Tireli CHP’liler, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in adaylık girişimlerine karşı tek yürek oldu. Şu ana kadar aday adaylığını açıklayan 3 isim ve Bayındırlık eski bakanı Halil Çulhaoğlu, Tayfur Çiçek’in CHP’den aday gösterilmesi girişimlerine kesinlikle karşı olduklarını ifade ettiler.

 

Haber: Dilek KART

 

Chp İzmir İl Başkanı Ali Engin’in Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan’a telefon ederek, ‘Partiye sokmayın onları, partiyi kapatın’ sözleri üzerine Parti binasına alınmayan Tireli Chp’liler, Chp İlçe Teşkilatı önünde bir basın açıklaması düzenledi. Eski bakan Halil Çulhaoğlu, il başkanlığına, merkez yürütme kuruluna ve parti genel merkezine seslendi.

 

‘SOKMAYIN ONLARI, PARTİYİ KAPATIN’

 

Çulhaoğlu, “Bir ikazı, yönlendirmeyi ve görevimizi yapmak üzere burada toplandık. Hepinizin gözlerine bakınca şunları görüyorum, CHP seçimlere 7-8 ay kala, şimdiden hazırlanmış durumda. Tire’deki bütün seçmenler yüzde 50’nin üstünde olduğunu kabul ediyor. Bunun için belirli şartlar var. Şartların başında iyi bir aday olması gerekliliği var. Hep beraber etrafında bütünleştiğimiz bir aday. Bunun için kuralı oluşturmak lazım. İl başkanı ayrı, Adnan keskin ayrı konuşursa biz bu partiye güvenemeyiz. Dün partimizde bir şey yaşandı. İl başkanı, ilçe başkanına telefon etti, ‘Sokmayın onları, partiyi kapatın’ dedi. Bizim talebimiz ne arkadaşlar? Demokratik tepkimizi koyarak, partiye olan inancımız, sevgimiz ve güvenimizle bir olarak, birlikte kurallar koyarak, iyi bir aday koyarak Tire’de CHP’nin seçimi almasını istiyoruz” dedi.

 

ADAY ADAYI MI GETİRİYORSUNUZ, ADAY MI?

 

Resmi olarak CHP Tire Belediye Başkan Aday Adaylığı’na başvuran 3 isim hakkında konuşan Çulhaoğlu, “İşte aday adayı arkadaşlarımız. İki dönem ilçe başkanlığı yaparak yürekten çalışan Mustafa Güngör. İşte Zeytinova Beldesi’nde iki dönemdir belediye başkanlığı yapan Ali Doğu. Gittiği her yerde büyük sempati topluyor. İşte Hüseyin Hapçı. Çok değerli ve işletme mastırı yapmış bir arkadaşım. Sormak istiyorum. İşte aday adayı arkadaşlarımız burada. Bize aday mı getiriyorsunuz aday adayı mı? İl başkanına, Merkez Yürütme Kurulu’na ve genel başkana sormak istiyorum, ‘Tayfur Çiçek’i aday diye getiriyorsanız bu insanları niye aday adayı yaptınız? Ama inanıyorum ki, benim partim yanlış yapmaz, doğru yapar. Verdiği sözün arkasında durur. Verdiği söz nedir, ‘Ben halka soracağım.’ Gidin sorun halka, 10 kişiden 8 kişi, ‘Bu adam belediye başkanı olur’ desin, bende arkasına geçeceğim. Ama 10 kişiden 8’i, ‘Olmaz’ diyorsa vazgeçin bu işten” şeklinde konuştu.

 

BUNUN HESABINI BİZE VERMEK ZORUNDASINIZ

 

Chp’nin belediye başkan adayı belirlemesinde, ‘Örgüte soracağım, eğilim yoklaması yapacağım’ dediğini hatırlatan Çulhaoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü, “Şimdi bekliyoruz. Bugüne kadar aday olmuş 3 arkadaşım var. 2 Ekim’e daha zaman var. Belki aday olacak arkadaşlar da vardır. Şimdi siz Tayfur Çiçek’i getirip, aday adayı mı yoksa aday mı yapıyorsunuz? Bunun hesabını bize vermek zorundasınız. Bizim adımıza birileri konuşmamalı. Aynı gezi parkındaki halk gibiyiz. Biz tepkimizi gösteriyoruz. Orada karşımızda vali, emniyet müdürü ve tomalar vardı. Burada da karşımızda bu zihniyetteki insanları görmek istemiyoruz” dedi.

 

SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN ÇİÇEK’İ İSTEMİYORUZ

 

Tire halkını ve Tireli CHP’lileri partinin genel merkezinin dikkate alması gerektiğine dikkat çeken Çulhaoğlu, “Karar verecek olan halktır. Çünkü Sayın Adnan keskin dedi ki, ‘Kimden aldıysa güveni, o onu aday yapsın’ dedi. Sayın Keskin’e bunu defalarca hatırlatmak istiyorum. Ama yine de söylüyorum, biz Tayfur Çiçek’i seçimi almak için istemiyoruz. Gösterdiğiniz adayla seçim alınamaz. Ayrıca biz neden istemiyoruz? Çünkü CHP’ye yakışmaz. Biz neden istemiyoruz, çünkü içimize sinmez, sindiremeyiz. Akp’ye gidip, ‘Beni partinize alın’ diyen ve gidip de alınmayan adamı biz mi alacağız? Yöneticilere soruyorum, Ak Parti’ye gidip de alınmayan adamı biz mi alacağız? Halk oy vermiyor, bunu duysun yöneticiler. İl yöneticilerine sesleniyorum. Tire halkının 10 kişisinden 8’i, ‘Ben bu adama oy vermem’ diyor. Neden? Çünkü gitmediği parti mi kaldı? Düm tek tek diye tek tek parti geziyor. Şimdi geldi, CHP’yi çok sevdiği için mi? Hayır. CHP’de seçim kazanılabileceğini bildiği için. Ama yağma yok” şeklinde konuştu.

