HABER: DİLEK AYVALI
Demokrat Parti Tire İlçe Teşkilatı, İYİ Parti Tire Teşkilatını ziyaret etti.

Ziyarette ilk olarak konuşan ev sahibi başkan İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Hayati Okuroğlu, “Ziyaret nedeniyle Demokrat Parti İlçe Başkanımız Hasan Sarp’a ve yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz. Milletvekili adaylık listelerimiz Pazartesi itibariyle netleştikten sonra Cuma İzmir İl Başkanlığımızda bir aday tanıtım programımız olacak. Ülkemizin bekası için çalışacağız. Demokrat Parti ile seçim çalışmalarımızı birlikte yürütüyoruz” dedi.

Okuroğlu, “Biz seçimde iddialıyız”
Erken seçimi, ‘Baskın Seçim olarak nitelendiren Başkan Okuroğlu, “Türkiye’nin genelinde baskın seçim süreci var. Genel başkanımız partimizi tanıtmak anlatmak üzere il il, ilçe ilçe Türkiye’nin dört bir yanını dolaşıyordu. Baskın seçim kararı sonrası sıkıştırılmış programlar ile Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Meral Akşener kendisini ifade etmek amacıyla seçim çalışmalarını sürdürüyor. Kurulduğumuz günden beri seçime hazırız. Yarın seçim olacakmış gibi çalıştık hep. Bizim için zorlu bir süreç olmadı. İttifak sürecinde Türkiye’deki sağ sol kavramını yok etti İYİ Parti. İYİ Parti bunu yıktı. İYİ Parti kurulmasaydı baskın seçim yapılmayacaktı. Biz seçimde iddialıyız. Genç bir kadromuz var. Var gücümüzle çalışacağız. Bu seçimi kazanacağız” dedi.

Akşener Tire’ye gelecek mi?
Meral Akşener’in İzmir ilçelerini ziyaret etmek istediğini kaydeden Başkan Okuroğlu, “Cumhurbaşkanı Adayımız Meral Hanım İzmir’deki toplantılarında tüm ilçeleri gezmek istediğini belirtmişti. İzmir’de yapılacak olan aday tanıtım toplantısında kendisi ile görüşeceğiz. Meral Akşener’in son mitingi 22 Haziran’da İzmir’de. Bu program dahilinde Tire’ye getirmek istiyoruz. Tirelilerden çok talep var. Bir sürpriz olabilir” şeklinde konuştu.

Sarp, “Geçmişimiz belli, kadrolarımız iyi”
Daha sonra konuşan Demokrat Parti Tire İlçe Başkanı Hasan Sarp, “Ne gerekiyorsa yapacağız. Saygı ve sevgi çerçevesinde çalışacağız. Bizim geçmişimiz belli, kadrolarımız iyi. Biz buna inanıyoruz. Milletimizin gücüne inanıyoruz. Milletimizin sağlıklı karar vereceğini düşünüyoruz. Sizlerle birlikte var gücümüzle çalışacağız. Milletvekili adayı Atakan Beye de sonuna kadar destek olacağız. Her zaman bunu dile getiriyorum. İlçesini, ilini, ekonomisini konumunu bilen adaylar çıksın. Biz kendi adaylarımızı destekleyelim. Kutuplaşma zaten yukarıda başladı. Herkes ayrıştırıldı. Milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimi ülkemize, ilçemize ve milletimize hayırlı olsun” dedi.

Milletvekili Adayı Duran, “Korku duvarı yıkılacak”
İYİ Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Salih Atakan Duran konuşmasında, “Nazik ziyaretten dolayı Demokrat Parti Tire İlçe Teşkilatına teşekkür ederim. Demokrat Parti, Türkiye çok partili hayata geçtiği an itibari ile insanımızın gönlünde yeri olan önemli bir partidir. İYİ Partinin yaptığı bu ittifaktan memnuniyet duydum. Türkiye’nin geldiği noktada siyasi farklılıklar, ayrı logolar altında aynı düşüncelerde insanların bulunması memleketimize maalesef fayda sağlamamaktadır. Aynı düşünceye sahip olan, ülkenin bölünmez bütünlüğü ve güzel yarınları için mücadele eden tüm insanlarının İYİ Parti çatısı altında bir araya gelmemesi için hiçbir sebep yok. 24 Haziran seçimlerinde bu korku duvarı yıkılacaktır. Demokratik hayatın her alanda aktif olacağı, OHAL’in kalkacağı bir süreç olacaktır 24 haziran seçimleri. Ülkemizi girdiği bu kötü durumdan hep birlikte kurtaracağız Allah’ın izniyle” dedi.

Celal Keseli, “Millet ittifakı bizlerde umut meydana getirdi”
Demokrat Parti Tire Teşkilatı yöneticilerinden Celal Keseli, “Türkiye’nin şartları belli. Toplumda devam eden 15senelik iktidardan insanlar bıkmış durumda. İnsanlar suskun bir hale getirildi. Demokrasiye inanan demokrat arkadaşlarımızın millet ittifakı ile bir araya gelmesi halkımızda ve bizlerde müjde ve umut meydana getirdi. Biz umut ediyoruz ki birinci turda olmasa da ikinci turda mutlaka bu ittifak içinde adaylardan birinin kazanacağını düşünüyoruz. AKP eğer işler iyi gitseydi, durup dururken neden erken seçim kararı alsın. Demek ki ciddi bir sıkıntı var. Bu seçim kararı MHP’nin teklifi gibi göründü ama AKP istemeseydi MHP’nin teklifini kabul eder miydi? Bu söylettirildi. Bu AKP’nin projesi. Bu sıkıntıdan kurtulabilir miyiz diye milletin önüne gidiyor. Biz ümit ediyoruz ki bu Millet İttifakı başarıya ulaşacak.

Editör: Haber Merkezi