Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Teşkilatı 10. Olağan Kongresi Hangar Çok Amaçlı Salonu’nda yapıldı.
Kongreye, Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP İzmir eski Milletvekili Erdal Sipahi, MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Akın Biliç, MHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Özer ve İsmail Şimşek, MHP Beydağ İlçe Başkanı Alaaddin Topçu, MHP Bayındır İlçe Başkanı Seçim Gürçiftçi ve Milliyetçi Hareket Partisi üyeleri katıldılar.
KONGREDE MATEM HAVASI
MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Nurettin Tanrıverdi’nin vefatı nedeniyle kongrede matem havası hakimdi.
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, kongrede yaptığı konuşmada öncelikle dava arkadaşları olan İzmir İl Başkan Yardımcısı Nurettin Tanrıverdi’nin ani vefatı nedeniyle yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi.
Tireliler’in kendisine sorduğu Ankara’da gelişmeler nelerdir sorusunu cevaplayarak konuşmasını sürdüren Tanrıkulu, “Ankara’nın havası oynak, insanı arkadan vuruyor. Kendinizi korumazsanız ne yapacağı nereden vuracağı belli olmaz. 50 milletvekili arkadaşımızla TBMM’de sizleri temsil etmek üzere mücadelemize devam ediyoruz” dedi.
Tanrıkulu daha sonra, “Tire’de hayvancılık, tarım ve süt ürünleri ile ilgili pek çok şey yapılıyor ancak Tire’de sanayi yok. Tire’de var olan sanayi de maalesef bizim bıraktığımız dönemden sonra bir adım ilerleme şansı da bulamamış. Şehre girerken gördüğümüz Tire Organize Sanayi Bölgesi, bakanlığım döneminde emek emek mücadele verdiğimiz o küçük sanayi sitesi. Her seçim döneminde buradaki ark çoğu bilir hepinizle ele ele o sokakları o dükkânları tek tek dolaştık. En son seçimde şunu gördüm insanlar ümitlerini kaybetmiş yüzleri asık. Evinin ailesinin geçimi ile sıkıntı yaşamakta. Bu insanlara nasılsın demeye çekinir olduk. Çünkü insanlar nasıl olduğumuzu biliyorsunuz beyim diyorlar. Doğru. Hepimiz yaşadık ve gördük. Burada bir çelişkiyi de yaşamıyor muyuz bu kadar sıkıntı ve problem arasında en son seçimde Milliyetçi Hareket Partisi hak ettiği oyu alabildi mi. Bu konuda düşünmeliyiz. Özeleştiri yapmalıyız. Tirelilerle ilgili olarak daha fazla hizmeti nasıl getirebiliriz onun çaresine bakmalıyız. Allah buradaki ilçe yönetici arkadaşlarımın hepsinden razı olsun” şeklinde konuştu.
DEMİREL YENİDEN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ
400 delegesi bulunan ve 320 delegenin katıldığı kongrede gerçekleşen seçimde mevcut Başkan Bayram Demirel, 320 delegenin tamamının oyunu alarak tekrar MHP Tire İlçe Başkanlığı’na seçildi.
Tekrar başkanlığa seçilen Demirel, kendisini tekrar bu göreve layık gören dava arkadaşlarına teşekkür ederek, “Bir ülke yönetimine talip olmak demek ülke menfaatlerini kendi çıkar ve menfaatlerinden üstün tutmak; gerekirse kanını canını ortaya koymak demektir. Kim bu cennet vatanı satmaya ülke kaynaklarını birilerine peşkeş çekmeye, bir başka ülkenin politikalarına alet etmeye bu ülkenin bayrağını toprağını bölmeye çalışırsa yakalarında ülkücülerin ellerini bulacaktır. Şimdi durma zamanı değil çalışma zamanı milliyetçiliği anlatma zamanıdır. Genel başkanımızın buyurduğu gibi önce ülkem ve milletim sonra partim diyor hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi