NAZİF HARUPÇU

İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin Ödemiş düve yetiştirme tesislerinde önceki gün inceleme gezisi düzenleyen çeşitli illerin damızlık birliği başkanları, İzmir Birliğinin bu işi daha iyi yaptığı görüşüne hâkim oldular. Ödemiş tesislerinde Birlik başkanı Ali Gülkaynak projeler ve çalışmalar hakkında şunları söyledi, “Biz bu çiftlikleri hayata geçirirken, İthal eden değil, ihraç eden birlik haline gelmek için gayret gösterdik. Hedefimizde bunun Ülke konumunda da böyle olması hedefti. Ve onu da Türkmenistan’a yapmış olduğumuz 170 baş gebe düve ile gerçekleştirdik.

TESİSLERİMİZ AB STANDARTLARINDA

Bundan sonraki süreçte elimizdeki düve yetiştirme çiftliklerini çoğaltarak ülkemize katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bin 500- 2 bin olan kapasitemizi 5 bin – on bin başa çıkarmayı hedefliyoruz. Burada yaptığımız çalışmalar, düve çiftliklerimizin hemen hemen Avrupa standartlarında gebe düve yetiştiriciliğine ulaşmasıdır ”.

Belediye Başkanı Mahmut Badem de, “140 bin Büyükbaş hayvan kapasitesine sahip Ödemişte bu sektörün gelişmesi için ne gerekiyorsa burada yapılacak. Yerel yönetim olarak biz hayvancılık sektöründe çalışan kardeşlerimizin yanındayız. Bu insanlar buradan karınlarını doyuruyorlar. Pek çok insanda bu sektörde çalışarak evine ekmeğini götürüyor. Biz onlara iş, aş bulmak için uğraşacağız. Önümüzdeki günlerde bir araya gelerek elimizden bu konuda ne geliyorsa yapmaya çalışacağız.

ORGANİZE BÖLGE PROJEMİZİ DEĞERLENDİRMEYE ALACAĞIZ

Hayvan pazarı Cumartesi gününe alındı. 2010 yılında encümen kararıyla neden Cumaya alındığını hala anlamaya çalışıyorum. Cumartesiye aldığımız hafta yazılı bir bildirim olmadığı halde bir canlılık geldi. Organize bölge projemizi önümüzdeki günlerde değerlendirmeye alacağız. Yem borsası da önümüzdeki günlerde olacak. Buradaki birlikleri, odaları bir araya getirecek organizasyonda zorlanmazsak örgütlü olmanın faydasını burada yapılan tesislerde görüyoruz. Biz bu konuda ellimizden ne geliyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi