MHP ödemiş kadın kolları başkanı Fatma Gürdamla ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle parti binasında açıklama yaparak şunları ifade etti.
Başkan Fatma Gürdamla, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü ABD'deki işçi kadınların, ağır çalışma koşullarının iyileştirilip, erkeklerle eşit ücret almaları ve insan yerine konulmaları için, 8 Mart 1908'de her şeyi göze alıp ağır kayıplar verilerek greve başladıkları gün anısına, o tarihten bu yana yüz yıl geçmesine rağmen devam eden kadınların sorunlarına, dikkat çekmek amacıyla kutlanan bir gündür” dedi.
Kadınların çalışarak elde ettikleri geliri kendileri için değil, ailelerinin geçimini sağlamak için çaba göstermekte olduklarını kaydeden Başkan Gürdamla, “Çalışmak isteyen kadınların iş alanları çok azdır. İş güvencesi olan sendikalı çalışanlar içinde kadınların oranı çok düşüktür. Çalışma hayatı yönetimlerinde erkekler hâkimdir. Çalışan kadınların çok azı ev işlerine ücret karşılığı yardım alırken büyük çoğunluğunun bu yardımı almak için yeterli geliri yoktur. Kadınlara karşı geleneksel tutum ve bakış değişmediği sürece kadınların toplumda hak ettiği yeri alması çok zordur. Gelecek nesilleri yetiştirenler kadınlarımızdır. Bu nedenle eğitim ve fırsat eşitliği sağlanmalı, kadınlarımız insan olma hakkını temin etmek için her türlü idari ve hukuki düzenlemeler yapılmalıdır. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi