Ak Parti Bayındır İlçe Teşkilatında Belediye Başkan Aday Adaylığı ve Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylıkları için yönetim kurulu üyelerinden istifaları alınmıştı.

Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Akkar, Belediye Başkan Aday Adaylığı için istifasını veren isimler içinde yer aldı. Belediye Başkan Aday Adaylığı düşünen bir diğer isim olan İlçe Başkanı Necdet Yılmaz’ın adaylık için istifası ertelenme kararı alınmıştı.

Aynı gün Genel Merkez tarafından yapılan açıklamalarda Bayındır’da temayül yapılmayacağı, Bayındır’da Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş yerine isim aranmayacağı başkanın partililer tarafından performansının değerlendirileceği açıklandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, partisinin aday adaylığı süreciyle ilgili yaptığı açıklamada da, yerel seçimlerde aday adaylığı ve adaylık için teşkilatlardaki görevlerinden istifa edecek olan partilileri uyardı: "Aday adaylığı için istifa gerektiğinden, aday gösterilemeyen arkadaşlarımızın geri dönmesi de mümkün değildir." Mustafa Şentop, teşkilat mensuplarının şanslarını denemek için istifa edip aday olmalarının boşuna olacağını söyleyerek, "boşuna istifa etmeyin" dedi.

Bu açıklamalar üzerine Bayındır Ak Parti İlçe Teşkilatından istifa sesleri çıkmaya başladı. Mevcut İlçe Başkanı Necdet Yılmaz’ın demokratik bir ülkede aday adaylık sürecinin Bayındır’da uygulanmamasından dolayı ilçe başkanlığından istifa edeceği bu konuyla ilgili açıklamada bulunacağı alınan duyumlar arasında. Ak Parti’ye hizmet etmiş partide birlik ve beraberliği sağlayan ilçe başkanı Yılmaz’ın bu tutumundan sonra parti içerisinde de istifaların olacağı gelen bilgiler arasında.

Editör: Haber Merkezi