HABER: DİLEK ACAR ÖZDEMİR


 MHP İL BAŞKANI NECAT KARATAŞ;

“İLKELİ SİYASET, SİYASETÇİLERİN DÜRÜSTLÜĞÜ İLE BAŞLAR” 

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Tire Siyaset Platformu’nun konuğu oldu. 

Platform üyelerinin siyasi gündeme dair sorularını yanıtlayan Karataş, Tire Siyaset Platformu’nun kendisini davet etmesinden mutluluk duyduğunu ifade ederek, her siyasi görüşe açık ve saygılı tarafsız sivil platformların siyasete katkısının olacağını, diğer partilerdeki siyasetçilerin de düşüncelerini Tire Siyaset Platformu ile paylaşması gerektiğini söyledi.          

İlkeli siyasetin, önce siyaset yapmak isteyen insanların ilkeli olup olmadığıyla başladığını ifade eden Karataş, ancak siyaset yapmak isteyen insanları, seçmenin tümünün tanımasının veya onun dürüst olup olmadığını bilmesinin mümkün olmadığını söyleyerek, ”Dolayısıyla siyasette bir takım yönlendirmeler söz konusu olabiliyor. Siyasette tamamen ilkeli bir kişinin seçilmesi kadar dürüst olmayan bir kişinin seçilmesi de bu yönlendirmeler ile seçilmesi de bazen mümkün olabiliyor. Diğer taraftan asıl mesele siyasete katılan insanları seçmenin takip edip etmemesi birçok şeyi belirliyor. Seçmenler seçeceği ve seçtiği siyasetçileri iyi araştırmalı ve sürekli takip etmelidir. Seçilenlerin de seçmenle olan ilişkisini seçim öncesinde ne ise aynı şekilde sürdürmesi gerekmektedir. Siyasetin temel ilkelerinin öncelikle bunlar olması gerekir” dedi. 

Seçilenlerin elde ettiği yönetme imkânlarını taahhütleri doğrultusunda kullanması gerektiğini söyleyen İl Başkanı Karataş, “Seçmenin verdiği yetkileri sürekli kendi şahsi görüşleri ya da yakın çevresinin faydası yönünde kullanan siyasetçilerin ilkeden bahsetmesi söz konusu olamaz. Siyaset ve siyasetçiler seçmenin beklentilerine karşı sürekli hassas olmalıdırlar” şeklinde konuştu. 

Siyasetin doğru bir zemine oturtulabilmesi için öncelikle, ‘Siyaset boş insan işidir’ mantığının yerle bir edilmesi gerektiğini vurgulayan Karataş, “İnsanın yapacağı iş yoksa siyaset yapmalı mantığı ortadan kaldırılmalıdır. Siyaset elbette ki işin ehli ve hizmeti götürebilecek, kabiliyeti ve yeteneği olan insanlar tarafından yapılmalıdır. Dolayısıyla, ilkesiz bir insanın seçilebilmesinin mümkün olduğu günümüz koşullarında seçmenimizin oldukça uyanık ve dikkatli olması gerekmektedir. Siyasetçi bir şirket sahibinin kendi şirketine gösterdiği hassasiyetten daha fazla bir hassasiyeti elindeki yetkileri kullanma konusunda mutlaka göstermelidir. Siyasi partilerimizde aynı ilkeler doğrultusunda gösterecekleri adaylar konusunda hassas davranmalıdırlar” dedi.

BARIŞ SÜRECİNE DESTEK OLAN AZİZ KOCAOĞLU GİBİ SİYASETÇİLERİN

BİZİM PARTİMİZ İLE İLİŞKİSİ OLDUKÇA ZOR 

Çözüm sürecine destek olmak amacıyla geçtiğimiz aylarda bazı belediye başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte Diyarbakır gezisi tertipleyen Aziz Kocaoğlu’nun tutumu ve bu geziye katılanlar ile ilgili partisinin görüşü sorulan MHP İzmir İl Başkanı Karataş, “Biz bu program öncesinde bir başka konu için Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etmiştik. Bize o gün, ‘Ne adına barış? Ne karşılığında barış kardeşim? Böyle barış mı olur?’ diyen Kocaoğlu’nun, 3 gün sonra gazetelerde, ‘Ben barışa katkı için Diyarbakır’a gideceğim’ diye beyanatı yayınlandı. Diyarbakır’a herkes gider. Ben de giderim. Sizler de gidebilirsiniz. Ama 3 gün önce, ‘Bu nasıl barış, ne karşılığında barış’ diyen Aziz Kocaoğlu’nun 3 gün sonra Diyarbakır’a gitmesini ben yadırgarım. Sonra siz Diyarbakır’a ne için gidiyorsunuz. Orası bizim nadide bir şehrimiz. Diyarbakırlılar da bizim kardeşimizdir. Sıkıntımız yok ki. Gidecekseniz asıl sıkıntıyı yaratan insanların yeri belli. Oraya gidin ve onlarla görüşün bari. Bu koşullarda Aziz Kocaoğlu gibi düşünen siyasetçilerin AKP ile ilişki içerisinde olmasını düşünebiliriz ama bizimle birlikte olması biraz zor gözüküyor” dedi. 

