HABER: DİLEK AYVALI

Büyükşehir belediye başkanlığı için aday olmayı düşünenlerden 10 bin TL alacak olan CHP, kadın ve gençlerden yarısını talep edecek. Engellilerden, şehit yakınları ve gazilerden ise ücret talep etmeyecek. Yerel seçim hazırlıklarını süren CHP’de, Genel Sekreter Mehmet Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı imzasıyla il ve ilçe örgütlerine yerel seçim adaylığı başvurularına ilişkin genelge gönderildi. 

Genelgede, yerel seçimlerde CHP’de aday adayı olmak isteyenlerin, 1 Ekim 2018 tarihinden başlayarak 19 Ekim 2018 günü saat 17.00’ye kadar başvuruda bulunmaları istendi. Başvuruda bulunacakların partiye teslim edecekleri belgelerin tek tek sıralandığı genelgede, adaylık başvuru ücretleri de açıklandı. Aday adayı olacak il ve ilçe başkanları ve parti yöneticileri de 1 Ekim-12 Ekim tarihleri arasında istifa edecek. Buna göre, CHP’de büyükşehir belediye başkanlığı için 10 bin, nüfusu 100 bin ve üzeri il ve ilçe belediye başkanlığı için 7 bin 500, nüfusu 50-100 bin olan il ve ilçe başkanlığı için 5 bin TL, nüfusu 15-50 bin olan il, ilçe ve belde belediye başkanlığı için 3 bin TL, nüfusu 15 binin altında olan ilçe belediye başkanlığı için bin 500 TL, nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçelerde belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri için 3 bin 500 TL başvurucu ücreti alınması kararlaştırıldı.

Genelgede aday adaylığı başvurusu yapacak kadın ve gençlerden ödentinin yarısı alınacak. Engellilerden, şehit yakınları ve gazilerden ücret alınmayacağı belirtildi. Yine genelgeye göre; İstisnasız tüm aday adalığı başvurularından belediye başkanlığı aday adaylığı için 250 TL, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri için 100 TL dosya ücreti alınacağı belirtildi. Aday adayları dosya ücretlerini makbuz karşılığı il ve ilçe başkanlıklarında yatırabilecek.

Editör: Haber Merkezi