Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili A. Kenan Tanrıkulu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri çerçevesinde Ödemiş’te sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

Tanrıkulu ziyaretler kapsamında önce MHP İlçe Başkanlığına beraberinde İl başkan yardımcılarından Sait Şanlı ziyarette bulundu. İlçe Başkanı Metin Kırlı ve yönetim kurulu üyeleri ile Belediye Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda, Basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

ADAYLARIN SEÇİM ŞARTLARI ADİL DEĞİL

Tanrıkulu şunları söyledi, “Bilindiği üzere önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarında çeşitli merhaleler var. Seçimlere son 3 gün kala çalışmalarda 3. Etaba geldik. Bu proje çerçevesinde İzmir İl teşkilatımızın en son yaptığı yazılı materyalleri dağıttık. 1,5 milyon adet basılı broşürler hem bu bölgede, hem de İzmir çevresinde dağıtıldı.

Bu broşürlerde Ekmeleddin İhsanoğlu’nun neden Cumhurbaşkanı adayı olduğunu anlattık. Neden aday Erdoğan’ın da aday olmaması gerekliliğini anlattık. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli aday Erdoğan’ın niye aday olmaması gerekliliğini anlatmıştı. Gelinen süreç içerisinde önce Erdoğan’ın adaylığı ve YSK’nın bizce hatalı olan aldığı kararı ile üstünde Başbakan ünvanı ile seçimlere gitmesi oldu.

Adil, yerinde ve hukuki bir seçim süreci götürmüyoruz. Bir tarafta devlet imkânları, bir tarafta da çok büyük kesimin ve halkın toplumun kucakladığı bir uzlaşma neticesi ortaya çıkan aday var.

14 siyasi parti ve toplumsal mutabakatın sonucu varılan bu aday İhsanoğlu. Bir tarafta her türlü imkânı olan, bir tarafta 9 lira bağışın yapıldığı aday var. Adil olmayan seçim sürecinin son etabına geldik.

İzmir olarak İhsanoğlu’nun seçilmesi için var gücümüzle çalışacağız.

Ödemiş ve kamuoyunun aydınlatılması için sivil toplum kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştireceğiz” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE MUTABAKAT ZORUNLULUKTUR

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından, yapılacak olan Genel seçimlerde yine ortak mutabakat söz konusu mu? Sorusuna şöyle cevap verdi, “Onu söylemek çok erken. Ama uçurumun eşiğinde olan Türkiye’de bu Cumhurbaşkanlığı seçiminde mutabakatta MHP’nin yer alması bir sorumluluktur. Bizim için önemli olan Cumhurbaşkanlığı seçimidir.

Genel seçimlere daha 1 yıl var. Bununla ilgili bir karar alma ve beklentimiz yok” dedi.

Tanrıkulu ve beraberindekiler daha sonra Ödemiş Muhtarlar derneğine ziyaret gerçekleştirdiler. Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran ve yönetim kurulu üyeleri ile sohbet ettiler ve Ekmeleddin İhsanoğlu için destek istediler.

Ardından Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleri ile uğraşanlar Odası Başkanı Sami Görgen’i makamında ziyaret ettiler.

Son olarak da Ödemiş Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Turgut Usluca’yı ziyaret ederek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destek beklediklerini ifade ettiler.

 NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi