Haber: Dilek Ayvalı


'İyi Parti" kurucu genel başkan Meral Akşener'in kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na vermesiyle kuruldu. Tire’den MHP Eski İlçe Başkanı Salih Atakan Duran ile Ülkü Ocakları eski Başkanı Cafer Tetik ve beraberindeki heyet İyi Parti’nin Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen kuruluş toplantısına katıldı.

Programın ardından MHP Eski İlçe Başkanı Salih Atakan Duran ile Ülkü Ocakları eski Başkanı Cafer Tetik ve beraberindeki heyet Anıtkabir’i ve Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret etti.


-Programın Ayrıntıları

Meral Akşener "İyi Parti"nin kuruluş toplantısında şöyle konuştu, "Demokrasi tehdit altındadır. İktidarın hukuku her şeyin üzerindedir. Post modern milli şef dönemi başlamıştır ama sürdürülebilir değildir. Bugün 25 Ekim 2017... Türkiye üzerinde yapılan araştırmalar, bütün gözlemler şu sonucu gösteriyor; millet yorgundur, devlet yıpranmıştır, kamu düzeni çözülmektedir.

"BENİM İLLA CUMHURBAŞKANI OLMAMI İSTİYORLAR"

Siyasal iklimin değişmesi dışında sağlıklı yol kalmamıştır. O çıkar yol biziz, o çıkar yol sizsiniz. O çıkar yol 80 milyon Türk milletidir. (Sloganlar üzerine) Başbakan değil Cumhurbaşkanı... (Bazı partililerin ismini sayarak) Benim illa Cumhurbaşkanı olmamı istiyorlar. Sonuç itibariyle şimdi yeni şeyler söyleme zamanıdır.

"TÜRKİYE'Yİ YENİDEN BİR ARAYA GETİRECEĞİZ"

Bizim derdimiz karpuz gibi ikiye bölünmüş Türkiye'yi yeniden bir araya getirmektir. Devletin dini adalettir sözünü çok kıymetli buluyoruz. Türkiye kendine uygun çıkış yakalamalıdır. Rekabetçi sistemi çalıştırmalıyız. Medya baskılanmamalıdır. Tek taraflı konuşmak kör propagandadır. Milleti de bazı muhteremleri de körleştirir. Yanlış politikaların temel sebebi budur. Siyaset rekabetçi olmaktan çıkarsa devlet toplumun gerisine düşer. Politikalar masa başında tepeden yazılır. 2023 hedefleri gibi... Kâğıtlara yazarsınız, yazdığın tarihin bile gerisine düşersiniz. 

"SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDECEK"

Genel merkezin seçimle gelen hiçbir kademeyi görevden alma yetkisi olmayacaktır. Yargı kararları hariç seçimle gelen seçimle gidecektir. Bazıları şimdi referandumda çalıştığına çok üzülüyordur. Biz tek adama doğru gidiyorsunuz demiştir. Bizlerin dediği çıktı, abiler attaya...

"BÜYÜMEDE YÜZDE 6'DAN AŞAĞISINI BAŞARISIZLIK KABUL EDERİM

Türkiye'de yolsuzluk iddiaların üzerine geçmiştir. Yolsuzluk çamur gibidir yukarıdan aşağı akar. Ne yargı ne hükümetten bir ses çıkmıyor. Yolsuzluk adeta dokunulmazlık alanına dahil edilmiştir. Sayın Durmuş Yılmaz, 'Partinizin ekonomi patronu siz mi olacaksınız?' sorusuna 'Patron güvendir' cevabı vermişti. Yüzde 6'dan aşağı büyümeyi başarısızlık sayarım.

"BİZİM İÇİN NAMUS BORCU"

15 Temmuz'da millet devleti sokaktan toplamıştır. 249 şehidimizin ailelerine duyduğumuz borç, onların faillerinin devletin içine sızmış her damarının belirlenmesi başta ben olmak üzere bütün arkadaşlarımızın namus borcudur. Devlet bugün ana aktör olmaktan çıkmış savrulma sürecine girmiştir."

Akşener'in partisinin logosu sekiz ışıklı güneşten oluşuyor.

8 IŞIKLI GÜNEŞ

İyi Parti'nin “kurucular kurulu” ve “parti programı” belli oldu. Kurucular kurulunda yer alan eski SAT komandosu emekli Albay Ali Türkşen, partinin logosunu paylaştı. Buna göre yeni partinin logosu sekiz ışıklı güneşten oluşuyor.

DİKKAT ÇEKEN İSİMLER VAR

İki yüz kişiden oluşan parti kurucuları arasında, eski bakanlar Ahat Andican, Abdülkadir Akcan, Ayfer Yılmaz ve Durmuş Yılmaz da yer alıyor. Listede dikkat çeken diğer isimler ise 1 Ekim'de emekli olan Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Lapanta, 15 Temmuz gazisi Eski Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz, bir dönem AK Parti'de siyaset yapan Mukadder Başeğmez.

Birçok eski MHP'linin yer aldığı parti kurulduğu anda TBMM’de 5 milletvekili ile temsil edilecek. Ümit Özdağ, Nuri okutan, Yusuf Halaçoğlu, İsmail Ok ve Aytun Çıray yeni partinin meclisteki temsilcileri olacak.

"TÜRKİYE İYİ OLACAK"

Partinin programı ise "Türkiye iyi olacak" başlığı ile paylaşıldı. Parti programında yer alan vaatler arasında parlamenter sisteme bir yıl içerisinde geri dönüş yapılması, yeni bir “siyasi partiler kanunu”nun hayata geçirilmesi, Siyasi partilerde teşkilat kapatma şartlarının zorlaştırılması, milletvekili dokunulmazlığının kürsü dokunulmazlığı dışında tamamen kaldırılması ve seçim barajının yüzde 5'e düşürülmesi dikkat çekti.






Editör: Haber Merkezi