Milliyetçi Hareket Partisi Bayındır’da seçim bürosu açılışı gerçekleşti. MHP Bayındır Belediye Başkan Adayı Mümtaz Almışlar’ın Hükümet Konağı sokağındaki seçim bürosu açılışına yoğun ilgi.

Büro açılışına MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP İl Başkanı Necat Karataş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer katıldı.

Kalabalık araç konvoyuyla Arıkbaşı’ndan Bayındır'a gelen Oktay Vural ve beraberindekiler Bayındır caddelerini dolaşarak gövde gösterisi yaptılar. Seçim bürosu önünde toplanan kalabalık vekillere büyük sevgi gösterisinde bulundular.

DERDİMİZ MAKAM DEĞİL

DERDİMİZ BAYINDIR

İlk konuşmayı yapan Mümtaz Almışlar, “Bugün Bayındır’ın kaderini değiştirmek için çıktığımız bu yolda birlik ve beraberlik içerisinde siyasi partileri gözetmeksizin tüm halkımızı kucaklıyorum. 30 Mart Bayındır’ı siyasi çekişmelerden, ekonomiyi canlandırmaktan uzak, göz boyamak, ileri götüreceğim diye geri götürenlerin hesap sorma günü olacak. Sevgili Bayındırlılar sizler, her şeyin en iyisine layıksınız. Sizlerin içinden biri olarak esnafımıza, çiftçimize, halinizden anlayan, sizlerin derdi ile dertlenen, çözüm bulamaya çalışan biri oldum. Hiçbir zaman makam, koltuk peşinde olmadım bu işe de çıkmam çiftçilerim ve siz Bayındırlıların içindir. Hepimiz burada birbirimizin yüzüne bakıyoruz, hepimiz düğünümüzde derneğimizde beraber oynuyoruz, cenazemizde beraber ağlıyoruz. Bizim makama koltuğa ihtiyacımız yok. Ziraat Odası Başkanlarının içinde makam aracı olmayan başkanım, makam aracı yerine çiftçimizin işine yarayacak ekipmanları odamıza kazandırdık. Çiftçimizin emrine verdik. Yine aynı şekilde belediye başkanlığı olurda nasip olursa derdimiz koltuk değil sizler olacaksınız. Belediye kapısı her zaman sizlere açık olacaksınız ne etrafımızda korumalar olacak ne de sizlerin sorunları ile ilgilenmeyen bir yönetim anlayışı olacak. 30 Mart’tan sonra Bayındır hak ettiği değeri bulacak ”

Almışlar “Biz Bayındır’ı bir bütün halinde yönetmeye talibiz. Birileri benim arkamda büyükşehir var, benim arkamda devlet var diyerek vatandaşı kandırmaya kalkmasın. Belediye olarak kiliseler, oteller, restoreler parklar yaparak göz boyamasınlar.  İlçemizde iş sahaları oluşturulmuyor. Laf başı geldiğinde çiçeğin kenti Bayındır deniliyor. Ama sadece lafta kalıyor. İstanbullu, Ankaralı gelip burada çiçekçilik yapıyor. Çiçek festivalini onlar yapıyor. Benim üreticim stantlara para ödüyor. Söz veriyorum festivalimizi birlikte yapacağız. Stantlar üreticimize ücretsiz olacak. Başka memleketlerden gelip benim memleketimde festival yapamayacaklar”

GENÇLİK MERKEZİ

Almışlar “Bayındırda yaşam alanımız yok bir misafirimiz geldiği zaman ağırlamak için bir tane yerimiz yok   “yok, yok yok” ama biz söz veriyoruz. Burada gençlere söz veriyorum hiç kimsenin hayal edemeyeceği bir tane gençlik merkezi olacak Gençlerimiz zamanlarını bu ortamlarda değerlendirecek. Çıktığımız bu yolda en iyi hizmeti en kaliteli hizmeti, siyasi parti ayrımı gözetmeksizin tüm hemşerilerimden önce gönüllerini sonra oylarını talep ediyorum” 

SİZ, İZMİR’İ GERİ BIRAKTINIZ

Konuşmasına kendisini tanıtarak başlayan Taşer, Burhan Özfatura ile çalıştığı dönemde yaptıklarından söz etti. Taşer, iktidarın, ‘İzmir Konya’dan geri kaldı’ şeklinde feryat ettiğini söyleyerek, “Evet, geri kaldı. Neden geri kaldı, gelin Bayındırlılar karşısında mertçe konuşalım. Siz 2012 yılında 37,6 milyar İzmir’den vergi topladınız ve 7,6 milyar lira İzmir’e yatırım yaptınız. Yani beşte biri İzmir’e harcadınız. Konya’da 1,9 milyar vergi toplandı ama 4 milyar liralık yatırım yaptınız. Yani yüzde yüzden fazla. Bunu yıllardır İzmir’e reva gördünüz. Sonra gelip Konya İzmir’i geçti diyorsunuz. Geçmedi siz İzmir’i geri bıraktınız” dedi.

