Tire Belediyesi’nin kapanan Gökçen Beldesi’nden devredilen 40 dönüm araziyi yapılan ihale ile 1 milyon 230 bin TL’ye Ödemiş’in mallarını sattırmam diyen CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik’in oğlunun almasına büyük tepkiler gelmişti. Tire’ye Kent Müzesi açılışı nedeni ile gelen Aziz Kocaoğlu, söz konusu arazinin ve hiçbir arazinin satılmayacağını söyleyerek köylülere müjdeyi verdi.


Kent Müzesi ve Gölet Restoran’ın açılışlarını gerçekleştirmek üzere Tire’ye gelen Aziz Kocaoğlu, burada yaptığı konuşmada İzmir gündeminde çok konuşulan Özel İdareden Tire Belediyesi’ne köylerden devralınan 1200 adet tapu ile ilgili olarak satış yapılmayacağının sözünü verdi. Kocaoğlu, “Arazi mallarının satılması konusu çok irdelendi çok konuşuldu. Köylünün kullandığı, ektiği, biçtiği, geçimini sağladığı Büyükşehir Belediyesi’ne geçen malları satmayacağız. Köylümüzün kullanmasını sürdüreceğiz. Gökçen’deki araziyi satın alan Mehmet Birlik araziyi almaktan vazgeçiyor. İyi ki Mehmet birlik almış. Kendisi ile görüştük bir günde sorunu hallettik” dedi.

KOCAOĞLU’NDAN TİRE’YE MÜJDELER

Tire’de, İzmir’in çoğu ilçesinde olmayan tarihi değerlerin var olduğunu hatırlatan Kocaoğlu, “Tire tarih boyunca çok önemli ticaret kentiydi. Daha sonra tarım ve şimdi de sanayisi ile önde. Tire’de aynı zamanda tarihi camiler, klişeler, havralar ve hanlar var. Tire’deki bu eserlerin restorasyon projeleri yapılacak. Mümkün olan süratle de Tire’deki tarihi eserleri ayağa kaldıracağız. Tire turizmde sıçrama yaşayacak. Yerel kalkınmada aklı ve bilimi kullanıyoruz. Küçük Menderes stratejik planını hazırlayarak öncelikleri belirleyeceğiz. Tire’ye yeni bir stadyum, hayvan pazarının bulunduğu alana modern bir mezbaha ve kapalı açık yüzme havuzu yapma sözü veriyorum” dedi.

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, “BEN BİR KIYMIK SATMADIM”

Törende konuşan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise, “Seçim bittikten sonra biz o kentin belediye başkanıyız. Kimin hangi partiye oy verdiği önemli değil. Kapımız herkese açık. Ki Tireliler bunu doğru değerlendirdiler ki beni üçüncü kez bu koltuğa oturttular. Tirelilerle gurur duyuyorum. Bu yazılanlara çizinlenlere hukukçularımız cevap verecek. Kimsenin yazdığı, çizdiği, yalan konuştuğu yanına kar kalmayacak. Ben bir kıymık satmadım. Nerden satmadım, özel idareden köy tüzel kişilikleri mallarından bir tanesi satmadım. Geçen gün sözü edilen ihale Gökçen Belediyesinin kendi malı. Gökçen belediyesinin 6 trilyon borcunu da bana devrettiler. Bunları nasıl ödeyeceğiz. Ama sağ olsun Aziz Bey biraz evvel güvence verdi. Sayın başkanım dedi ki, ‘Sen binaları sat, araziler Gökçen Belediyesinin malı da olsa satma’ dedi. Aziz Bey benim çok güvendiğim bir insan. Onun sözü bizim için kanundur. Peki dedim. Köylü vatandaşlarımız rahat olsunlar” şeklinde konuştu.

Çiçek, “GÖLET ALANI DA TİRE İÇİNDE BATAKLIK ALANDI”

Yeni belediye hizmet binasının yapılması ile önceki belediye hizmet binasının boşa çıkması nedeniyle yerine yapılan Kent Müzesi ile ilgili de konuşan Çiçek, “Böyle güzel bir binayı değerlendirmek zorundaydık. El sanatlarının halen canlı bir şekilde yaşandığı yer Tire. Bazıları tükenmekte ve yenilerini yetiştiriyoruz. Tire’nin keçesi, urganı, nalıncısı, yorgancısı, bunlar burada ustalar tarafından canlandırılarak üretimi yapılıyor. Gölet alanı da Tire içinde bataklık alandı. Kendi işçilerimizle yaptık. Gölet binasını ihale ettik sadece. Bütün çevreye hizmet edecek bir bina. 2 iş yapmadık. Kütüphane yaptık. Perakendeci halinin inşaatı yükseliyor. Arappınarı, Ayşe Kadın Yaylası mesire alanlarını yaptık. Eski itfaiye meydanındaki iş yeri orada da 16 iş yerimiz var. Rezidans ya da öğrenci konuk evi olarak değerlendirmek istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Kent Müzesi’nin açılışı yapılarak gezildi ve ardından Gölet Restoran’ın açılışı yapıldı. Tire’de düzenlenen açılış programına, CHP İzmir Milletvekilleri Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Aytun Çıray, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk sesli, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, CHP İzmir il başkanı Ali Engin, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan ile tireli vatandaşlar katıldı.

Haber: Dilek Ayvalı

Editör: Haber Merkezi