Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezinde yoğun bir gün geride kaldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) ilettiği aday listesinin firesiz bir şekilde Parti Meclisi’ne (PM) gönderildiği belirtildi. İzmir’de büyükşehir adaylığı noktasında Tunç Soyer yönünde refleks gösterildi.

İlçeler özelinde ise İYİ Parti’ye bırakılan Tire ile Kiraz, önceki PM’de nihai karara bağlanan Aliağa, Kemalpaşa, Kınık ve Ödemiş haricinde kalan 24 belediye başkan adayı için oylamalar yapıldı. Öte yandan Ödemiş bir daha masaya getirildi. Geçtiğimiz hafta Ödemiş Belediye Başkan Adayı olarak Birgi’nin eski Belediye Başkanı Cumhur Şener açıklanmıştı. 27 Ocak’ta gerçekleşen kritik zirvelerde ise genel merkez Ödemiş’te değişikliğe gitti. Ödemiş Belediyesi eski Başkanı Mehmet Eriş yönünde karar çıktı. Bu değişiklik ilçede ve örgütte şok etkisi yarattı.

İki isim de konuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Adaylığa atanan Eriş ve adaylığı düşürülen Şener net ifadeler kullandı.

SEVİNÇLİYİM DESEM DOĞRU SÖYLEMİŞ OLMAM, BURUKLUK YAŞIYORUM

Yeni atanan Mehmet Eriş, “Açıklanması mı erken oldu, bu ilçelerle beraber açıklanması daha mı doğru olurdu, bilemiyorum. Cumhur kardeşimle beraberdik. Onun adına da üzüldüm. Böyle bir sevinç yaşamadım kendi adıma. Değişim yönünde bazı şeyler duyuyordum ama değişmez diye düşünüyorum. Haberim de yoktu. Değişmesi yönünde asla bir çalışmam olmadı. Bir kişiye bile telefon açmadım. Biz burada nasıl beraber çalışırız diye çalışmalar yapıyorduk. İYİ Parti ile ittifak var, onlarla nasıl görüşürüz diye düşünüyorduk. Sevinçliyim desem doğru söylemiş olmam. Burukluk yaşıyorum. Cumhur kardeşimin yanında olacaktım, şimdi onun benim yanımda olacağından hiç kuşkum yok. Onun desteği benim için önemliydi, şimdi çok daha önemli. Partimiz adına hayırlı olsun. Ama böyle olmasını arzu etmezdik. Keşke hepsi bugün açıklansaydı. Biz bu yarışta 5 arkadaştık. El ele biz bu işi başaracağız. Bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz” diye konuştu.

PM’NİN KARARINA SAYGI DUYACAĞIZ,

YAPACAK BİR ŞEY YOK!

Adaylığı düşürülen Şener, “Herhalde sayın başkanın arkasında durduğumuz için oluyor. Olsun, hiç sorun değil. Biz de bu partinin 10 yıl belediye başkanlığını yürüttük. O onuru bize verdi. Söyleyecek bir şey yok. PM’nin kararı. Onlar atadı, onlar değiştiriyor. Böyle bir değişiklik beklemiyordum. Ödemiş’e çok iyi bir hava getirmiştik. Artık sağlık olsun. PM’nin verdiği bu karara saygı duyacağız. Yapacak bir şey yok” ifadelerini kullandı.

kaynak:EGEDESONSÖZ

Editör: Haber Merkezi