CHP’de hedef aday adaylarının istifa edip karşı yarışa geçmesinin önlenmesi. Daha önce 11 ilçenin adayı açıklanmıştı.

 NAZİF HARUPÇU

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 9 Şubat’ta İzmir adaylarının açıklanması konusunu 18 Şubat’a ertelediği gelen bilgiler arasında.

72 ilde 900'e yakın il, ilçede başkan adaylarını belirleyen CHP'de gözler, İzmir'in ilçelerine çevrildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Pazar günkü toplantıda adayları netleştirdiği ancak isimlerin 18 Şubat’ta açıklanma ihtimali üzerinde duruluyor.  Ancak çok fazla aday adayı olan “gözde” yerlerin adaylarının daha sonra açıklanabileceği kaydediliyor. Söz konusu isimlerin başka partilerden aday olup karşı bir yarışa girmelerinin önüne geçmek maksadıyla aday listelerinin YSK'ya verileceği son tarih olan 18 Şubat'ın hemen öncesinde açıklanma ihtimalinin bulunduğu da dile getiriliyor.

Daha önce Bergama, Beydağ, Ödemiş, Tire, Foça, Kemalpaşa, Menemen, Seferihisar ve Güzelbahçe'de mevcut belediye başkanları ile yola devam etme kararı alınmıştı.

İZMİR’DE BAZI ADAYLAR DAHA KESİNLEŞTİ

CHP belediye başkan adayları belirleniyor. CHP'de adayların belirlenmesi için MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Adayları son olarak Parti Meclis'i onaylayacak.
CHP'de heyecan yükseliyor. CHP Genel Merkezi'nden yüzlerce kişi açıklanacak son listeyi bekliyor. İşte CHP kulislerinden ve kesinleşmesi beklenen o isimler;
Karşıyaka'ya Cevat Durak yerine İzmir Baro Başkanı Sema Pektaş, Çiğli'de Semra Aksu yerine Aziz Buğa, İzmir Buca adayı Levent Piriştina, Bayraklı Hasan Karabağ, Balçova Mehmet Ali Çalkaya, Çeşme Faik Tütüncüoğlu, Aliağa Hakkı Ülkü, Narlıdere Abdül Batur, Konak Hüseyin Mutlu Akpınar, Karabağlar Sıtkı Kürüm, Bornova Kamil Okyay Sındır, Gaziemir Halil İbrahim Şenol

Bayındır’da Dr. Ufuk Sesli ismine kesin gözüyle bakılırken Kiraz’da da Veteriner Hekim Ercan Ekici ismi kulislerde konuşuluyor.

Editör: Haber Merkezi