Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl başkanlığı İzmirlinin beklenti ve tercihlerini belirleyip 2015 Seçim çalışmalarına ışık tutmak amacıyla kapsamlı bir alan araştırması yapmaya hazırlanıyor. Siyasal başarının her şeyden önce kamuoyunda karşılık bulabilen adımları atmakla mümkün olacağını belirten Medya ve Tanıtım’dan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut, İzmir üzerine profesyonel ve geniş kapsamlı bir çalışma yapacaklarını açıkladı.

Oy verme tercihleri sorgulanacak 

İzmirlilerin tercih ve ihtiyaçlarının sorgulanacağı Çalıştay için profesyonel ve yarı profesyonel gönüllülerle yola çıktıklarını ifade eden Bulut, MHP İzmir’in, farklı bir bakış açısıyla yeni bir yol haritası için harekete geçtiğini kaydetti. Bulut, “Burada başlıca amacımız İzmirli hemşerilerimizim oy verme tercihlerini etkileyen faktörleri belirlemek. Çalıştay, eğitim faaliyetleri ve uygulama yöntemleri olmak üzere çalışmalarımızı ana başlıklara ayırdık. En yeni ve en eski üyemiz ve gönül birliği kurduğumuz vatandaşlarımızla yapılacak bu Çalıştaylar bizi sonuca götürecek” diye konuştu.

Okunan kitaptan, müziğe…

Yapılacak çalışmanın profesyonelliğine dikkat çelen Bulut, şöyle devam etti; “Geniş kapsamlı çalışmamızda sosyologlar, psikologlar, halkla ilişkiler uzmanları, anketörler ve istatistikçiler görev alacak. İzmir’de okunan kitaplardan takip edilen yayınlara; tutulan takımlardan yemek tercihlerine ve sevilen müziklere kadar birçok konuyu kapsayan çalışmalarımızın sonuçları önümüzdeki seçimlerde bizim için çok önemli bir veri tabanı oluşturacak.”

“İzmir’e kendimizi soracağız”

İzmir’de çıplak gözle bakıldığında görülemeyen bazı tesir değeri yüksek etkenler olduğuna dikkat çeken MHP İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut,  şunları kaydetti; “Bunların tespiti ve keşfi için yola çıkıyoruz. Bugüne kadar hiç kullanmadığımız bazı yöntemleri kullanacağız. Çalıştaylar ve kamuoyu yoklamalarıyla İzmir’e İzmir’i sorarken bir de asıl İzmir’e kendimizi soracağız. Bizden ne istiyor, neler bekliyor. Bunu bulup ortaya çıkaracağız. Amacımız toplum mühendisliği değil.  Bizi İzmir’le buluşturacak ortak aklı tespit etmek istiyoruz.”

Önce teşkilat Çalıştayı

İşe teşkilatlarla başlayacaklarını anlatan Bulut, her konuda uzmanlarının olduğuna vurgu yaparak “Teşkilatlarımız bilgi ve tecrübesi zirvelere ulaşmış dava arkadaşlarımızla dolu. Biz bir kadro hareketiyiz. Geçmişin kutlu mücadelelerinden geleceğin aydınlık günlerine rehber edineceğimiz mensuplarımız var. Yıllardır hem parti teşkilatlarımızda hem de gönüllü ve yan kuruluşlarımızda görev yapıyorlar. İşte ilk önce onların fikirlerine başvuracağız, önerilerini alacağız ve eleştirdikleri yanları tespit edeceğiz. Bunun için de “Çalıştay” yöntemini kullanacağız. Kasım ayı içinde tüm teşkilat mensuplarımızın temsilcilerinin katılacağı “Teşkilat Çalıştayı”nı gerçekleştireceğiz. Bu çalıştaydan çıkan sonuç 2015 seçimlerinde bizim mahalli dilimizi oluşturacak, seçimlerde kılavuzumuz olacak” şeklinde konuştu.

Dış Çalıştay Kasım sonunda

Teşkilat Çalıştayından sonra da tüm İzmir’den yükselen sesi duymak için bir çalıştay daha gerçekleştireceklerini ifade eden Bulut, “Üniversitelerimiz, STK’lar, araştırmacılar, gazeteciler, iletişimciler, söz ustaları, kanaat önderleri, siyasetçiler ve birçok alandan uzmanla gerçekleştireceğimiz bu çalıştayımız da kasım ayının sonlarına doğru yapılacak. Bütün bu stratejik çalışmalarla ilgili planlama aşamasını geçtik. Uygulama için gün sayıyoruz” dedi.

 

Haber ÇAĞLAYAN TAPTIK

Editör: Haber Merkezi