Haber: Ahmet ŞENKİ


Gazetemizin Çarşamba günkü sayısında yayınlanan özel haberde Fikret Bük, dört yıllık il genel meclis üyeliğini değerlendirmiş ve 2014 yerel seçimlerde CHP’den belediye meclis üyesi aday adayı olduğunu açıklamıştı. Fikret Bük bu özel haberi ikinci kısmında ise üretim yolları ve asfaltlama çalışmalarını değerlendirdi.

Özel İdareler Kapatılıyor, Mart 2014 Yerel Seçimlerinden Sonra Köylerimiz Mahalle Adını Alıyor

Yeni yasa sonrası 2014 yerel seçimlerinde köydeki vatandaşların da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Tire Belediye Başkanlığı, Tire Belediyesi meclis üyeleri için oy kullanacaklarını, köylerinde de muhtar seçimi için oy kullanacaklarını, toplamda 4 adet oy kullanacaklarını hatırlatan Fikret Bük, “Bütün şehir yasası ile köylü dostlarımız önümüzdeki yerel seçimlerde, İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanlığına, Tire Belediye Başkanlığına, Tire Belediye Meclis Üyelerine ve köylerinde ise mahalle muhtarlığı olmak üzere toplamda 4 adet oy kullanacaklar. Bir diğer konu ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Tire ile olan çalışmaları. Aziz Kocaoğlu, muhtarlarımızı ve meclis üyelerimizi davet ederek yapacakları çalışmaları anlattı. Sayın Aziz Kocaoğlu’nun öncelikle ‘Asfaltsız üretim yolu kalmayacak ve belediyecilik anlayışımız ile diğer hizmetlerimizin sorunların üstesinden geleceğiz’ demişti. Sayın Aziz Kocaoğlu bahsettiği gibi bu üretim yollarının yapımına Tire Belediyemiz ile başlamıştır. Tabi kısa kalan asfalt mevsiminde bunların ne kadarı yapılır bilemiyoruz. Alt yapısı hazır olan üretim yollarının yapılabileceği ve alt yapısı hazır olmayanların da alt yapı çalışmaların yapılabileceği bilgisini aldık” dedi.

Bazı muhtarların ve kendisinin İzmir Büyük Şehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile görüşmelerinin olduğuna dikkat çeken Bük, “Yapılması gereken köy üretim yolları için bizden istedikleri dilekçe, bilgi ve belgeleri kendilerine sunduk. Şu andan itibaren Tire Belediyesi öncülüğünde üretim yolları asfalt yapılmaktadır. Köy muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda Sayın Tire Belediye Başkanımız Tayfur Çiçek’in önümüzdeki günlerde kendileri ile bu konularda bir toplantı yapacağını biliyoruz. Önemli olan bu hizmetlerin bir ucundan başlamasıdır” şeklinde konuştu.

Görevli olduğu süre içerisinde öncelikle Tire köylerine ve partisine katkı koyduğunun göz ardı edilmemesi gerektiğini ayrıca köyde yaşayan vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda bu göreve tekrar talip olduğunu ifade eden Fikret Bük, “2 Eylül 2013 tarihinde son gün başvurumu yaptım. Beni buralara getiren köydeki vatandaşlarımıza, ilçe encümenliğinde yer almam için her zaman katkı koyan, gece gündüz her türlü hizmette köyünde bir şeyler yapmak için çaba sarf eden 64 köy muhtarımıza hakkımı helal ediyorum. Bugünlerde olduğu gibi yarınlarda da birlikte olacağımıza inanıyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Tarlada izi olmayanın harmanda sözü olmaz. Ayrıca benimle bu özel haberi gerçekleştiren Yerel Güç gazetesine ve muhabiri Ahmet Şenki’ye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bizde Tire İl Genel Meclis Üyesi Fikret Bük’e teşekkür ediyor, bölgemizdeki belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinin çalışmaları, projeleri ve siyasi gelişmeleri ile ilgili olarak açıklamalarını bekliyoruz.

Editör: Haber Merkezi