 

GENEL BAŞKAN İSTEMİYOR

 

12 Eylül’den bu yana partide emekleri ve alın terleri olduğunu ifade eden eski bakan, “Bizlerin bu partide alın teri var. Şimdi, eski bir yönetici, eski bir genel sekreter ve eski bir milletvekili olarak il yöneticilerine sesleniyorum. Gücüm yettiğince, merkez yürütme kuruluna Tire’deki olayları anlatmaya çalışacağım. ‘Genel başkan istiyor’, diyorsanız, genel başkan istemiyor. Üye olarak herkese açık diyor. Ben partimin yanlış yapmayacağını biliyorum. Halka ve örgüte soracağını, eğilim yoklaması yapacağını biliyorum. Bu şişirmelere kulak asmayacağız” dedi.

 

GÜRSEL EROL, KİMDEN YETKİ ALARAK BELEDİYE BAŞKANI BELİRLİYOR?

 

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen ve Tire Belediyesi’nden hiç iş yapmadan 520 bin lira para aldığı iddia edilen Müteahhit Gürsel Erol’un kendisine gelerek bir takım tekliflerde bulunduğunu açıklayan Çulhaoğlu, “Birisi geldi bana, ‘Halil Bey, Genel Başkan istiyor. Sizi milletvekili yapalım, Tayfur Çiçek’i de belediye başkanı yapalım’ dedi. Eczaneme geldi. Sayın Genel Başkan’a da yakın imiş. Şimdi Tire’de CHP’de, siyaset - ticaret ilişkisini hiç bu güne kadar gördünüz mü? CHP’ye yakışır mı ticaret siyaset ilişkisi? Peki, CHP’ye bakınca ne görüyorsunuz bugün? Siyaset ticaret ilişkisinin fotoğrafını görüyorsunuz. Belediyeden 520 bin lira para almış biri, hiçbir iş yapmamış biri, Gürsel Erol ismindeki bir müteahhit, genel başkandan aldığı yetkiyle bana diyor ki, ‘Sen milletvekili ol, Tayfur Çiçek’i başkan yapalım.’ Şimdi il başkanına soruyorum, kimden bu yetkiyi almış bu arkadaş? MYK’ya ve genel başkana soruyorum, bu adam sizden mi yetki aldı da geliyor belediye başkanı ve milletvekili belirliyor? Tire’deki CHP’lilerin huzurunda soruyor ve cevap istiyorum. Eğer bu ilişkilerin çalışmasıyla aday belirlenecekse, biz bunun içinde olmayız. Ve gücümüzün sonuna kadar da mücadele edeceğiz” dedi.

 

BİR SEÇİM DE OTUR OTURDUĞUN YERDE

 

2009 yerel seçimlerinde Tayfur Çiçek’in, ‘Bu CHP ile olmaz’ dediğini ve dönemin genel başkanını karaladığını hatırlatan Çulhaoğlu, “Bu CHP ile olmaz diyen, genel başkanı karalayan insan, bugün birdenbire CHP ile hoş beş oldu. CHP’li olmaya çalışıyor. Olun CHP’li. Ama bir emeğinizi görelim. Emeğinizi görelim ki, biz sizi aday değil her şey yaparız. Bir seçim geçsin, bakalım. Bir seçim de otur oturduğun yerde. Eğer bir şey üretebilirsen, biz seni her şey yaparız. Dün küfür ettiğin yere nasıl geleceksin” dedi.

 

İHALELERLE ADAY BELİRLEMEYECEĞİZ

 

Mevcut aday adaylarına başarılar dileyerek sözlerine son veren Halil Çulhaoğlu, “Yeni aday adayı arkadaşım çıkabilir, ona da başarılar diliyorum. Bu arkadaş partiye gelse de, hiçbir zaman CHP’li olmayacak. Oldum dese de biz inanmayacağız. Biz bütün iyi niyetimizle, partimize olan saygımızı, sevgimizi ve katkı vereceğimizi ifade ederek bu yanlıştan dönmeleri için il yöneticilerini ve genel merkezi uyarıyoruz. Bu uyarılara, gezi parkındaki gibi devam edeceğiz. Belki gelip burada, gezi parkındaki gibi duracağız. Çünkü biz, Tire’yi kaybetmek istemiyoruz. Tire’yi, el ele, gönül gönüle vererek alacağız. İhalelerle aday belirlemeyeceğiz. Yıllardır var olan özlem ve hasret önümüzdeki seçimlerde giderilecek, giderilmeli” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi