Haber: Dilek Ayvalı

Tire Park AVM’de İstanbul Çaycısı’nda düzenlenen kahvaltıya HaberTire Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ercan Çelik, Genel Yayın Yönetmeni Ergün Çelik, Büyük Tire Gazetesi İmtiyaz Sahibi Şevket Bahçelioğlu, Haber Müdürü Yiğit Soylu ve Anadolu Ajansı - Yerel Güç Muhabiri Dilek Ayvalı katıldı. Ak Parti İlçe Başkanı Selman İçelli ve Belediye Meclis Üyesi Mustafa Maltepe de kahvaltıya katılanlar arasındaydı.

HASTANENİN NE ŞARTLARDA YAPILDIĞINI ANLATTI

Tire Devlet Hastanesi’nin yeni binasının yapım sürecini gazetecilerle paylaşan Dr. Fatih Hayali, “Hepinizin bildiği gibi ben 31 yıldır Tire’deyim, 26 yıldır da idarecilik yapıyorum. Daha önce eski hastanedeydik. Sonrasında yeni hastanemize taşındık. Tabi bu yeni hastane de AK Parti hükümeti döneminde yapıldı. O zamanki Ak Parti hükümetimizin değerli Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıkta dönüşüm programını başlattı. Bu programın en önemli şartlarından biri fiziki şartların düzeltilmesiydi. Sonra da ideal kadroların yetiştirilip, kadro eksikliğinin giderilmesiydi. Büyük bir hızla da yapıldı. Biz biraz hızlı hareket ettik.  Tire, Torbalı, Ödemiş olarak aynı dönemde hastane için müracaat ettik. Ama diğer arkadaşlarımız, sadece bakanlığa yazı yazdılar. Biz bununla yetinmedik. Hastanenin arsasını kendimiz bulduk. O zaman Sıtkı başkanımız, belediye başkanıydı. Belediyemizle sağ olsunlar arsayı temin ettik. Bakan beyle görüştük. ‘Bize ne zaman sıra gelir?’ dedik. Sıramızın 191 olduğunu söyledi ve yaptığı hesaba göre yaklaşık 10 yıl sonra yapılacaktı Tire’deki hastane. Ama  projemiz hazır olursa ilk sıraya alabileceklerini söyledi. Ben hemen projenin hazırlanması için harekete geçtim. Vatandaştan bu proje için para topladık. Gazi Üniversitesi’nden bir bayan doktor ile görüştük. Onu bir süre Tire’de misafir ettik ve biz projeyi çizdik. Daha sonra projemizi aldık. Belediye başkanımız Sıtkı beyle birlikte bakan beyin önüne koyduk. O da şaşırdı. Bunun üzerine bakan bey TOKİ ile görüştü ve hastanemizin yapımını hemen ön sıraya aldı. Nitekim aradan 9 yıl gibi bir süre geçti. Görüyorsunuz Torbalı ve Ödemiş daha yeni açıldı hastaneleri.” Dedi.

HASTANEMİZ TÜRKİYE’DE BİR MODEL

Tire Devlet Hastanesi’nin Türkiye’de bir model olduğunu dile getiren Hayali, “Hastanemiz Türkiye’nin ödüllü hastanesi. Tabi tam bunu vatandaşımıza anlatamadık. Biz dijital hastane olduk. Bizde kağıt kalem yok. Herşey dijital. Bu sistemi de Sağlık Bakanlığımız dedi ki ‘Bütün Türkiye’deki hastaneler Tire Devlet Hastanesi sistemini kullanacak.’ Her hafta Türkiye’nin biri ilinde yöneticiler geliyor. Onlara sunum yapıyor, sistemimizi tanıtıyoruz. Onlar da gidip kendi hastanelerine bu sistemi kurmak için çalışmalar başlatıyorlar. Tire Devlet Hastanesi, Türkiye çapında bir modeldir. Avrupa’da bu hastaneden 3 tane var. Dördüncüsü biziz.” Şeklinde konuştu.

