Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti arasında 31 Mart yerel seçimler için ittifak görüşmeler sonlandı. Buna göre İzmir özelinde CHP Tire ve Kiraz’ı İYİ Parti’ye bıraktı. Bu iki ilçede İYİ Parti’nin temsilcileri aynı zamanda CHP’nin de destek vereceği adaylar olacak. Karşıyaka, Konak, Urla, Torbalı ve Selçuk’ta her iki parti birbirinden bağımsız olarak adaylarını sahaya sürecek.

23 ilçede ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı noktasında da CHP’nin adayları İYİ Parti tarafından desteklenecek. Kesinleşen ittifak görüşmelerinin ardından İYİ Parti’nin 4 ilçedeki adayı da netleşti. Buna göre parti Tire ve Kiraz’da Millet İttifakı’nın adayı olacak isimleri ve Urla ile Selçuk’ta kendi adaylarını kamuoyuna açıkladı.

AVŞAR’IN BURUK SEVİNCİ!

Kiraz’da AK Parti’de uzun yıllar siyaset yapan, geçmişte ilçe başkanlığı görevini yürüten İYİ Partili Mehmet Emin Avşar CHP’nin de adayı olarak sandık mesaisi harcayacak. Ayrıca Avşar adaylığının kesinleştiği gün ise annesi Fatma Avşar’ı kaybetti. 25 Ocak Cuma günü öğlen saatlerinde annesini kaybeden Avşar’a akşam saatlerinde aday olduğu haberi gitti. Partiden resmi açıklama ise 26 Ocak Cumartesi günü yapıldı. Avşar aynı gün içinde bir iyi bir kötü haber almış oldu ve adaylığı noktasında buruk bir sevinç yaşadı.

Adaylıkları kesinleşen 2 isim ayrıca açıklamalarda bulundu. İşte o konuşmalar:

KİRAZ HALKINA SÖZ VERİYORUM!

Millet İttifakı’nın Kiraz Belediye Başkan Adayı İYİ Partili Mehmet Emin Avşar: 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı Adayı olarak Kiraz Belediye Başkanlığına aday gösterilmemden dolayı İYİ Parti Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na Kiraz İYİ Parti Başkanı ve yönetimi olarak teşekkür ederiz. İlçe başkanı ve İYİ Parti İlçe başkanımız ve yönetim kurulları ile birlikte kısa zamanda toplantı yaparak birlikte seçimlere katılmak için gerekli görüşmeleri yaparak seçimden zaferle çıkmayı hedefliyoruz. Kiraz’ı modern bir ilçe yapmak ve Kiraz halkına hak ettiği hizmetleri vermek için çalışacağımıza söz veriyorum. 

PARTİ ROZETİ OLMAYAN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM!

Millet İttifakı’nın Tire Belediye Başkan Adayı İYİ Partili Salih Atakan Duran: Yapılan ittifak görüşmelerinde Tire Belediye Başkan adaylığı şahsıma verilmiştir. Beni bu göreve layık gören Millet İttifakı bileşenleri İYİ Parti ve CHP’ye, görüşmeleri yürüten kurula ve tüm yetkililere çok teşekkür ederim.  Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor koşullarda, şahsıma verilen böylesine kutsal bir görev beni fazlasıyla onurlandırmıştır.  Millet İttifakı olarak seçim sürecinde ortak projeler ve ortak çalışmalarla hareket edeceğimiz gibi seçim sonrasında da nasip olursa her zaman ittifak protokolüne ve ruhuna uygun hareket edeceğiz. Tüm şehrin ve tüm vatandaşlarımızın, parti rozeti olmayan belediye başkanı olacağım.

Editör: Haber Merkezi