HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Basın açıklamasını Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Kiremitçi yaptı.

Kiremitçi, “2972 sayılı Kanun uyarınca 2019 yılı Yerel Yönetimler Seçiminin başlangıç tarihi 1 Ocak 2019,oy verme günü ise 31 Mart 2019 olacaktır.

“YSK’nın seçim takvimi beklenilmeden başlatılması öngörülmüştür”

Genel merkezimizce, Yerel Yönetimler Seçimine etkin ve verimli şekilde hazırlanmak amacıyla, büyükşehir belediye başkanlıkları, il/ilçe ve belde belediye başkanlıkları, belediye ve il genel meclisi üyelikleri için aday belirleme hazırlıklarının, Yüksek Seçim Kurulunun yayınlayacağı seçim takvimi beklenilmeden başlatılması öngörülmüştür.

“Aday Adayı olmak isteyenler görevlerinden istifa etmeli”

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel yönetimler seçiminde aday adayı olmak isteyenler başvurularını il/ilçe başkanlıklarına 01.10.2018 ile 19.10.2018 tarihleri arasında yapabileceklerdir.

Aday adayı olmak isteyen il, ilçe ve belde başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin 01.10.2018-12.10.2018 saat:17.00 arasında görevlerinden istifa etmeleri gerekmektedir.

Milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve muhtarlıkların adaylık için istifa etmeleri zorunlu değildir.

Aday adaylığı başvurusu yapacak kadın ve gençlerden başvuru ödentisinin yarısı alınacak, engellilerden, şehit yakınları ve gazilerden başvuru ödentisi alınmayacaktır.

“İlçe Başkanı Olarak hiçbir yere Aday değilim”

İlçe Başkanı olarak hiç bir yere aday değilim, görevimin başındayım, tek amacım var yerel seçimlerde ilçemde demokrasinin egemen olduğu ayrışmanın olmadığı emeğin ve emekçinin saygı duyulduğu yönetim anlayışıyla,  Ödemiş belediyesini Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanım ve meclis üyelerimle yöneteceğiz.

Editör: Haber Merkezi