MHP Bayındır Belediye Başkan Adayı Mümtaz Almışlar, gün geçtikçe kendisine gösterilen ve artan destek ile köy ziyaretlerine hızlı temposuyla devam ediyor.

HABER:EREN ERBAHÇELİLER

Köy ziyaretlerinde İlçe Başkanı İbrahim Soğancıoğlu, meclis üyesi adayları ve çok sayıda partilinin yalnız bırakmadığı Almışlar, Yaka köy, Yakacık Çayırı, Çırpı semti, Ergenli, Dere köy, Canlı semti, Hisarlık ve Kızıloba köylerine, kendisine destek için çok sayıda araçlarla gelenlerle birlikte ziyaretlerde bulundu.

Gittiği her köyde büyük bir sevgi seliyle ve davullarla karşılanan Almışlar’a köy halkı, kendisini önce Bayındır belediye başkanlığı koltuğunda, sonra da Bayındır Ziraat Odası’ndaki çalışmalarından ve köylülerin sorunlarına çözüm getirmek için gösterdiği emeğin karşılığı olarak TBMM’de tüm köylüleri temsil edebilmesi için orada da görmek için gereken desteği vereceklerini söylediler.

BU SEÇİMDE OYUMUZU SANA VERECEĞİZ

Yakacık Çayırı’ndaki kahvede bir vatandaş, ”Gezmek için ben önce Tire’yi tercih ediyorum. Öncelikle buna bir çare bul. Selamla, Bayındır’ı 15 yıl yönetenler oldu. Ama Bayındır için hiçbir şey yapmadılar. Bu geçtiğimiz 5 yılda Bayındır için elle tutulur gözle görülür ne yapıldı. Biz şimdi parti için değil şahsa oy vereceğiz. Senin Ziraat Odası’nda yaptıkların ortada. Allah senden razı olsun. Ziraat Odası bizim ödediğimiz aidatlarla ayakta duruyor. Senin sayende biz odadan hak ettiğimiz hizmeti aldık. Daha önceki yıllarda dekar dosyalarını yollarda kaldırımlara oturarak dolduruyorduk. Senin sayende artık odada çayımızı içerek sıra beklemeden işimizi bitirip köyümüze gönül rahatlığıyla dönüyoruz. Şimdi sıra bizde. Bu seçimde biz oyumuzu sana vereceğiz” dedi.

BİZ BAYINDIR’IN KÖYÜ DEĞİL MİYİZ?

Hisarlı Köyü ziyaretinde bir vatandaş, ”Belediye Başkanı’nın Osmanlar’da verdiği sözü duyduk ve çok üzüldük. Kendi cebinden orada para vererek taşımalı eğitim sorununu orada çözmüş. Peki, bizim sorunumuzu kim çözecek. Ben kendisiyle belediyede görüşmek isteğimde, bizim köyümüzle ilgilenmediğini söyledi. Biz Bayındır’ın köyü değil miyiz? Bizim sorunlarımızla kim ilgilenecek. Cuma pazarında bize ayrılan yerler yıllardan beri aynı ve hiçbir değişiklik yok” dedi.

BİZ HEP SİZLERİN AYAĞINA GELECEĞİZ

Meclis üyesi adayları Seval Uncuoğlu ve Hanım küpeli de, “Bizim dönemimizde yapacağımız hizmetleri görünce, Cuma günleri pazara geldiğinizde Belediye’ye bizleri görüp teşekkür etmek için geleceksiniz. Biz orada sizler için olacağız. Bizim bir ayağımız her zaman köylerde olacak. Siz bizim ayağımıza gelip randevu almaya çalışmayacaksınız, biz sizlerin ayağınıza geleceğiz“ dediler.

