HABER:DİLEK AYVALI
Tire Hangarda yapılan 12. Olağan Kongreye MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş,  İl Başkan Yardımcıları Sayit Şanlı, Şevket Akgün, Abdullah Şahin, Muhammed Ölmez, Ödemiş İlçe Başkanı İsmail Poyraz Beydağ İlçe Başkanı Alaeddin Topçu,  Buca İlçe Başkanı Bekir Arnavut, Karabağlar İlçe Başkanı İbrahim Uğur Gaziemir İlçe Başkanı Köksal Koç, Güzelbahçe İlçe Başkanı Kamil Cesur Kemalpaşa İlçe Başkanı ve partililer katıldı.

MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Şevket Akgün divan başkanlığına seçildi. MHP İzmir İl Yöneticisi Abdullah Şahin, Ödemiş İlçe Başkanı İsmail Poyraz, Beydağ İlçe Başkanı Alaeddin Topçu, Mustafa Gözütok divan kurulunda görev aldı.
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “48.6 hayır oyunu herkes sahipleniyor. CHP sahipleniyor, HDP sahipleniyor, platformcular, oluşumlar, partisi olmayanlar sahipleniyor. Madem öyle bir siyasi parti içinde birleşin veya bir parti kurun. Tire’de de varsa bu oluşumlar onlar da içinde olsun. MHP kongrelerini yapıyor, kurultayını da yapacak” dedi.
“Tire’deki herkesi kucaklayacak Ali Koçlar"
Tire’deki kongreye katılımın az olmasına da değinen İl Başkanı Karataş, tek adaylı kongrelerde, delegelerin adayın nasıl olsa seçileceği eminliği ile katılmadıklarını kaydetti.
Karataş, “Tek adayın olduğu kongrelerde katılım gereği kadar yüksek olmuyor. Bu doğru. İki listeli kongrelerde katılımın yüksek olduğunu görürsünüz. Katılım neden düşük olur, ‘Nasıl olsa ben gidip oy kullanmasam da seçilecek’ diye düşünüldüğü için olur. Ama aslını sorarsak, tüm delegeler gelmeli. Ben hazirun listesindeki delegelerimizin Ali Koçlar abimize değer verdiklerine ve saygı duyduklarına inanıyorum. Ama madem öyle, geleceksiniz, desteğinizi verecek, alkışınızı tutacak, aslanlar gibi oyunuzu kullanacaksınız. Tire önümüzdeki sürece güvenle bakıyor. Kongreden sonra Tire’deki herkesi kucaklayacak Ali Koçlar. Tire bundan emin. Ama kongre yapıldığı gün salona gelinmesi noktasında, ‘Gitmeyin, aman boş verin’ diyenler var. Bu bırakın ülkücülüğe, bu ne insanlığa sığar ne erkekliğe sığar. Ülkücüler örnek insanlardır. Ülkücülere yakışmaz bu. Bu salona gelinmesine engel olmak edepsizliktir” dedi.
“Türk milletiniz yüz akıyız”
MHP Tire İlçe Başkanı ve kongrenin adayı Ali Koçlar da bir konuşma yaptı. Koçlar konuşmasında, “Bizlere yenilgi yaşatmak için ahlaksızca saldıranlar, nefretleriyle kardıkları çamuru bizlere sıçratmaya çalışanlar, başlarını her zaman ülkücülerin kudretine çarpmışlardır. Milliyetçi ülkücü hareket hedefleriyle, ilkeleriyle vatanımıza milletimize hizmet etmeye kararlıdır. Bizler Türk milletiniz yüz akı, iftihar vesikası, milli kimliğimizin muhafızlarıyız” dedi.
Daha sonra oy kullanma işlemine geçildi. MHP Tire 12. Olağan Genel Kurula tek liste ile aday olan Ali Koçlar, kongreye katılan 110 delegenin 80’inin oyunu alarak başkanlığa seçildi.
Ali Koçlar başkanlığındaki MHP Tire İlçe Yönetim kurulunu da şu isimler oluşturdu, Ali İhsan Coşar, Burak Şenol, Bilal Kıvrak, İbrahim Çetinkal, İsmail Tosun, Okan Çulha, Ahmet Tabakoğlu, Sencer Naci Ata, Kürşad Erburhan, Esin Hapçı, Özlem Kersu, Sabriye Tarlı, Sinan Bilgin, Mehmet Bilgin, Gökhan Usluoğlu, Ali Küçük, Mehmet Tüfenkçi, Muzaffer Yılmaztürk.



Editör: Haber Merkezi