Önümüzdeki seçimlerde MHP adaylarının projeleriyle partinin ön hazırlık aşamasında elde ettiği sonuçların örtüşmesine dikkat edeceklerini vurgulayan Başkan Karataş, “Partimiz uzunca bir süredir halk ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte toplumumuzun beklentilerine yönelik, gerek genel merkez gerekse il başkanlığımız düzeyinde bir takım çalışmalar yapmaktadır. Örneğin Tire’den aday olmak isteyen arkadaşımıza diyeceğiz ki, ‘Senin projelerin neler, bunları nasıl yapacaksın, kimlerle yapacaksın, kaynağını nasıl bulacaksın?’. Önce bunları soracağız. Vereceği cevapların mutlaka bizim çalışmalarımız ile örtüşmesi gerekir. Biz ancak bu koşullarda o adayı partimizden göstermeyi uygun görebiliriz. Yoksa herhangi biri, ‘Ben belediye başkanı adayı olacağım’ deyip, ‘Buyur gel bizim partimizden ol’ diyemeyiz. Bu konuda öncelikle Tirelilerin beklentisini iyi bilmemiz lazım. Biz adayımıza bunları soracağız. Bununla da yetinmeyip Tirelilere de soracağız. Genel başkanımız, bizlere adayımız ilçe teşkilatımız ve il teşkilatımızın bu konularda sağlayacağı mutabakata kesinlikle destek olacağını söyledi. Hiç kimse MHP’de oturur iki kişi adayı belirler, herkes de bunu kabul eder şeklinde düşünmesin. Geçmiş zaman böyle olmuş olsa bile önümüzdeki seçimlerde kesinlikle bu konulara çok dikkat edeceğiz” dedi.

 DİĞER PARTİLERİN KAPSINDA GEZENLER BİZDEN ADAY OLAMAZ 

MHP’nin bugün söylediğini yarın unutan siyasetçiler ile birlikte hareket etmeyeceğini sözlerine ekleyen Karataş, “Seçilene kadar halkın yanında olan seçildikten sonra kendisi veya bir başkalarının yanında olan siyasetçiler bizim partimizde yer alamaz. Öte yandan MHP bir başka siyasi parti ile görüşüp, bir başka partide zamanını harcayıp, müracaat gününe kadar bekleyip, ondan sonra da o partilerden arzu ettiği adaylığı bulamadığı takdirde, gelip de MHP’den aday olmayı düşünürse, yanılıyor. Bizler hiçbir şekilde başkalarının kapısından geçip de partimizden aday olunmasına müsaade etmeyiz. MHP, o kişilerin mevcut görüştüğü partilerden daha ilkelidir. Dolayısıyla öteden beri savunduğu ilkelerden vazgeçmeyip haklı olduğu ortaya çıkmıştır. Diğer partilerin kapısında tornistan yapıp geleceksin bana, benden aday olmak istediğini söyleyeceksin. Yok, öyle yağma. MHP, ‘Ne pahasına olursa olsun seçimi kazanalım da, kimle nasıl olursa olsun’ şeklinde asla düşünmez. Başından beri söylüyoruz. Tire’de biz kazanacaksan bu öncelikle derli toplu ekibimiz ve dürüst  düzgün yönetim anlayışı ile olacaktır” dedi. 

TİRE SON DÖNEMDE İYİ YÖNETİLEMEDİ 

Yönetim anlayışlarından bağımsız çalışan kent konseyleri gibi kavramlara oldukça önem verdiklerini hatırlatan Karataş, “Kent konseyleri bir şehrin halkın ihtiyaçlarına göre yönetilebilmesi için oldukça önemlidir. MHP’li Manisa belediyesi kent konseyinin başarılı bir şekilde uygulandığı güzel bir örnektir. Bizim adayımızın bunlara da önem vermesi gerekir. Yaptığımız çalışmalar ve araştırmalar göstermektedir ki, son dönemde Tire’nin problemlerinin çözülmediği açıktır. Hangi sebepten çözülmediğini ise önümüzdeki seçimlerde halkımız karar verecektir. Belediye başkanı şehrin ihtiyaçlarını kendi arzusuna göre değil, halkın önceliklerine ve isteğine göre ortaya koymalı ve yapmalıdır. Örneğin Tire’nin göbeğine AVM yapılmasına biz kesinlikle karşıyız. Esnafın hali ne olacak ? Biz MHP olarak oraya ne yapılırsa yapılsın, AVM yapılmasına ve yapılanmasına zaten karşıyız. AVM esnafın bitirilmesidir. Tire’de MHP’li bir belediye başkanı olsaydı, bu AVM lafı çıkar çıkmaz İzmirden gelip müdahale ederdim. Bunu yapamazsın, buna biz parti olarak karşıyız derdim. Baktık vazgeçmiyor biz ondan vazgeçerdik.”dedi. 

MHP’nin belediye başkan adaylarının arkasında olacağını sözlerine ekleyen Karataş, “Biz belediye başkanımızın verdiği sözü tutmasından tutun da, yaptığı çalışmaların tamamı konusunda takipçisi oluruz. Başkanımız üzerine düşen görevi yapmaz, kendi şahsi çıkarları ve yandaşları için çalışırsa iki elimiz her zaman yakasında olur. Bu nedenle önümüzdeki seçimlerde MHP yapamayacağı bir hizmetin  sözünü vermeyecektir. Söz verdiğimiz her şeyi de yapacağız.”dedi.    

Editör: Haber Merkezi