HABER: DİLEK ACAR ÖZDEMİR / GAMZE ONAN

Milliyetçi Hareket Partisi   "Siyasi gelişmelerle ilgili bilgilendirme toplantısı" yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Türkiye turuna çıkan Genel Başkan Yardımcıları İzmir’de merkez, Bakırçay ve Küçük Menderes Havzası olmak üzere üç bölgede toplantı gerçekleştirdi.

Küçük Menderes Havzasında yer alan Ödemiş, Tire, Kiraz, Beydağ, Bayındır, Torbalı ilçe teşkilatlarının Ödemiş Kültürpark Nikah Salonunda katılımıyla gerçekleşen toplantıya partililer dışında muhtarlar ve dernek başkanları katılım gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, MYK Üyesi Kadir Şekerci, İzmir İl Başkan Yardımcısı Şevket Alptekin konuşmacı olarak katıldı.

İlk olarak konuşma yapan MYK Üyesi Kadir Şekerci,  “Ülkemiz var oluş mücadelesi verilirken Milliyetçi Hareket Partisi nin ayak seslerinin duyulduğu bugünlerde halkımızı zorlu süreç bekliyor. Bu zorlu çileli yolda siz dava arkadaşlarımızın ve halkımızın desteğiyle ülkemizi ferah ve yaşanabilir Türkiye haline getirebileceğimize inanıyorum. Vatandaşımızın gönlünü kazanmalıyız. Milli değerlerimize kültürümüze sahip çıkmalıyız. Coğrafyamız tartışılırsa milletimiz, milletimiz tartışılırsa devletimimiz, devletimiz tartışılırsa bayrağımız, bayrağımız tartışılırsa varlığımız ortadan kaldırılmaya çalışılacaktır. Ülkemizi çokluklar ülkesi haline getirmeye çalışan zihniyetlere seslenmek istiyorum.  Büyük Türk Milleti tüm dünyaya son sözünü 29 Ekim 1923 tarihinde Atatürk söylemiştir. Ve bu konu Türk Milleti için ilelebet kapanmıştır.  Milli birlik ve bütünlüğümüzün temeli Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Dil ülküsüne dayanır. Bu konuyu fazlaca tartışmanın bizce bir anlamı yoktur. Bu sebeple davamız büyük, ülkümüz, inancımız, imanımız büyük. Mazlum ayağa kalkmadıkça zalim diz çökmez. Rüzgar ne kadar sert eserse essin Milliyetçi Hareket Partililer onun önünde asla eğilmez.” 

ÇÖZÜM SÜRECİ ORTAKLARI BELLİ

MHP, “Bu ÇÖZÜLME SÜRECİDİR” dedi. Karşı çıktı ve sonuç ortada

Terör konusunda Milliyetçi Hareket Partisi’nin duruşu herkes tarafından biliniyor diyen Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, “Bugün özellikle 7 Haziran’dan sonra o herkesin çözüm dediği ve çözüm olacağına inandırıldığı, sadece ve sadece ülkücülerin ,  MHP’lilerin “çözülme süreci” olarak adlandırdığı o felaketin bugün sonuçlarını anlıyoruz. Bunlar o felaketin sonuçlarıdır. Ama bugün biz haklı çıktık deme durumunda da değiliz, demiyoruz da. Biz bunları o dönemde dedik bizlerin dahi kafalarını karıştırmaya çalıştılar, bizlere dahi ne oluyor dedirttiler. Akan kanı gözyaşlarını durduracaklar, bizim bunlarla ilgili projemiz yok mu dedirtme noktasına getirdiler.  

Milliyetçi Hareket Partisi o iktidar denilen yere hiçbir ilkesinden taviz vermeden gelecek.

Karakaya, “MHP olarak terörle mücadele konusunda elimizden gelen her türlü fedakârlığı yapacağız. Milletimiz 78 milyondur. Ama irade ve imanları birdir. Bedenleri ayrı ayrı. Fakat ruhları aynıdır. Bölünmeyeceğiz. Dağılmayacağız. Yıkılmayacağız. Bugün Milliyetçi Hareket Partisini anlamayanlar, yada farklı bir takım yere gidenler önce şunu anlayacaklar Milliyetçi Hareket Partisinin zihniyetini felsefesini ilkelerini prensiplerini anlayacaklar. Milliyetçi Hareket Partisini anlayabilmek için önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben anlayışını anlayacaksınız. Milliyetçi Hareket Partisi ülke zordayken devletin bekası tehlikeye girmişken siyasi hesaplarla bugüne kadar ne zaman ortada oldu da bugün mü olmasını bekliyorsunuz. 5 bin şehidi ne diye verdik partimiz iktidar olsun diye mi verdik?  Bu millet MHP yi bir gün anlayacak.  Milliyetçi Hareket Partisi o iktidar denilen yere hiçbir ilkesinden taviz vermeden gelecek. Hani her şeye bir cevap vermiyorsak verecek cevabımız olmadığından değil.”

Önce çıkan yangını mı söndürürsün? Yoksa yangın çıkarandan hesap mı sorarsın?

Ülkemizde yaşanan sorunları ve sorumlularını bir benzetme ile anlatan Karakaya, “Adam bir elinde çakmak bir elinde benzin ortalıkta dönüp duruyor. Yapma oynama yangın çıkaracaksın diyorsunuz dinlemiyor ve sonuçta bir yerden bir yangın çıkıyor. Bugün ülke 3 terör örgütünün kıskacına alınmış durumda. İşte yaşıyoruz, yangın çıktı. Yangın burada çıkmışsa, burası bizim vatanımızsa, evimizse dahada gidecek bir yerimiz yoksa. Şimdi ne yapacağız. Birileri cahilliğinden, bilmediğinden yada başka sebeplerden bu yangını; hatasından, gafletinden yada başka sebepten dolayı çıkardıysa. Durup izleyecek miyiz?  Bugün de o yangını birlikte söndürmemiz gerekiyorsa birlikte söndüreceğiz. Birileri diyor ki yangını çıkarandan hesap soralım. Peki, soruyorum size önce yangını mı söndürmemiz lazım, yoksa yangını çıkarandan hesap mı sormamız gerekiyor? Önce yangının sönmesi lazım. Yangın büyürse elden giden vatan olursa hesap soracaklarında gider, vatanda gider. Yangın sönsün,  sonrası yangın çıkaranlardan hesap sorulur.”

Ülkemizin bir başka felaketlere sürüklenmesini önleyen Milliyetçi Harekettir, ülkücülerdir, Türk Milliyetçileridir.

Terörle mücadelenin kökleri kazınıncaya kadar devam edeceğini belirten Karakaya “Milliyetçi Hareket Partisi olarak terörle yapılan mücadele de hiçbir şart koşmadan devletimizin, güvenlik güçlerimizin, hükümetimizin arkasındayız. Hiç kimse başka yerlere eğilmesin bükülmesin ve bunu da siyasi olarakta kullanmayacağız. Dönüpte bunu sen yaptın falanca ettin demeyeceğiz. Bugün aklın başına geldiyse, terörle mücadele de kararlıysan bende senin arkandayım. Bu terörün kökünü temizleyeceğiz, kökünü kazıyacağız burada da siyaset yok.  Bu ülke bizim. Biz bu ülke için sevdalandık biz bu ülke için varız. Biz bedel ödedik, öbürlerinden farkımız bu. Biz tehlikeyi daha yakından hissediyoruz. Biz ilerde gelecek olan felaketleri öbürlerinden daha önce seziyoruz.  Ülkemizin bir başka felaketlere sürüklenmesini önleyen Milliyetçi Harekettir, ülkücülerdir, Türk Milliyetçileridir. Bunu herkes böyle bilsin.”

7 Haziran öncesinde çözüm sürecinde gidildi seçime. Kimdi bu çözümcüler iktidar partisiydi, kimdi ana muhalefet partisi kimdi PKK uzantısı olan o partiydi. Toplamda %80 oy aldılar. Hepsinin neydi projesi çözüm süreci. O CHP değil miydi temel hak hürriyetlerini genişletelim de çözümü sürdürürüm diyen? AKP liler çözüm ortağı değil miydi?
Peki kim di çözüm sürecinin karşısında duran, çözüm yalanını kim anlattı vatandaşa, kim karşısında durdu. Milliyetçi Hareket Partisi.

Bugün eğer terörün kökünü kazıyacağız diyorlarsa. O zaman ne mutlu bana ne mutlu Türk Milletine eğer bugün bu şekilde çalışıyorlarsa evet sonuna kadar arkalarındayız. Bundan vazgeçmemeleri için de bunu sürekli bu milletin önünde tekrarını yapacağız. Ama gelsinler bakalım yeniden müzakere desinler bak o zaman ne oluyor.”

367 ÖRNEĞİ VERDİ

2007 yılındaki 367 krizine değinen Karakaya, “Geçmişte 367 sorunu vardı. Başka şeylere kapı aralamak olduğunu söyledik.  Müslüman cumhurbaşkanı seçme argümanıyla toplumun önüne geldi. AK Parti’nin bir kez daha kendini toplamasına neden oldu.  367 sorunu özellikle tıkanmış bir süreçti. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli bu tıkacı çıkardı. 367 sorunu bu şekilde çözülmemiş olsaydı, ne olacağı belliydi. Demokraside tıkandığınızda bir seçim olur.  İktidar partisinin nasıl bir eyleme gireceği belliydi.  2007’de ülke bir sürece girdi.  Birçok sıkıntıyı oradan yaşıyoruz.  O gün dediğimiz şekilde AKP anayasa değişikliğini tek başına değiştirecek gücü elde etmiş olsaydı, çözüm süreci o şartlar altında Dolmabahçe mutabakatları, anayasa değişikliğine derç edilirdi. AKP’nin yapmak istediği katkıyı eleştirenler, HDP, PKK, İmralı mutabakatlarına bu kadar tepkili değillerdi. MHP ağır eleştirildi. ‘Kandan besleniyor’ diye söylendi. Ama şimdi baktığınızda o kadar haklı olduğu ortaya çıktı ki. Devlet Bahçeli’nin siyasette bir duayen olduğunu gördük.”

15 Temmuz’da iyi ki Devlet Bahçeli gibi bir devlet adamı vardı

Karakaya, “15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan vatan hainlerinin yaptıkları ile milletimiz tedirginlik içerisindeyken. 15 Temmuz akşamı iyi ki Devlet Bahçeli vardı. O akşam ne cumhurbaşkanı, ne başbakan, ne bakanlar vardı. Toplum sokaktaydı. Toplumsal şok vardı. O şokun atlatılması bir siyasi lider olarak Devlet Bahçeli’nin açıklamasıyla olmuştur. Biz vatanımız, milletimiz için buradayız. Sonuna kadar da doğru olanların yanında, yanlışların da karşısında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi