ÖZEN, “ DELİCAN, ÖDEMİŞ İÇİNDE AYNI DUYARLILIĞI GÖSTERMELİ”

Satış iptali sonrası karar direnişin öncü isimlerinden CHP Eski İl Sekreteri ve Tire Eski Başkanı Yücel Özen’den de flaş bir açıklama geldi.

Yerel Güç Gazetesi’ni ziyaret eden Yücel Özen, Tire Belediyesi ve Ödemiş Belediyesi tarafından satışa çıkartılan köy malları ile ilgili tepkisini dile getirerek önerilerde bulundu.

  Son günlerde büyükşehir yasası sonucunda köylerin ilçe belediyelerine bağlanması neticesinde köylerde bulunan malların satılığa çıkarılması tepkilere neden oldu. Satışların yapılmaması konusunda Tire’de CHP’li Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’e Ak Parti grubundan ve CHP Eski İl Sekreteri ve Tire Eski Başkanı Yücel Özen tarafından tepki gelmişti.

Ödemiş’te ise Ak Partili Belediye Başkanı Mahmut Badem ve grubunun aldığı satışa CHP ve MHP’li Belediye Meclis Üyelerinin Belediye Meclis toplantısında red kararı vermelerine rağmen oy çokluğu ile satışa karar verildi.  Tepkileri hala devam eden satış konusunun Tire’ de geri adım atılması ile gözler bu sefer Ödemiş’e çevrildi.  Özellikle Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın Tire’de ki satışlarla ilgili 'Köylünün sütünü aldınız, ahını almayın' sözünün Ödemiş için geçerli olup olmadığı sorgulanıyor. Aynı şekilde Ödemiş’in mallarının satılması ile ilgili Bülent Delican’ın duyarlılık göstermesi bekleniyor.

Siyasetçinin kararlar alırken kendi menfaatleri değil, toplum menfaatlerini düşünerek kararlar alması gerektiğini vurgulayan Özen, “ Kişilerin siyasi görüşleri kendisini bağlar, kimseyi siyasi görüşlerinden dolayı da ayırt etmiyorum. Toplum menfaatini düşünmeden hareket eden kişilerin benim siyasi görüşümü bile temsil etmiş olsa yaptığı yanlışı vurgulamak, karşısında durmak en asli görevlerimin başında gelir. Geçtiğimiz gün Tire’de Belediye Başkanı Tayfur Çiçek tarafından Tire’de ki malların satışı yanlış bir karardı. Bu konuda karşı olduğumuzu dile getirdik.  Tire'deki köy mallarının satış kararının iptali CHP ve genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti programına bağlılığın bir göstergesidir.  Bu süreçte emeği geçen başta Büyükşehir Belediye başkanımız Aziz Kocaoğlu olmak üzere herkese çok teşekkür ederim. Bizim amacımız köy mallarının köylülerde kalmasıydı. Parti içi karışıklık yaratmak değildi. AK Parti'nin çıkardığı Bütünşehir yasasının sonucu olarak yaşadığımız bu süreçte Ak Parti İzmir il başkanı Bülent Delican'ın Tire mallarının satışını köylünün ahını almak olarak nitelendirirken aynı tavrını komşumuz Ödemiş ve diğer Ak Parti'li belediyelerde de göstermesini bekliyoruz. Bu onun samimiyet testi olacaktır” ifadelerini kullandı.

HABER:DİLEK ACAR ÖZDEMİR

Yücel ÖZEN, Çiçek ve Sardoğan'ı bombaladı

http://www.yerelguc.com/siyaset/yucel-ozen-cicek-ve-sardogani-bombaladi-h7173.html

Editör: Haber Merkezi