Küçük Menderes Havzası evlatları olarak görünen Mehmet Bayındır 6. Sıra, Ali Hadim 12., Müjde Çelik ise 13. sıradaydı.

2015 Kasım ayı genel seçimlerde aday adaylık başvurusunda bulunan Ali Hadim,  Mehmet Bayındır listede yer alamadı, Müjde Çelik ise aday adaylık başvurusunda bulunmamıştı.

Temayül yoklamasında liste başlarında yer alan isimler arasında yer alan iş adamı Ali Sedat Şenbaş 8. sırada, iş adamı Emin Sefa Kayacan 11. sırada yerini aldı.

TEŞKİLATIN SEÇİMİ 2.SIRADA 
AK Parti’de yeni İzmir listesinde 1.Bölgede 7 Haziran öncesi temayülde ve geride kalan hafta Ankara’da teşkilatın aday görmek istediği isimlerin başında gelen İl Eski Teşkilat Başkanı Atilla Kaya 2.sırada yer aldı. Kaya genel seçimde aynı bölgede 8.sıraya yazılmıştı.
 

YILDIRIM DÖNDÜ, EROĞLU GİTTİ 
AK Parti İzmir listesinde en önemli değişiklik Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Binali Yıldırım’ın dönüşü oldu. 2011 genel seçimlerinde İzmir’den milletvekili seçilen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yıldırım, 7 Haziran’da 3 dönem kuralına takılarak liste dışı kalmıştı.
Partinin 7 Haziran genel seçimlerinde 1.Bölge 1.Sıradan aday gösterdiği ve Meclis’e gönderdiği Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun İzmir macerası ise kısa sürdü. Bakan Eroğlu yeniden memleketi Afyonkarahisar’dan aday gösterildi.


HOTAR 2.BÖLGE 1.SIRA
AK Parti’de büyük kongre sonrası yeni MKYK’ya adını Genel Başkan Yardımcısı olarak yazdıran Nükhet Hotar 7 Haziran’ın aksine bu kez 2.Bölgeden aday gösterildi. 2.Bölgenin ilk sırasına yazılan Hotar genel seçimde 1.Bölge 2.Sıra adayı olmuştu.

ŞEBOY GİTTİ 
AK Parti İzmir listesinde en büyük sürprizlerden biri genel seçime 1.Bölge 3.Sıra adayı olarak giren ve milletvekili seçilen Cemil Şeboy’un liste dışı kalması oldu. Şeboy’un yerini İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık aldı.

VEKİLLERİN YERİ DEĞİŞTİ
Listede göze çarpan bir diğer önemli değişiklik ise 7 Haziran’da milletvekili seçilen önemli isimlerin sıralarında yapılan kaydırma oldu. Nükhet Hotar’ın 2.bölgeye kaydırılmasıyla daha önce 1.sıra adayı olan İbrahim Turhan 2.sıraya düştü, 2.sırada yer alan Nesrin Ulema ise 5.sıraya kaydırıldı.

KİMLER GİRDİ, KİMLER ÇIKTI? 
AK Parti’nin 1 Kasım’da sandığa gidecek İzmir listesinde 1.Bölgede Necip Kalkan sürprizi yaşandı. Yerel seçimlerde Karabağlar Belediye Başkan Adayı gösterilen Necip Kalkan, 1 Kasım listelerinde kendine yer buldu. Kalkan, birinci bölgede dördüncü sıradan listeye yazıldı.

1.Bölgede Ozan Ceyhun, Bediha Türkyılmaz, Talip Uzun, Kazım Erten ve Ömer Sertbaş bu kez aday gösterilmedi. 1.Bölgenin yeni listesinde Ayşe Engin, Fevzi Bayram, Maksut Karaosmanoğlu, Mehmet İlkbahar, Ahmet Eroğlu ve Enes Uzunlar gibi yeni isimler yer aldı.

İkinci bölgede ise Durmuş Boztuğ, Mehmet Bayındır, Savcı Sayan, Neşe Gürçay, Esra Aladağ, Ali Hadim ve Müjde Çelik liste dışı kalırken, Ali Sedat Şenbaş, Meltem Engin, Veysel Gündoğan, Emin Sefa Kayacan, Hale Yıldız ve Cemal Bahçıvan listenin yeni isimleri oldu.

Editör: Haber Merkezi