Kınlı yayınladığı basın açıklamasında darbe girişimini herkes gibi kınadıklarını fakat bunu fırsat bilerek askere kin kusanları lanetlediğini belirtti.

“ASKERE EL KALDIRANLARDA YARGILANSIN”

Kınlı ; “ Bu darbe girişimini her kes gibi bende kınıyorum. Lakin fırsattan istifade askere olan kinini kusan şerefsizleri de lanetliyorum.12 ay askerlik süresi olan tatbikat yapıldığı söylenerek meydanlara çıkarılan rütbesiz er statüsündeki kardeşlerimize eziyet eden, onlara el kaldıran, yaralanmasına ve Şehit olmasına sebep olan kim varsa hepsinin cezası darbe girişimini yapanlarla aynı olmalıdır.”
 “DARBEYİ SİYASİ ŞOVA DÖNÜŞTÜRDÜLER”

Askeri itibarsızlaştırmak adına savunmasız şekilde kemerle saldırıldığını belirten  Kınlı ; “Halkı galeyana getirip kendi öz evlatlarını birbirine düşüren kasıtlı gördüğüm askeri itibarsızlaştırma adına tankların üzerinde tarzanlık yapan, belindeki kemerle savunmasız rütbesiz Er’e saldıran insanlıktan nasibini almamış sözde demokrasi savunucusu ama özde haydut olan kim varsa millet huzurunda cezalandırılmalıdır. Ayrıca son bir yılda verdiğimiz yüzlerce şehit için sela vermeyen insiyatif almayan diyanetinde, çağrılar neticesinde sokağa dökülenler içinde kalkışma karşıtlığını siyasi şova dönüştürenlerin de epeyce maharetli olduğunu görmüş bulunmaktayız. Bu arkadaşlarımızdan aynı hassasiyeti şehitlerimiz içinde göstermelerini istirham ediyor, PKK ile olan mücadelemizde de aynı kararlılıkla yine başrollerde görmek istiyoruz. Sonuç olarak kahramanlar can vermiştir yurdu yaşatmak için. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi