Küçük Menderes havzasında görev yapan Ödemiş, Beydağ, ,Tire, Bayındır Kaymakamlarının görev yerleri değişti. İçişleri Bakanlığının 2014 / 1032 sayılı kararına istinaden, Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek’in görev yeri İstanbul Eyüp Kaymakamlığına, Dölek’in yerine İzmit Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu Ödemiş’in yeni Kaymakamı olarak atandı. Beydağ Kaymakamı Ali Çergibozan Zonguldak Vali yardımcılığına, Çergibozan Beydağ’da 5 yıldan beri görev yapmaktaydı. Çergibozan Beydağ’da en uzun süre görev yapan kaymakam unvanına sahip oldu. Beydağ kaymakamı Çergibozan yerine bir süre Kiraz Kaymakamı Metin Demirel’in vekâlet edeceği öğrenildi. Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas ise Bursa Gürsu kaymakamlığına atandı. Makasın yerine Van Erciş Kaymakamı Barbaros Baran yeni Bayındır kaymakamı olarak görev yapacak. Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi ise Zonguldak Vali yardımcılığına atandı yerine Hukuk Müşaviri Mehmet Usta atandı. Küçük Menderes havzasında değişmeyen tek Kaymakamı Kiraz Kaymakamı Metin Demirel oldu.

Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek “Ödemişte meslek hayatımızda çok şey öğrendik. Yeni atanan Kaymakamımızda Ödemişimize büyük katkılar sağlayacaktır. Burada görev aldığım süreç içerisinde Hz Mevlana’nın sözlerinin ne demek olduğunu öğrendim. Ödemiş bana çok anlam kattı. Ödemişi çok özleyeceğim. Ödemiş benim köyüm gibi oldu. Burada gittim taksicilerimle çay içtim. Gittim teyzelerin evinde sahur yaptım. Burada olduğum süreç beni çok mutlu etti. Ödemiş halkına göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Ödemişe atanan İzmit Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu’nun kısaca özgeçmişi şöyle: 1963 yılında Malatya ilinde doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilini Karaman ilinde tamamlayarak 1984-1985 döneminde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinden mezun oldu. 27.04.1986 tarihinde Çorum Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. 3 yıllık staj sonrasında sırasıyla Burdur ili Ağlasun ilçesi, Gümüşhane ili Şiran ilçesi, Mersin ili Mut ilçesi, Elazığ ili Keban ilçesi, Zonguldak ili Devrek ilçesi, Isparta ili Eğirdir ilçesi ve Aydın ili Söke ilçesi Kaymakamlık görevlerinde bulundu. 15.09.2008 tarihinde Kocaeli ili Karamürsel ilçesi Emrah Kaymakamlığına atandı, halen bu görevi yürütmektedir. İçişleri Bakanlığınca gönderildiği İngiltere 'de Leicester Üniversitesinde bir yıl süre ile master yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan ATEŞOĞLU iyi derecede İngilizce bilmektedir

Bayındıra atanan Van Erciş Kaymakamı Barbaros Baran 1980 yılında Konya'nın Kulu ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Kulu'da tamamladı. Marmara Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünden 2003 yılında mezun oldu. 2004 yılında Adıyaman kaymakam adayı olarak mülkî idare amirliği mesleğine intisap etti. Kaymakamlık (Kulu) ve mülkiye müfettişliği (Mersin) refikliğinde bulundu. Ayrancı (Karaman) kaymakam vekilliği yaptı. 2006 yılında Southampton Üniversitesi (İngiltere) sosyal bilimler bölümünde "Vatandaşlık ve Demokrasi" üzerine yüksek lisans yaptı. 91. dönem kaymakamlık kursundan sonra Afyonkarahisar'ın Kızılören ilçesini kura çekti. Bu görevi esnasında Şuhut kaymakam vekilliği yaptı. 6 Ağustos 2008'de Uludere Kaymakamlığı'na, Temmuz 2010 tarihinde Doğanşehir Kaymakamlığı'na atandı. Ağustos 2012 tarihli müşterek kararnameyle İlçemiz'e atanan Kaymakamımız evli ve iki çocuk babasıdır.

 

 HABER: AYŞE AKYÜZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi