Egedesonsöz’ün haberine göre AK Parti ve MHP’nin ittifak kararına karşı bir araya gelen CHP-İYİ Parti İzmir’de de çalışmalarını sürdürüyor. İki partinin il başkanları düzeyinde yürütülen görüşmelerde muhalefetin kararları yol haritasının şekillenmesine neden oldu. AK Parti İzmir’de Aliağa ile birlikte Foça, Dikili, Çeşme ve Narlıdere’yi MHP’ye bırakınca CHP’nin de “kaybedilen ilçeler” üzerinden bir değerlendirme yapacağı öğrenildi.

Buna göre, CHP’nin ilk olarak İYİ Parti’ye bırakmasını gündeme aldığı ilçelerin başında Kınık yer aldı. AK Partili Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer’in yeniden aday gösterildiği ilçede CHP, İYİ Parti ile ittifak yaparak ilçeyi kazanmak istiyor. İyi Parti’nin potansiyel adayları arasında İYİ Parti Kurucu İlçe Başkanı Hasan Kavak ve CHP Aday Adayı Ferruh Bodur isimleri yer alıyor.  Son seçim sonuçlarına ilçede göre yüzde 15’e yakın bir oy potansiyeli olan İYİ Parti’nin çalışmaları ise sürüyor. Öte yandan, CHP’den aday adayı olan Avukat Sertuğ Köybaşı da yaptığı açıklamada kendisine İYİ Parti’den teklif geldiğini belirtmişti.

KİRAZ’DA ESKİ BAŞKAN TALİP

2014 yerel seçim sonuçlarına göre başkanlığı MHP’den kazandıktan sonra AK Parti’ye geçen Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın karşısına ise eski bir AK Partili çıkacak. AK Parti’de uzun yıllar ilçe başkanlığı yapan ve Özçınar ile anlaşamadığı için istifa eden Mehmet Emin Avşar İYİ Parti’yi tercih etti. Avşar’ın CHP’nin de desteğiyle seçimi zorlaması bekleniyor. CHP’den sadece bir kişinin adaylık başvurusunda bulunması, başkanlık koltuğunda AK Partili bir ismin oturması gibi nedenlerden dolayı ilçede seçimin İYİ Parti’ye bırakılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İYİ Parti-CHP arasında görüşmelerin yapıldığı ilçelerden birisi de Kemalpaşa… 2014 yerel seçim sonuçlarına göre AK Partili Arif Uğurlu’nun başkanlık koltuğuna oturduğu ilçede İYİ Parti aday arayışlarını sürdürüyor.

Editör: Haber Merkezi