“İŞİ, EHLİNE VERECEKSİN”

Hastanede kendi kurduğu sistemle başarıya ulaştıklarını dile getiren Ak Partili Aday Adayı, “Biz hastanede yapacağımızı yaptık. Hastanemizi zirveye oturttuk. Oradaki tecrübelerimizi artık Tire Belediyesi’nde kullanmak istiyorum. Bu yüzden aday adayı oldum. Allah izin verir de aday olur seçilirsem, inşallah bu tecrübelerimizi Tire Belediyesi’nde kullanmak istiyorum.  Bir insan her şeyi bilmeyebilir. Ben de her şeyi bilmiyorum. Başarıya götüren şey kadroyla çalışmadır. Ben kadroyla çalışırım ve kadroyu oluştururken fikir yapısına değil ehliyetine bakarım. Cenab-ı Allah buyurmuş; ‘İşi ehline verin.’ Ehil kimse onu bulacaksınız, onunla çalışacaksınız. Ben lider olarak hedef belirlerim. Hedef belirledikten sonra o yolda ne kadar para lazım, hangi ehil insanlar lazım, hangi araç gereç lazım onları temin ederim. Ondan sonra da işin takibini yaparım. Ben bütün çalışma sistemim budur. Benim hastanedeki sistemim de buydu ve büyük başarılar kazandırdı.” Dedi.

“MEGA PROJELERİMİZ VAR!”

Çalışmalara başladığını belirten Dr. Hayali, “Esnafımızı, vatandaşlarımızı ziyaret ediyorum. Mühim olan Tire’deki vatandaşlar ne istiyor? Bunu öğrenmek. Projelerimizi buna göre üretiyoruz. Kendi projelerimiz var. Bir de mega projelerimiz var. Bu mega projeleri Tire Belediyesi bütçesiyle yapmak mümkün değil. Bu yüzden yerel belediyemizin gücü ile  hükümetimizin gücünü birleştirmek suretiyle bu gibi mega projeleri de hayata geçireceğiz. Ankara’da çok geniş bürokratik bir çevrem var. Neredeyse tüm bakanlıklarda bir sürü arkadaşım var. Onlarla sürekli bir araya geliriz. Hastanemizle ilgili Ankara’dan çözülmesi gereken her şeyi gittim kendim hallettim. Siyasi arkadaşlarımızı hiç yormadım. Seçildiğim takdirde, Ankara’daki nüfuzumu da kullanarak mega projelerimizi inşallah hayata geçireceğiz. Seçilirsek, 5 yılda 15-20 senelik işler yapacağız. Herkes de şaşıracak.” Dedi.

“DEVLETİN BİR KURUŞUNA TENEZZÜL ETMEDİM. ETMEM!”

Hayali, “Ben şeffaf çalışan bir insanım. 26 sene Tire Devlet Hastanesi’ni yönettim. Bizim hastane bütçemiz 55-60 trilyon civarında. Tire Belediyesi’nin bütçesine yakın bir bütçe. Benim hiçbir şaibemi duydunuz mu? Ben devletin bir kuruşuna tenezzül etmedim. Etmem de.

“KARALAMA YAPMAYACAĞIM”

Diğer partilerden de aday arkadaşlar olacaktır. Aday olduğum takdirde, hiç kimseye ithamda bulunmayacağım, herhangi bir karalama çabasına girmeyeceğim. Benim tarzım değildir zaten. Biz bol bol projelerimizi anlatacağız.

“HALKIN ARASINDA FAZLA GİRMİYOR DİYORLAR”

Diyorlar ki ‘Halkın arasına fazla girmiyor’ Ben de diyorum ki ben Başhekim olarak görev yapıyorum. Günde 2-3 bin hasta geliyor. Ben hep onların arasındaydım. Ben odamda durmadım hiç. Hep servislerde hastalarla beraberim. Hastaneye gelen insanlar aydan gelmiyor. Onlar da Tire’nin insanları. Bundan sonra tabi esnaflarlar halkla gezerek görüşeceğiz, sorunlarını dinleyip taleplerini alacağız.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi