HABER: Dilek Acar ÖZDEMİR-FARUK ÇARK

 

Ödemiş’te 1999-2004 yılları arasında belediye başkanlığı ve 2011 yılından 2013 Temmuz ayına kadar CHP Ödemiş İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Mehmet Eriş, 2007 yılından hakkında açılan ‘haksız kazanç edinme’ davasından beraat etti.

Ödemiş İlçe Başkanlığında basın mensupları ile bir araya gelen Eriş’e CHP İlçe Başkanı Hikmet Güriş, Belediye Başkan Aday Adayı Ali Palta ve partililer eşlik etti. Eriş’in beraat etmesi dostları tarafından sevinçle karşılandı.

6 yıldır devam eden mahkeme sonucunda beraat ederek, aklanan Eriş adliyeden çıktıktan sonra basının karşısına geçti. Yargılandığı davadan haklı bir şekilde beraat ettiğini söyleyen Eriş, CHP Ödemiş İlçe Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada, “Bu davanın hangi siyasi amaçlarla yapıldığını biliyoruz. Eriş’in politik yanı olmasaydı bu dava olmayacaktı! Böyle ağır bir suçla yargılanmak kadar da kötü bir şey yok. Çok şükür aklandık. Çocuklar kadar sevinçliyim. Benim davam siyasi ortam yaklaştıkça iyi niyetli olmayan amaçlarla kullanıldı. İşin siyasi yönünü bildiğim halde isim bile zikretmedim, kullanmadım. ‘Eriş kaçtı’ dedikodusu yapılıyordu. Kızımın İstanbul’da eğitimine devam etmesi bizim için de bir değişiklik oldu. Kafamız rahatladı. En büyük adalet insanın kendi vicdanı. Bugün ceza alsaydım, partimden de istifa ederdim. Partimin adına da leke getirmezdim. Ne kadar İstanbul’da yaşıyor olsam da ilçe örgütümüzün emrindeyim” dedi.

Eriş daha sonra ilçe başkanlığı döneminde istifa ettikten sonra adı sık sık geçen belediye başkan aday adaylığı konusunda açıklamalar yaptı. Eriş, önseçim olmazsa zaten aday adaylığı başvurusu yapmayacağımı genel merkezimize iletmiştik. Biz olmasak da dünyanın sonu değil. Şu an için bir yere aday olmam söz konusu değil. Bu süreçte bize manevi anlamda destek veren en başta İlçe Başkanımız Hikmet Güriş’e ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi