HABER: DİLEK AYVALI

İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin birinci kuruluş yıl dönümü nedeniyle, İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

İzmir'de Hüsmen Kırkpınar'ın il başkanlığı görevine atanmasının ardından partide yaşanan istifalara değinen Dervişoğlu, Yıldırım Ulupınar'ın Genel İdare Kurulu'ndaki görevini bıraktıktan sonra yaptığı açıklamaya da atıfta bulunarak, eleştirilerini sıraladı. TBMM'deki görevleri nedeniyle İzmir'i ihmal ettiğini söyleyen Dervişoğlu, "İzmir'i ihmal ettiğimizin farkındayız. Ama görüyorum ve memnun oluyorum ki İzmir emin ellerde. 31 Mart 2019'da gerçekleşecek yerel seçimlerden hemen sonra bizi farklı bir yolculuk bekliyor İzmir'de. Sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum" dedi.

'İYİ PARTİ Yolculuğunu Sürdürüyor'

Genel Merkez tarafından gönderilen, il ve ilçe teşkilatlarının istifa etmesi istenen genelgeyi hatırlatan Müsavat Dervişoğlu, "İl ve ilçe teşkilatlarının, tavsiye niteliğinde istifaları istendi. Türkiye genelinde buna uyuldu. Geçtiğimiz hafta itibarıyla Türkiye'nin tüm illerinde teşkilatlanma çalışmaları tamamlandı. 'İYİ Parti ne yapacak?' sorusuna cevap arayanlara sesleniyorum; 15 gün içinde 81 il teşkilatını yenileyecek başka bir parti var ise çıksın ortaya, boyunu bosunu görelim. En çok zaman kaybını İzmir'de yaşadık. O da 1,5 aya tekabül etmiştir. Ama il binası 1 dakika bile kapalı kalmamıştır. İYİ Parti'yi tek atımlık barut görenlere sesleniyorum, 'Bu partinin geleceği ne olacak' kaygısını kamuoyunda sıklıkla dile getirenlere sesleniyorum, İYİ Parti yolculuğunu sürdürüyor" diye konuştu.

'İYİ PARTİ'yi Tek Atımlık Barut Görenler Anlamaz"   

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, vefa duygusunu korumaya kararlı olduklarını belirterek, şöyle dedi:

"Kimlerle görev yaptıysak, İYİ Parti'nin kuruluş aşamasından bu yana taş üstüne taşı kiminle koyduysak, vefa duygumuz vardır, bunu muhafaza etmeye kararlıyız. Laflarımdan kimse bir şey çıkarmasın. Ben Müsavat Dervişoğlu'yum, lafımı direkt söylerim. Biz bu partiyi asgari müşterekler değil azami mutabakatlar üzerine kurduk. Neydi onlar? Vatanın birliği, çocuklarımızın geleceği, ülkemizin istikbaliydi. Gönderde dalgalanan bayrağı, semada yankılanan ezanı da önemsiyoruz. 'İYİ Parti nereden nereye geldi' diyorlar. İYİ Parti bulunduğu yerde duruyor. Türkiye'nin geleceğini kurtarmak adına yeni ufuklara yelken açmayı becerebiliyorsa bu sizin durduğunuz yeri bilmenizden kaynaklanan durumdur. Durduğu yeri anlamayanlar, İYİ Parti'yi tek atımlık barut görenler, siyasetten nemalanmaya çalışanların bunları anlaması mümkün değil."

'Büyükşehire Aday Değilim" 

Dervişoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacak mısınız" sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Ben o göreve bir kere aday olmuştum. Büyükşehir adayı olmayı elbette arzu ederim. Siyasi konumum buna uygun değil. Teşkilat mensuplarına, 'Aday olmayı düşünenler teşkilatta görev almasın' diyoruz. Yeni göreve talip olmam için şu anki görevimi bırakmam gerekiyor. Bu sorumluluğu bırakamam. Bu iddiayı dillendirenler iyi niyetlerinden bunu söylüyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum."

Editör: Haber Merkezi