HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
MHP Küçük Menderes Havzası ilçeleri Bayındır, Beydağ ve Kiraz ilçelerinden ardından Ödemiş İlçe Kongresi yapıldı.
 

Ödemiş Nikah Salonunda yapılan 12. Olağan Kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu başta olmak üzere İl Başkan Yardımcıları, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tahir Silay, Kuaförler ve Berberler Odası Başkanı Necati Gülgen, Kamyoncular Koop. Başkanı Osman Gülcü, Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, MHP Beydağ İlçe Başkanı Alaeddin Topçu, Ak Parti Kiraz İlçe Başkanı Musa Özdemir, Ödemiş Eski Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ak Parti Ödemiş Teşkilat Başkanı Muhammed Şen, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Tahir Yılmaz partililer katıldı.
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu divan başkanlığına seçildi. MHP İzmir İl Başkan Yardımcıları Süleyman Bozkurt, Fatih Şimdi ve İl Yöneticisi Adem Akkaş divan kurulunda görev aldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan kongrenin anlamlı bir güne denk geldiğini ifade eden divan başkanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, hem Ramazan'ın ilk gününde hem de Ülkücü Şehitler Günü'nde Ödemiş kongresini gerçekleştirdiklerini belirterek tüm Ülkücü şehitleri andıklarını dile getirdi.
Kırlı’ya teşekkür
Tanrıkulu, Kırlı ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. MHP Ödemiş İlçe Başkanı Metin Kırlı'nın yıllardır Ödemiş'te Milliyetçi Hareket'i en iyi şekilde ekibiyle birlikte temsil ettiğini ifade eden Tanrıkulu, Vefa'nın kendileri için İstanbul'da bir semt adı olmadığını, vefanın ne olduğunu bilen bir davaya mensup olduklarını belirtti. "Liselerde olsun olmasın tüm ülküdaşlar gönül birliğiyle çalışmalı" mesajını veren Tanrıkulu, Ramazan Bayramı sonrası yeni sistemle ilgili uyum yasalarının TBMM gündemine geleceğini söyledi. Türkiye'yi yine hareketli günlerin beklediğini söyleyen Tanrıkulu, MHP olarak "Önce ülkem ve milletim" diyerek sorumlu hareket etmeye devam edeceklerini vurguladı.
“ÖDEMİŞ'TE YATIRIMLARI TAKİP EDİN”
Ödemiş'in birçok sorununun bulunduğunu sözlerine ekleyen Tanrıkulu, kendisi için Ödemiş OSB'nin hicran yarası olduğunu, temelini attığı OSB'nin tabelasından adını "Yatırımcı gelmiyor" gerekçesiyle silmelerine rağmen halen yatırım alamadığına vurgu yaparak yeni ilçe başkanı İsmail Poyraz'dan Ödemiş'teki tüm kamu yatırımlarının Ödemişliler adına takipçisi olmasını istedi.
“HER ZAMAN GÖREVE HAZIRIM”
Faaliyet ve mali raporlarının ayrı ayrı okunup oybirliğiyle ibra edilmesinin ardından konuşma yapan Metin Kırlı,  "9 yıl ilçe başkanlığı yaptım. Her zaman Ödemiş Belediyesi'ni alma hedefim vardı. 2014 yerel seçimlerinde 18 bin oy aldık. 4 meclis üyesi çıkardık. Yeni yönetimimize Ödemiş Belediyesi nasip olur inşallah. Hedefsiz siyaset olmaz. Bu hedefi şimdiden belirlemek gerekir. Ağabey olarak verecekleri görevlere hazırım. Ancak hedeflerimiz şimdiden belirlenmeli. Ama bölge milletvekili çıkarma ama Ödemiş Belediyesi kazanma. Ben buna daha da fazla inanıyorum. İnancım tamdır, gençtir. Başarısını şimdiden kutluyorum" dedi.

“Üç Hilal Sancağını Ödemiş semalarında dalgalandıracağız”
Kongrede konuşma yapan İlçe Başkanı İsmail Poyraz, “Bugünün bizim için ayrı bir manevi değeri var. 27 Mayıs Ülkücü Şehitlerimizi Anma günüdür. Hepinizin öncelikle bilmesini isterim ki Ruhi Kılıçkıran’dan Fırat Çakıroğlu’na kadar hepsinin hangi uğurda canlarını feda ettiklerini hiçbir zaman unutmayacağız.  Başbuğumuzun emaneti olan bu kutsal sancağı liderimiz genel başkanımız sayın Devlet Bahçeli beyin önderliğinde en iyi şekilde temsil etmeye ve daha ileri taşımaya gayret göstereceğiz.  Ülkemizin mürebbet geleceği bizlerin başarısı ile olacaktır. Ülkemizin bölünmez teminatı bu teşkilatın başarısıdır.
Bu göreve talip olduğumuz günden itibaren oyalanmaya durmaya dinlenmeye savsaklanmaya vaktimiz olmayacak. Ekibimizle ve kıymetli ülkücülerimiz ile beraber son nefesimize kadar çalışmaya devam edeceğiz. Bu bilinçle çıktığımız bu yolda Ödemişli Ülküdaşlarımla birlikte tıpkı Ulubatlı Hasan'ın İstanbul'un burçlarına Üç Hilal Sancağı diktiği azim ve kararlılıkla çalışacağız. Yarından itibaren başlatacağımız gönül seferberliğinde çalınmadık kapı, teveccühü kazanılmadık gönül bırakmayacağız. Üç Hilal sancağını Ödemiş semalarında dalgalandıracağız. 9 yıl ilçe başkanlığı görevinde bulunan ağabeyim, başkanım Metin Kırlı'ya ve kıymetli ekibine sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.



Editör: Haber Merkezi