İZMİR ÇOCUKLARI OLARAK BİRER BAYRAĞIZ

İyi bir ekipleri olduğuna dikkat çekerek konuşmasını sürdüren İBB Başkan Adayı Taşer, “Biz iyi bir ekibiz. Belediyecilikte çekirdekten belediyeciyim. İyi bildiğimi iddia ediyorum. Her şeyi biliyorum demiyorum. Eğer adaylar bu işi iyi yapıp sorunları nasıl çözeceklerini biliyorlarsa, televizyonlarda halkın karşısında beraberce karar verelim. Kim doğru söylüyorlar kim yalan söylüyor halk görsün. İzmir’deki insanları nasıl ikna ederiz dediler. İstanbul’dan ve Amerika’dan siyaset mühendisleri getirdiler. Siyaset mühendisleri de dediler ki, ‘Bazı yerlere giderken yakanıza bayrak takın bazı yerlere giderken de takke takın, İzmirli insanları böyle ikna edersiniz.’ Bayındır meydanında söyleyeyim, bir şey yapmanıza gerek yok. Bu insanlara gönlünüzü açın, delikanlı gibi konuşun, başka bir şey yapmanıza gerek yok. Biz diyoruz ki işte Bayındır Belediye Başkan Adayı Mümtaz kardeşim ve diğer başkan adayı kardeşlerimle, biz hepimiz İzmir çocukları olarak hepimiz birer bayrağız. Bizim başka bayrak argümanı kullanmamıza gerek yok. Biz nereye gidersek 3 hilalle girecek 3 hilalle çıkacağız” dedi.

HATA YAPARSAK, ALLAH İKİMİZİ DE KAHRETSİN

İBB adaylarını eleştirerek konuşmasını sürdüren Taşer sözlerini şöyle tamamladı, “Biri devletin imkânını kullanıyor diğeri belediyenin imkânlarını. İkisi de Türkiye’nin en zengin iki insanı. Biz Mümtaz kardeşimle önce Allah’a sonra sizlere güveniyoruz. Bizim sizlerden başka kimsemiz yok. İcraat yaparken yanlışlık yapabiliriz. Bilerek hata yapar, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yersek, yolsuzluğa ve suiistimale bulaşırsak Allah ikimizi de kahretsin.”

AYAKKABI KUTUSU DİKİN

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural yaptığı konuşmasında şunları söyledi, “Barış istedik ama ülkeyi PKK’ya teslim edin demedik. Vatandaş devletin olduğunu soruyor KCK asayiş birimlerini kurmuş, mahkemeler kurmuş vergi topluyor arkadaşlar Güney doğuda paralel devlet oluşuyor ey Başbakan, eğer sen devlet istiyorsan önce sen güney doğuda inşa ettiğin o paralel devleti gör önce. Makam mevkii teslim ettiniz kişilerin bu makamları nasıl kullanacağını sormanız gerekiyor. Buraya gelenlere sorun size makam mevki verdik siz ne yaptınız gidip Ankara’da haram para aklama çetesi Reza Zarrab tuzağında milleti sömürdünüz. Gelenlere bu ayakkabı kutusu içinde bulunanlar, kimin paraları diye sorun. İmar çetesi oluşturmuşlar belediye başkanlarına yaptıramadıklarını bakanın talimatıyla yaptırıyorlar bir imar rantı oluşturuyorlar. Belediye başkanı olacak arkadaşlarımız yalnızca İzmir’in ve Bayındır’ın hakkını korur. Müteahhitlere peşkeş çekmez, İzmir’in hakkını bunlara sorun. Bu bacanaklar ne iş yapıyor hemşerim bu kayın pederler ne iş yapıyor, milleti kandırmaya gerek yok milletin oyunu alıp bölücülere ve rüşvet ve yolsuzluğa karışmış insanlara peşkeş çekmeye kimsenin hakkı yoktur. Komplo momplo diyorlar. Polisler mi yerleştirdi 4,5 milyar doları Urla’da da villa hesabı yapıyorlarmış. Rüşvet ve yolsuzluk batağında haram para aklama çetesi oluşturmuşlar. Utanmadan sıkılmadan hayır işi diyorlar. Kimi kandırıyorsunuz her türlü düzenbazlığın üzerine hayırla kapatıyorsunuz. İşte deniz fenerinde yaptığınız rezaletin hesabını veremediniz daha kara para aklamakta Reza Zarrab’ta hayırsever bir adammış. Herhalde bakan ve bakan çocuklarına hayrı dokunmuş, ama Bayındırlılara bir hayrı dokunmuş mu?” dedi.

KİMSENİN HESAP ETMEDİĞİ BİR PARTİ VAR

Son olarak kürsüye davet edilen Mhp Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, “Bu günden tezi yok 30 Mart akşamına kadar dur durak bilmeden sıkılmadık el çalınmadık kapı bırakmadan çalışacağız” diyerek ülke ekonomisinin geldiği durumdan özellikle de doların yükselişinden söz etti. Tanrıkulu, ülke ekonomisi ile ilgili yaptığı konuşmayı şöyle sürdürdü, “Diyelim ki ekonomi düzeldi. Ne olacak huzur mu gelecek? Belki ekonomi ile ilgili bir takım şartlar yerine gelecek ama ülke elden gittikten sonra hepimiz zengin olsak ne yazar. Onun için artık yeter diyoruz, onun için ne AKP ne CHP, çare MHP diyoruz. Enteresan olaylar da oluyor İzmir’de. İzmir’de iki parti seçim için yarışıyormuş süsü veriliyor. Ancak hiç kimsenin hesap etmediği bir üçüncü parti var. Bayındır’da ve İzmir’de her zaman başa güreşen bir parti var. O da MHP. Bu parti sizlerin gönül ve omuz vermesiyle inşallah 30 Mart akşamı Mümtaz Almışlar’ı Bayındır’da, Murat Taşer’i de İzmir’de belediye başkanı yapacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi