HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
 Ödemiş Demokrat Parti İlçe Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan kongrenin ardından DP İzmir İl Başkanı Metin Dökmeciler, Teşkilat başkanı Nedim Turbil, Bornova, Buca, Çiğli, Karabağlar, Menderes, Konak İlçe başkanlarının katılımıyla devir teslim töreni yapıldı.

Devir teslim töreninde bir konuşma yapan Ödemiş İlçe Başkanı Mesut Akbay ; “ 1993 yılından beri Ödemişte yaşamımı sürdürüyorum.2002 yılına kadar siyasetle ilgim olmadı. Fakat 2002 yılından sonra ülkede her ne kadar bizim alışkın olduğumuz siyasettin dışında kuruluşu ve amacı hedefleri olan bir parti iktidara geldi. Önce herkes bu durumu iyi niyetle karşıladı.Fakat ne zaman 2005 yılı ve arkası gelmeye başladı. Şahsen ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak rahatsız olduğum olaylar gelişmeye başladı. Özellikle ordumuz üzerinde yapılanlar, ordumuzun bir özelliği vardır onlar hiçbir şekilde maddi bir düşünce içerisine girmezler, olduğu yerde Şehit bir arkadaşı varsa aklına hiçbir şey getirmeden görevini yapar, bu konuda çok hassastırlar bende bu hassasiyetimden dolayı siyasetle ilgilenmeye başladım”

Akbay  askeri yaşamında bir çok kitap ve dergi okuduğuna değinerek ; “ Bülent Ecevit’in 1980 darbesi sonrası çıkardığı arayış adlı bir dergi var bunun tüm sayıları bende var, fiziksel olarak siyasetle bir ilgim yoktu. Sonra Anavatan ve Doğru yol Partisinin birleşmesinden sonra benimde bir katkım olsun diyerek buraya geldim, o zamanın İlçe Başkanı olan Nurettin Badem beni yönetim kuruluna yazmış o zamandan tanıdım bir arkadaşım olan İlhami Boz’la biz tüm yönetim kurulu toplantısına katıldım. Daha sonra o yönetim kurulu beni Ödemiş İlçe Başkanlığına aday gösterdi. O zamandan bu zamana kadar yani 5 yıl süresince partime hizmet etmeye çalıştım. Süleyman Demirel’inde dediği gibi konuşmaktan korkmayan insanlar olsun herkes konuşsun ama kötüleyici değil sadece demokrasi unsurları içerisinde olursa önem kazanır.  Biz bu felsefeyi önde tuttuk, daha önceki il başkanımızın bir sözü vardı ağaç budana budana büyür diye, bende eski il başkanımın sözünü tutarak kendimi budadım, partimizde yenilik ve değişiklik gerekiyor. Tüm yönetimdeki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum hayırlı olsun diyorum” dedi

Akbay’ın yerine yönetim kurulu kararıyla başkan olarak seçilen Mutahhar Ateş ; “ Sayın il başkanım ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım beni bu göreve laik gördükleri için teşekkür ediyorum, ben bu bayrağı en üst seviyeye çıkaracağımı inanıyorum. Çalışacağız, herkesin ayağına gideceğiz herkese yoldan geçerken, esnaflarımıza hayırlı işler dileyeceğiz. Biz bunu bu şekilde yapacağız. Ben bu bayrağı en yüksek yer taşıyacağımıza inancım var. Ülkede hiçbir demokrat partili yoksa ben varım ”şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi