Yaşanılan süreçte iki kutuplu bir siyasi parselasyonun dayatılmaya çalışıldığını ifade eden DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, "halka sorulmadan tepeden inme siyasi bir anlayış milletimize dayatılmaya çalışılıyor. Türk milleti böyle bir anlayışla seçeneksiz bırakılmayı hak etmiyor. Ülke genelinde  insanlarımız iki kutuplu bir siyasi sisteme mahkum ediliyor. Her yerden bu durumla ilgili rahatsızlıkları duyuyoruz. dedi.

DSP EMPERYALİZMLE VE SİYASİ EGEMENLERLE MÜCADELENİN SEMBOL PARTİSİDİR

Demokratik Sol Parti'nin Türk Siyasi tarihinde Bülent Ecevit'in liderliğinde emperyalizme ve baskıcı siyasi egemenlere karşı  büyük bir mücadelenin sembol partisi olduğunu hatırlatan Karakülçe, "biz zatenParti olarak her zaman böyle bir  düzenin karşısında olduk. Türk halkı, Türk siyasi tarihinde Ecevit liderliğindeki partimizin neler yaptığını ve nasıl bir siyasi anlayışı temsil ettiğini hiç bir zaman unutmadı. Biz yine aynı anlayışla aynı çizgideyiz. Ama  sosyal demokrat ve Atatürkçü bir kimliğe sahip insanlarımız bu gün çaresiz bırakılmış durumda. Ve çarenin yeniden Demokratik Sol Parti'de olduğunu bilmektedir." şeklinde konuştu. 

İZMİR'DE VE TÜM İLÇELERİNDE SEÇİMLERE KATILACAĞIZ 

2019 yerel seçimlerinin Türkiye için yaşanılan sürece dur denildiği bir kilometre taşı olacağını ifade eden Karakülçe, "parti olarak biz tarihsel misyonumuz ve sorumluluğumuz gereği ülke genelinde seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçim pusulasında 13. sıradaki yerimizi alarak seçimlere katılacağız. Bu doğrultuda İzmir ve ilçelerindeki görüşmelerimizi yaptık. İzmir'in tüm ilçelerinde olduğu gibi Tire'de de seçimlere katılacağız. Geçtiğimiz günlerde Tire'de çalışmalarımızı şekillendirdik. Çok yakın bir zamanda adayımızı açıklayarak Tirelilerin karşısına çok ciddi bir alternatif koyacağız. Ve inanıyorum ki, seçimlerden zaferle çıkarak halkımıza dayatılan bu anlayışa gereken cevabı vermiş olacağız. Bu gün de Kiraz ilçemizde partimize katılım ve rozet törenini gerçekleştirdik. Kiraz'da da halkımızın görmezden gelinen teveccühünü adayımız Salim Özkarakaş ile sandığa güçlü bir şekilde taşıyacağız."dedi.

Editör: Haber Merkezi