HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Beko’yu İlçe Binası önünde CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Kiremitçi, Ödemiş Kadın Kolları Başkanı Sezer Türkmenoğlu ve Partililer karşıladı.

Burada İlk konuşmayı İlçe Başkanı Mehmet Kiremitçi yaptı. Kiremitçi “Biz meşaleyi yaktık, genel merkezi bekliyoruz” sözleriyle partilerin geciken aday tespiti konusundaki fikirlerine tercüman olması alkışlara neden olurken, daha sonra konuşma yapması için sözü İzmir Milletvekili Beko’ya bıraktı.

Beko, “Bu seçimlerde bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz, birleşirsek var oluruz”

Milletvekili Kani Beko burada yaptığı konuşmada, “İhracatta yüz milyar dolarlık açık var. Cari açık demek, işsizlik demek, açlık demek, işsizlik demek, sefalet demek, üretimden kopmuş bir Türkiye demektir. Bu memlekette kotalar gündeme geldiğinde biz çok çalışmıştık, bizim muhalefetimize rağmen, maalesef durduramadık. Kotalar sonrasında 3,5 milyon köylü, köylerini bırakıp şehirlere geldiler. Pamukta, pancarda, tütünde kota geldi. Ulusal kurtuluş savaşı sonrası, dedelerimizin ve babalarımızın tırnaklarıyla kurmuş olduğu tekel fabrikaları, Sümerbank fabrikaları, karayolları, hava ve deniz yolları, Türkiye kömür işletmelerinde çalışırken, 4 ikramiyemiz vardı, temel ihtiyaçlarımızı giderecek maaşımız vardı. Huzurlu bir şekilde yaşıyorduk. Söylediğim şirketlerin tamamı, uluslar arası sermayeye satıldı. Bankaların %85’i bile uluslar arası sermayeye satıldı. Gerçekten Türkiye bir ihanet çemberi içerisinde. Bizim yeniden toparlanmamız, ayağa kalkmamız gerekiyor. Bu topraklarda dün kaybettiklerimizi tekrar kazanmamız gerekiyor. Önümüzde yerel seçimler var. Bu seçimlerde bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz, birleşirsek var oluruz. Var olmamız için her zamankinden daha fazla birliğe beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz süreci yaşıyoruz. Artık bu saray düzenine, AKP yönetimine dur demeliyiz. Bizim çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini ipotek altına almak isteyen mevcut siyasi iktidara karşı toplumsal muhalefetin mutlaka ve mutlaka demokrasi mücadelesi verirken yan yana omuz omuza çalışması gerekir. Ödemişte CHP’nin belediyeyi almasını bekliyoruz, çalışmalarınızı ve kadınlarımızın çalışmalarını duyuyor, bundan mutluluk duyuyoruz. Adayımız belli olduk tan sonra, dağa taş demeden ev ev hangi partiden olursa olsun, halkımızı ziyaret edip onların sorunlarını tespit ederek, çalışmalarımızı buna göre hızlandıracağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi