HABER: DİLEK AYVALI
24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimine 10 gün kala tüm siyasi partiler seçim çalışmalarını sürdürürken Tireli Millet İttifakı’nın Gençleri ortak bir seçim bildirisi yayınladı. Seçim Bildirisi Tuana Düğün Salonunda gerçekleştirilen iftar yemeğinde okundu ve bu yemeğe Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, İyi Parti ve Demokrat Partili gençler katıldı.

Seçim kanunu kanunların anasıdır

Millet İttifakı Gençleri adına seçim bildirisini Görkem Çolak okudu. Bildiride şu ifadelere yer verildi, “Değerli Tire halkımıza kamuoyu önünde ortak bildirimizi sizlerin huzurunda açıklıyoruz. Farklı yaşam tarzı ve siyasal görüşü olan toplumsal kesimlerin demokratik ilkeler etrafında sağlayacakları uzlaşma, milletimizin ihtiyacı olan barış, huzur ve istikrarın ön şartıdır. Çünkü demokrasilerde seçim kanunu kanunların anasıdır. Ve esasında bir uzlaşma rejimi olan demokrasinin en temel taşıdır.

İttifakımızın adı millet ittifakıdır
Siyasi partiler ve seçim kanunlarında yapılan yeni düzenlemeler milli iradenin tecellisini engellemek üzerine kurulmuş tuzak ve hileler ile doludur. Demokrasi mücadelesinde millet iradesinin önündeki bu tuzakları ortadan kaldırmak demokrasiye inanmış siyasi partilerin ilk ve temel görevidir. Bu iş birliğinin temel amacı tuzak ve hileleri aşıp milli iradenin tecellisini sağlayarak, mutlak kuvvetler ayrılığına dayalı güçlü meclisin olduğu güçlü bir Türkiye yaratmaktır. Ayrıca ifade etmek isteriz ki, millet ittifakın içerisinde yer alan biz dört siyasi parti olarak, şüphesiz sorunlara farklı çözüm yollarımızı ve farklı dünya görüşlerimizi muhafaza ediyoruz. Bu iddia ve amaçla bir araya geldik, milletvekilleri seçimi için bir iş birliği kararı verdik. Ve ittifak kurduk. Bu ittifakımızın adı Millet ittifakıdır.

İttifakın en büyük görevi biz gençlere düşüyor
İttifakımızın genç arkadaşları, bu iradeli tutumumuz milletimiz ve ülkemiz için gelecek güzel günlerimize attığımız ilk adımdır. Millet ittifakı, ülkemizin aydınlık geleceğinin teminatı, toplumsal ayrışma ve kutuplaşmaya son verme, halkımızın özlediği huzur, barış ve güven ortamını sağlamak. Ülkemizin siyasal sistemini bir an önce normalleştirmek, rekabetçi demokratik siyasal zemini yeniden inşa etmek, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını sağlamak, başta ifade ve basın özgürlüğü olmak üzere bütün hak ve özgürlüklerin hakkıyla kullanılmasını sağlamak ilkelerini hayata geçirmek üzere bir araya gelen Millet İttifakımız ruhunu ve kudretini kurucu değerimiz ve zeminimiz olan Kuvay-i Milliye’den alır. Bu ruh ve kudret ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaya muktedir. Bu ittifakın en büyük görevi de biz genç arkadaşlara düşmektedir. Çünkü gençlik geçmişten bu yana hep değişimin öncüsü olmuştur. Bu sebeple özveriyle, yorulmak nedir bilmeden çalışmaya devam ederken aklımızdan çıkarmamamız gereken şey ünlü şairimizin yazdığı gibi

Dört nala gelip uzak Asya’dan / Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan
Bu memleket bizim / Bilekler kan içinde
Dişler kenetli / Ayaklar çıplak
Ve ipek bir halıya benzeyen toprak / Bu cehennem, bu cennet bizim
Kapansın el kapıları / Bir daha açılmasın
Yok edin insanın insana kulluğunu / Bu davet bizim
Hepinize katılımlarınız için teşekkür ve şükranlarımı sunarken. Tekrar ve tekrar altını çizmek isteriz ki Başaracağız, başaracağız, başaracağız.”

Editör: Haber Merkezi