Tek liste ile gidilen kongrede, DP Ödemiş İlçe Başkanı Mesut Akbay güven tazeledi. İl Başkanı Osman Varol, “İzmir CHP’nin kalesi değildir. DP’yi önce İzmir’de ardından Türkiye’de iktidara taşıyacağız” dedi.

Haber: Nazif Harupçu

Demokrat Parti Ödemiş olağan kongresi Cumartesi günü Belediye Nikah Salonu’nda yapıldı.

Kongreye İl Başkanı Osman Varol, GİK üyesi Metin Dökmeciler, İzmir Eski milletvekili Mehmet Özkan, Eski ilçe başkanları, siyasi partilerin temsilcileri ve delegeler katıldı.

Kongre divan kurulunun oluşturulması ile başladı. Divan Başkanlığı’na Mehmet Özkan, katip üyeliklere metin Dökmeciler ve Gökay Okyar seçildi.

Tek liste ile gidilen seçimde konuşma yapan İlçe Başkanı Mesut Akbay, “Bugün Demokrat Parti Ödemiş Olağan İlçe Kongresi’nin yapılması ile birlikte önümüzdeki 2014 yerel seçimleri için yeniden sönen meşaleyi yakacak adımı, ancak kongrede taze kan ve yeni heyecan getirerek DP’nin kalesi konumundaki Ödemiş’ten en doğru politikaları izleme ve oluşturma sorumluluğunu üstlenecek kadroları oluşturmak ve partimizin kamuoyundaki potansiyelini harekete geçirmek amacıyla bu kongreyi yapıyoruz. Yeni yönetimlerin başarılı olmak için çaba sarf edeceğinden emin olarak kongrenin hayırlı olmasını diliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde, Ümitsizliğe kapılmadan kaşlarımızı çatarak, küserek değil, güler yüzlü politikalarımızla halkımızın karşısına çıkacağız” dedi.

EMANET OYLARI GERİ ALACAĞIZ

Ardından İl Başkanı Osman Varol yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Demokrasinin kalesi İzmir seçimlerde mihenk taşı olmuştur. 1994 yılında yasakların kalkması için merhum Özal’ın yaptırdığı referandum sonucuna baktığımızda Demokrat partinin çıkışı ile başlayan kıvılcım Anadolu’ya yayıldı ve yasaklar kalktı. Şimdi O günlerdeki gibi yeniden İzmir’de ülkeyi şahlandıracak çalışmaları başlatarak kongrelerin ardından atağa geçeceğiz. Bugün torunlarımızdan aldığımız mirası yaşatmak için var gücümüzle çalışacağız. Bugün bakıyoruz, kardeşlik Mısır için, Filistin ve Suriye için geçerli ama bizler kardeş değil miyiz. Eskişehir’de öldürülen genç arkadaşlarınca öldürülmedi ise, onun demokratik taleplerinin çok görülerek öldürülmesi kardeşlik adına vicdan sızlatmıyor mu? Asıl patlama önümüzdeki aylarda gelecek. Dolar 2 lirayı buldu. Türkiye IMF’ye borcu bitti diye övünüyor. Dış borcumuz 102 milyar dolardan bugün 343 milyar dolara çıkmıştır. Nisan ayında Merkez bankasında 135 milyar dolarlık döviz vardı. Küçük söylentilerle döviz 5 milyar dolar kayba uğradı. Dünyada hem döviz rezervi, hem de borcu olan tek ülke Türkiye. Türkiye’nin ithalatı, ihracata göre yüzde 14.8 oranında arttı. Türkiye büyümede 17. Sırada gelir dağılımında 160. Sırada. Türkiye’de bir gecede kişi, başı gelir 10 bin dolara çıktı. Nerede bu gelir, mesela bende yok. Siz de var mı? Bu hükümetten kurtulmanın tek adresi demokrat partidir. Bunun için partimize en büyük desteği vereceğiz. Partimize vereceğimiz oylar boşa gitmez. Ödemiş’te oylarımızı geri toplayacağız ve yerel seçimlerde iddialıyız. İzmir CHP’nin kalesi değildir. Adalet partisi İzmir’de kurulmuştur ve Türkiye’de iktidar olmuştur. Doğru Yol partisi İzmir’de kurulmuş ve Türkiye’de iktidar olmuştur. Şimdi Demokrat partiyi de aynı şekilde önce İzmir’de ardından Türkiye’de iktidara taşıyacağız. Biz emanet oyları geri alacağız” dedi.

DARBELER DP DÖNEMİNDE YAPILDI

Divan başkanı Mehmet Özkan’da konuşmasında Demokrat partinin küllerinden tekrar dirileceğini inandıklarını belirterek, “Demokrasinin yerleşmesinde en büyük misyon olan Merhum Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Turgut Özal’dır. Menderes Konya konuşmasında Türkiye Müslüman kalacaktır dedi, Süleyman Demirel İnsanların başı göğe değecek kadar Müslümandır dedi. Merhum Özal, ‘Allah’ın verdiği canı ancak Allah alır’ dedi. Türk halkı eksiksiz demokrasiye inandı. Ancak hep darbeler Demokrat Parti dönemlerinde yapıldı” dedi.

Konuşmaların ardından 126 delegenin katıldığı seçimde tek liste ile mevcut İlçe Başkanı Mesut Akbay yeniden başkan seçildi. Yönetim kuruluna ise Ali keke, İlhami Boz, İsmail Ur, Tuncer Demir, Mehmet Pişiren, Dursun Yıldız, Mutahhar Ateş, İlhan Puna, Gökay Okyar, Nurettin Badem, Fehmi Kılıç, Ahmet Sav, İlhan Odabaşı, Hasan Çetin, Abdil Çavdar, Hüseyin Özdemir, İsmail Çınar ve Ahmet Kahraman seçildi. Yönetim kurulu 16 asil ve 16 yedek üyeden oluşurken, il delegeliklerine de 20 üye seçildi.

Editör: Haber Merkezi