AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin devam ettirdiği ‘okul sütü projesini’ hükümet olarak tüm Türkiye’ye yayacaklarını açıklamasıyla ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.
Sütte taban fiyatını oluşturmanın huzuru içinde olduklarını söyleyen AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim yaptığı basın açıklamasında bundan 15 gün önce süt fiyatlarının taban fiyatının 80 kuruştan aşağıya olmayacağını duyurduklarını hatırlatarak, “Köylere ve beldelere gittiğimizde üretici bize talebin daha da artması amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından okullara süt dağıtımının yapılabildiğini, bunu hükümet olarak neden yapmadıkları serzenişini dinliyorduk. Geçtiğimiz hafta Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın İzmir programında sabah kahvaltısında beraber idik. Bu serzenişlerimizi danışmanını yanına çağırarak not aldırdı. Ardından da neler yapmamız gerekliliğini dile getirdi. Bugün belediyelerin okullarda süt dağıtımını gerçekleştirdiğini, Bunu devlet olarak bizden beklediklerini, üreticilerimiz söylemekte idi. Bugün de bu konuyu size açtım. Ardından hemen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi Eker’i arayarak ‘okullarda süt dağıtımı konusunda çalışma yapalım’ dedi. Konu daha sonra Başbakanımıza iletildi. Konu Bakanlar Kurulu toplantısında da ele alındı. Ve uzun süredir süt fiyatlarının ardından okullarda süt dağıtılması konusundaki projeyi Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.
Bundan böyle anasınıfı başta olmak üzere ilköğretim birinci kademesine kadar tüm öğrencilere 200 mililitrelik kutular içinde süt dağıtımı gerçekleşecek. Bu girişimlerimize destek veren Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanımız Sayın Binali Yıldırım, İl Başkanımız Ömer Cihat Akay, İl Başkan Yardımcımız Mahmut Badem, İzmir milletvekillerimizin de takipçisi olduğu proje hayata geçiyor. İl ve ilçe teşkilatı olarak bir bütünlük içerisinde sorunları bir bir aşacağız. Güç birliği ile çözülemeyecek sorun yok” ifadelerinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi