Ödemiş Eski CHP İlçe Başkanı Hikmet Güriş geçtiğimiz günlerde gündeme bomba gibi düşen CHP İlçe Başkanı Mehmet Bilik’in oğlu ve yeğeninin Tire özel idarenin arazilerinden satın alması olayına tepki göstererek, Başkan Birliği istifaya davet etti. Eski Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte iş yerinde bir basın toplantısı düzenleyen Güriş şu açıklamalarda bulundu.

Güriş “Söylemlerimiz eylemlerimizle örtüşmedi”

CHP olarak bütün şehir yasası nedeniyle belediyeye geçen köy ve belde mallarının satışına karşı olduklarını bunların köylüye bırakılması gerektiğinin altını çizen Güriş “Ödemiş Belediyesi bütün şehir yasasından dolayı belediye ye geçen köy ve belde mallarını satışa çıkardı. Biz Cumhuriyet Halk Partililer atalarımızdan kalan malları sattırmayız dedik. Bu konuda Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik partililerle birlikte ilçe binamızda yaptığı açıklamada köy ve belde mallarının satılamayacağını, satılmaya çıkarılırsa sattırmayacaklarını söylemişlerdi. Söylemlerimiz eylemlerimizle örtüşmedi.”

 Güriş “CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik’i istifaya çağırıyoruz”

İlçe başkanlığı makamının önemli bir makam olduğunu ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu temsil ettiğini belirten Güriş “Komşu ilçe Tire Belediyesinin Gökçen’de satışa çıkardığı bir tarlayı ilçe başkanımızın yakınlarının alması İlçe başkanlığı makamı önemli bir makamdır. Genel başkanımızı temsil eder. O makamda oturanlar yaptıklarıyla yaşadıklarıyla dikkatli olmak zorundadırlar. Ödemiş’te sattırmam deyip Gökçen’de ki tarlanın alınması parti ilkelerimizle bağdaşmamaktadır. Satışın geri bırakılması hatayı düzeltmemiştir, etik olmamıştır. Bu hareket partimize büyük yara açmıştır. İlçe başkanımız Mehmet Birlik ‘in söylemleri ile eylemleri birbiri ile örtüşmüyor. Partimizin daha fazla zarar görmemesi için eski ilçe başkanı ve yönetim olarak CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik’i istifaya çağırıyoruz”
HABER: AYŞE AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi