizim kardeşlik için en büyük adımımızdır. Herkes biz teröre karşıyız diyor. Peki neden Türkiye'ye 30 yıl kan kusturdular. Türkiye'nin güçlü bir ülke olması bu coğrafyada birçok insanı rahtsız ediyor. Recep Tayyip Erdoğan Yeni Türkiye'nin yolunu açmıştır. 2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaştığımızda 3 kat daha zengin olacağız. Kapı kapı dolaşarak partimizi anlatmamız gerek. Kapı kapı dolaşarak, Türkiye'nin geleceği için AK Parti'yi anlatın. Bu ışığı parlattığınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

"ÇÖZÜM ZORDUR AMA SABIR GÖSTERECEĞİZ"

AK Parti Diyarbakır Milletvekili, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Oya Eronat, üniversiteyi bitirene kadar hiç uçağa binmediğini söyleyerek, "Bundan 12 yıl önce Iğdır!a Cizre'ye bir devlet adamı havalimanı yapacağım dese karikatürü yapılırdı. Ben eskiden Japon belgeselleri izlerken hızlı trenleri görürdüm. Bunlar hep hayaldi bizler için. Bu hayalleri gerçekleştirdiği için Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a teşekkür ediyorum. Biz Diyarbakır'da kırtasiye kırtasiye 1 ay gezerdik. Bir gün bir baktım oğlum eve kitapla gelmiş. Benim alacak gücüm varken çok sevindim birde alacak gücü olmayanları düşünün. Benim hayatımla çözüm süreci çok iç içe geçmiş durumda. Ben sade bir vatandaş olarak çalışırken evladımı Pkk'ya kurban verdim ve şehit annesi oldum. Victor Hugo'nuın bir sözü vardır 'Evlat kaybeden anneler her sabah o acıyla uyanırlar' sonra hem kendimin hemde evladını kaybetmiş annelerin sesi olmak için siyaset girdim. Ben ilk siyasete girdiğimde çaldığım kapıların arkasında evladını kaybetmiş annelerin olduğunu gördüm. Anneliğin ideolojisi, rengi olmuyor. Çok daha vahim olaylarla da karşılaştım evlatlarından hiç haber alamayan annelerle. Acaba ben konuşursam çocuğuma bir şey yaparlar mı diye düşünüyorlardı. Güneydoğu'dan göç etmiş aileleri bu bölgede dinledik. Eskiden derin devlet neymiş, devlet neden cinayet işlesin derdim. Pkk'yı büyütmek için dış güçlerin neler yaptığına şahit oldum. Ben oğlumu kaybettiğim gece diğer çocuklar sessiz sedasız toprağa verildi. Şimdi 3 Ocak'ta şehit anneleri çadırlarını kurdu ve çocuklarını andı. Bugün bir baba havalimanında Selahattin Demirtaş'a benim oğlumun hesabını vereceksin diyorsa. Biz bu süreçte başarılı olmuşuz demektir. Bizler etle tırnak olmasaydık 34 yıldır bu bölgede kan aktı yine de bölünmedik. Barış zordur, çözüm zordur ama sabır göstereceğiz" diye konuştu.

ULEMA: "ÇOK ÇALIŞACAĞIZ"

AK Parti İzmir Milletvekilleri adına konuşan, Nesrin Ulema Ödemiş'in her zaman ki coşku içerisinde bir karşılama gerçekleştirdiğini belirterek, "Ödemiş'le 2009 yılında geri almak üzere bıraktığımız bir hesabımız vardı. Değerli Başkanımız Mahmut Badem bu hesabı kapattı. Kendisinin belediye başkanı olmasında emeği geçen tüm teşkilat başkanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. 5. Olağan Kongrelerimizde Yeni Türkiye, Yeni Güç Hedef 2023 dedik. Hepimiz 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle Yeni Türkiye'nin kapısını aralayan dönemi başlattık. Bu millet 10 Ağustos'ta Recep Tayyip Erdoğan'ı seçerken birde 2015 seçimlerinde yeni anayasayı oluşturmanın yolunu açacak olan 330 milletvekili hedefine ulaşmamızı istiyorlar. Bunun için çok çalışacağız. Ben AK Partinin yetiştirdiği kadın siyasetçi olarak. Kadın ve erkek yaradılış gereği eşit değildir ancak biz kadın ve erkeği eş değer yapmak için çok büyük icraatlar yaptık. Bugün eğer AK Partinin kadına verdiği değer olmasaydı bizler bugün bu kürsüde konuşuyor olamazdık. Türkiye'de 17 milyon anneye 3 milyar TL eğitim desteği verdik. Kadın bu ülkenin üretiminde var olmak zorundadır dedik. Kadın istihdamını arttırmak için bir takım girişimlerde bulunduk. Kadın çalışsın diye sigorta primlerini biz ödedik. Bunlar AK Parti iktidarı ve onun lideri çıkarttı. Şimdi başörtülü kızlarımıza çalışma hakkı vermeyenler, bugün çıkmış fıtraten eşit değildir diyenleri eleştiriyorlar. Buradan bütün kadınlara sesleniyorum, bizi yetiştiren AK Parti biz gururluyuz. İnşallah kadın ve erkeğin nasıl eşit olduğunu bu ülkeye bizler göstereceğiz" diye konuştu.

 Özellikle son günlerde yeni Cumhurbaşkanlığı sarayı üzerinden olmadık kıyametin kopartıldığını söyleyen Ulema, "Milletin adamı millete hizmet için bu yola çıktı. Orası bu ülkenin milletinin malıdır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne de çok yakışmıştır"dedi.

BEYDAĞ İLÇESİNDE OGÜN ASİL AYDOĞDU SEÇİLDİ

Kongreler sonucunda Beydağ Eski İlçe Başkanı Hasan Sezer yerini AK Parti İzmir Teşkilatının en genç Başkanı Ogün Asil Aydoğdu'ya, AK Parti Ödemiş Eski Ali Hadim ise ilçe başkanlığını Halil Demir oldu.

ÖDEMİŞ'TE YENİ YÖNETİM

Tek adayla girilen kongrede başkanlığa seçilen Halil Demir’in yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Hüsnü Ekmekçi, Talip Örs, Hülya Döner, Volkan Öner, Emin Özsavran, Hazım Bostan, Metin Özer, Mehtap Girgin, Denizhan Seval, Ersin Tabur, Muhammet Şen, Doğan Özkumova, Ahmet Uyanık, İbrahim Fırtına, Tülay Deliorman, Fatih Kök, Mustafa Çoban, Mustafa Çaylı, Levent Ergin, Ersin Duraklı, Zeynettin Çetin, Beysun Kızıl, Baki Balcı, Mehmet Selçuk, İbrahim Sakınlı, Şenol Savuran, Ali Koçoğlu, Tülay Biber, Feray Kılıç

 

Editör: Haber Merkezi