CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş, 12 Haziran genel seçimlerinin üzerinden tam 1 yıl geçmesine rağmen, partilerinden milletvekili seçilen Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın cezaevinde tutuklu bulunduklarını söyledi.
Halkın iradesinin cezaevinde tutuklu olduğunu ifade eden ve son günlerde fiyatı dibe vuran patatesle ilgili olarak ilçe binasında basın açıklaması yapan Mehmet Eriş, “12 Haziran’da halkın iradesiyle milletvekili olan Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal bir yıldan bu yana cezaevinde. Milletvekillerimiz hakkında kesinleşmiş bir hüküm bulunmadığı halde tutuklulukları adetaya cezaya dönüştürüldü. Bu şekilde halkın iradesi de cezaevinde tutuluyor. Tutuklu durumdaki milletvekillerimizin evraklarını Yüksek Seçim Kurulu bizzat onayladığı ve bu isimler milletvekili seçildiği halde meclise gelmelerine izin verilmiyor.
Bu zorba ve çağ dışı anlayış içinde suçu bile belirlenemeyen milletvekillerimizin meclis çatısı altında halkı temsil etmelerini bekliyoruz. Şu ana dek milli irade sandıktan çıktığı gibi meclise taşınamadı” dedi.
İMZA TOPLANACAK
CHP tarafından 12-19 Haziran tarihleri arasındaki haftanın Milli İradeye Özgürlük Haftası olarak belirlendiğini aktaran Eriş, “Bu hafta boyunca CHP il ve ilçe örgütleri Balbay ve Haberal’ın özgür şekilde halkımızı Meclis’te temsil etmeleri için çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Biz de CHP Ödemiş İlçe Örgütü olarak imza kampanyası başlatacağız. Ödemiş’in merkezi noktalarında kurulacak stantlarda halkımızın iradesinin Meclis’e en gerçek şekilde yansıması için imza toplayacağız” dedi.
5 KİLOGRAM PATATES= 1 ÇAY
Yaz patatesinin tıpkı kış patatesi gibi üreticiyi hüsrana uğrattığını ifade eden Eriş, “Patateste yine yeni bir afet yaşanıyor. Toprak altındaki patatesin kilo fiyatı 10 kuruşa kadar indi. Eskiden bir bardak çay bir kilo patates kıyaslaması yaparken şimdi 5 kilo patatese ancak bir bardak çay içebiliyoruz. En kötüsü de yapılan bunca masrafa karşın ortada alıcı yok. Kışın hava şartlarından etkilenerek büyük zarar gören patates üreticisi yazın da alıcı bulamamaktan yana dertli. Bu afetin önlenmesi konusunda devletimiz üreticimizin durumunu görmeli ve mutlaka üreticiye dekar başına afet desteği sağlamalı.
Patates üretimi en maliyetli ürünlerden biri. 15-17 kuruş arasındaki tohumla üretim yapılmaya çalışılıyor. Gübreydi, mazottu, elektrikti, suydu derken maliyet yükseliyor. Bu konularda bankaların da yeterli kredi desteğini sağlamaması nedeniyle yangın gittikçe büyüyor. Bir üreticimizin deyişiyle bu son yaşanan sıkıntılardan sonra avukatlara çok iş düşecek. CHP olarak biz bu sıkıntıları dile getirmekte zorlanıyoruz ancak bu konuda sesini yükseltmesi gereken çiftçimiz de bu sahipsizliğe, yaşanan bu ekonomik afete, ‘yeter artık’ demelidir” şeklinde konuştu.
Patates tüketiminin yurt çapında artırılması gerektiğini vurgulayan Eriş, CHP konferanslarında düzenledikleri yarışmanın yanı sıra yine patates tüketimini özendirmek ve patatesin faydalarını anlatmak adına bir dizi patates yemekleri etkinliği düzenleyeceklerini ifade etti.
Editör: Haber Merkezi