KÖYLERDEKİ MALLARA GÖZ DİKTİLER

Başkan adayı Mümtaz Almışlar konuşmasında “Ben belediye başkanlığına sizler için, köylümün hakkı için talip oldum. Satılmayan sadece sizin köy mallarınız kaldı, şimdi onlara göz diktiler. Tüm köy sandıklarının mallarına gözü diktiler. Şimdi belediye bünyesine alıp mallarınızı, sonra da başkalarına peşkeş çekecekler. Size söz veriyorum, belediye başkanı olduğumda köy muhtarlarını yanıma alıp bu malları sadece o köylünün kiralamasını sağlayacağız. Yani sizin olanı size vereceğim. Tapuların arkalarına şerh koyacağım satılamaz diye” dedi.

HAK ETTİĞİNİZ HİZMETLER BİRİLERİNİN KEYFİ İÇİN YAPILMIYOR

Bayındır’da Devlet Hastanesi’ndeki doktor sıkıntısına ve sorunlara da değinen Almışlar, “Hastanemizin durumu ortada. Doktor açığımız var. Basit bir sağlık sorunumuzda hemen Tire’ye ya da İzmir’deki devlet hastanesine sevk ediyorlar. Hastanemize gelen doktor durmadan tayin istiyor. Kaçıyor bizim hastanemizden. Neden, çünkü ekipmanımız yok. Siyasilerin rant yeri oldu. Çalışanlar hep torpille girdiler oraya. Yıllardır Bayındırımızın simgesi olan Belediye Havuzunun durumu ortada. Şantiye ye çevirdiler. Dışarıdan gelen misafirimizi ağırlayacağımız düzgün bir mekânımız kalmadı. Şimdi buralara gelmemin amacı sizlerle muhabbet etmek ve sıkıntılarınızı dinlemek. Şimdi burada size, şunu yaparım bunu yaparım demiyorum. Sizi kandıramam ben. Ekibimle birlikte bir daha geldiğimizde karşınıza projelerimizle geleceğim. Köylülerimiz için köydeki gençlerimizin göç etmesini engelleyecek istihdam yaratacak projelerimiz olacak. Sizin mallarınızın değerinde satılması için çalışmalarımız olacak. Yaka Köyümüzün girişindeki köy mezarlığı yıllardan beri içler acısı durumda. Ne büyükşehir ne de bizim belediyemizin bir çalışması var. Bizim önceliğimiz buranın düzeltilmesini sağlamak olacak. Yıl 2014, hala bitmeyen bir yolumuz var. Kanalizasyon ve içme suyu sıkıntısı çeken köylerimiz var. Belediyenin imkânlarıyla yapılamayacak işler değil bunlar. Yeter ki yapmak iste. Ama o zaman köylümüz belediye seçimlerinde oy kullanmıyordu. Şimdi akılları başlarına geldi ama geç kaldılar. Benim köylümü saf yerine koyamazlar. Biz yıllarca Ziraat Odası’nda köylümüzün sorunları ile uğraştık. Hak ettikleri hizmeti almaları için çaba sarf ettik. Atatürk’ümüzün dediği gibi “Köylü Milletin Efendisidir” sözünü yolumuz olarak çizdik. Biz her zaman köylümüze hak ettiği ilgiyi gösterdik. Çıplak köyümüzde ova yolları yapılmıyor. Biri büyükşehir belediye başkanına laf söylüyor, biri mevcut başkana laf söylüyor. Ne oluyor peki, benim köylümün ova yolu yapılmıyor. Yine benim köylüm hak ettiği hizmeti birilerinin keyfi için yapılmıyor” dedi.

Vatandaş, “YİCEZ, İŞCEZ, OY ZAMANINDA ÇAKCAZ TOKADI AKP’YE”

Konuşması vatandaşlar tarafından tezahüratlarla kesilen Almışlar’a Roman bir vatandaşın “Yicez, İşcez, oy zamanında çakcaz tokadı AKP’ye” sloganı, Canlı semtindeki kalabalığı hem güldürdü hem de coşku verdi. Almışlar da ”Biz insan ayrımı yapmayacağız. Roman vatandaşlarımız belediyeye iş istemeye gittiğinde onlara sadece çöp toplama işlerini gösteriyorlar. Biz çöpte çalışan arkadaşlarımızı küçümsemiyoruz ama Roman vatandaşı diye de sadece çöpte çalışır mantığını ortadan kaldıracağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi