Gerçekten bir CHP’li belediyeye kavuşamadık. Derman belediyeciliğini Tire’ye getirmeye mecburuz, bir kere ağzımız yandı. Tireli tüm hemşerilerime taahhüdümdür; CHP’li bir Tire Belediyesi olacak. Aday gösterilirsem yüzde 50 oy alacağım” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Tire Belediye Başkan Aday Adayı olan Yücel Özen, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Partisinde uzun yıllar önemli görevler yürüten Özen, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde aday olması halinde Tire’deki iki kişiden birinin oyunu alacağını söyledi. İddialı açıklamalarda bulunan Özen, Tire’de gördüğü eksikliklilere vurgu yaparken olası başkanlığı sürecinde yapacaklarını sıraladı.

15-20 YILIMIZ İZMİR’DEN KOPUK GEÇTİ!

Özen, “Tire son 15-20 yıldır İzmir’den kopuk hale geldi. Öyle bir duruma geldi ki şu an ne Aydın’ın ne de İzmir’in ilçesi haline geldi. Tire’nin doğası inanılmaz zengin, 8 bin çeşit bitkiden söz ediliyor. Bu ilçenin başkanı olacak kişi her şeye sahip çıkmalıdır” diyerek konuşmasına başladı.

TİRE’DE GERÇEKTEN CHP BELEDİYECİLİĞİ GÖRMEDİK!

Özen mevcut Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’e eleştirilerde bulunurken CHP belediyeciliği kavramı üzerinden önemli mesajlar verdi. Özen, “Ben şu an Tire’ye CHP’li bir belediye diyemiyorum. Tayfur Bey geçtiğimiz dönemde partiye alındı, aslında Demokrat Partili (DP) bir başkan. Üçüncü partisi biz oluyoruz. Bir de Bodrum Belediye Başkanı Sayın Kocadon o dönemde alındı. Genel merkezimiz ‘bakın DP bize akıyor’ imajı vermek için ikisinin adaylıklarını ilan etti. Önce şaşırdık tabi ama genel merkezin emrine sonuna kadar saygılı davrandık. Çalıştık. Seçimi kazandı. CHP uzun yıllar sonrasında Tire’de iktidar oldu gibi algılandı. Ama biz gerçekten CHP belediyeciliği görmedik. ‘Orada uzakta bir köy var, gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür’ gibi gördük. Yeğenleriyle belediyeyi yönetti. Bir aile hanedanı gördük. Tayfur Bey hanedanı şeklinde oldu” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI ŞEHRİN SAHİBİ OLMAK ZORUNDA

“Bu kez artık buna tahammül etmeyeceğimizi söylemek istiyorum” diyerek sözlerini sürdüren Özen, “Tayfur Bey henüz aday adayı olduğunu belirtmedi. Yeniden aday olur mu onu bilemiyorum. Kendisiyle ilgili bir derdimiz yok. Ama bizim belediyecilikten anladığımız farklı bir şey. Çöpü zaten belediyeler topluyor. Belediye başkanı şehrin sahibi olmak zorunda. O şehrin yoksulunun, yeşilinin, can dostlarımız hayvanların da başkanı olmak zorunda. Eskiler belediye başkanına şehremini derlerdi. Biz başkanımızın şehirle dertlenmesini bekledik ama bunların hiçbirini göremedik. CHP belediyesini gerçekten göremedik. CHP belediyeciliğini arıyorlarsa dönüp gerçekten CHP belediyelerine baksınlar” yorumunu yaptı.

TİRE SÜT KOOPERATİFİ’NDEN SÜT ALMAYAN BİR BELEDİYEMİZ VAR!

Tire’nin sorunlarına değinen Özen, aday gösterilmesi ve seçilmesi halinde öncelik vereceği konulara dair konuştu. Özen, “İlçemizde köylünün, kentlinin binlerce sorunu var. Tire Süt Kooperatifi’nin sütünü bütün belediyeler almış, burnunun dibindeki belediye daha bu projeyi hayata geçirememiştir. Köylerimizle ilgili çok ciddi projelerimiz var. Kooperatifçilik olmazsa olmazımızdır. Köyleri dolaşsanız içiniz kan ağlar. İnsanlar ineklerini 20 TL’ye kestiriyorlar. Tarım bakanı açıkladı, yılda 15 kilo et yiyormuşuz. Biz bunların hepsini kırmak zorundayız. Dağ köylerinde genç insan bulamıyoruz. Bunlar kente geliyor, ucuz iş gücüne dönüşüyor. Jeotermal kaynak aranacak. O bölge yok olacak, burada CHP’li belediye başkanını göremedik. Oradaki kadınlar, halk tepki gösterdi. Taş ocakları var, her şey var. Belediye başkanları bunların tümünden sorumludur. Semt evleri örneği tüm CHP’li belediyelerin uygulamaları arasındadır. Tire’de bunları göremiyoruz” dedi.

DERMAN BELEDİYECİLİĞİNİ TİRE’YE GETİRMEYE MECBURUZ, BİR KERE AĞZIMIZ YANDI!

İlçeyi ortak akılla yönetmeye talip olduğunu vurgulayan Özen, “Çocuk, kadın, genç, kent meclisleriyle beraber Tire’yi yönetmek istiyoruz. Derman belediyeciliğini Tire’ye yaşatma mecburiyetimiz var. İzmir’in ilçesi olduğunu en başta anlatmalıyız. İZBAN en büyük önceliğimiz. Aziz Bey’i gördüğüm her an söylüyorum. Tire’de hiçbir radyoyu dinleyemezsiniz. Vericilerini kapattı. Bu 15-20 senelik süreçte İzmir’den kopmuş Tire’yi İzmir’e yapıştırma zorunluluğumuz var. Genel merkez yeniden Tayfur Bey’i görevlendirir mi? Onu bilemiyorum. Bir kere ağzımız yandı. Yeniden Tayfur bey’in aday olması halinde ben partililiğimi gözden geçiririm. Onun dışında CHP’li öğretiyi almış her arkadaşımız Tire’de aday olabilir. Ben de yanında dururum. Bu süreç de Ocak ayının başına kadar sarkacak gibi görünüyor” açıklamasını yaptı.

KÖY MALLARININ SATILMASINI ENGELLEDİK, EN ONUR DUYDUĞUM KAVGALARDAN BİRİDİR!

“CHP’ye gönül vermiş Tire halkı CHP’li bir belediyeyi maalesef yaşayamadı” diyen Özen, “Aday olma sebeplerimden bir tanesi budur. Eski bakanımız Halil Çulhaoğlu adam gibi bakanlık yapmış biriydi. Kendisiyle konuştum. ‘Aday olmayacağım ama meclis üyesi olurum’ dedi. Aday olur seçilirsem kendisiyle beraber çalışacağım. Önde gelen kaliteli isimlerle çalışacağız. Yeni dönemde Tire’nin gerçekten CHP’yle buluşacağına inanıyorum. Geçtiğimiz süreçte köy malları satışı furyası vardı. Tire’deki satışı engelledik. Aziz Bey de devreye girmişti. Bu köy malı, ata malıdır, kutsaldır. En onur duyduğum kavgalardan biridir. Özel idare açıkken biriken mallar, zor durumda olanların geçimini sağlamak için paylaşılıyordu. Öze idare kapatılınca belediyelere geçti. Belediyelerde ilk meclislerinde bunları satmaya başladı. Aliağa becerdi. Menderes hala satıyor. Tire’de satılmayan o arazide Ege Üniversitesi’yle beraber bir enstitü oluşturuluyor. Veterinerlik fakültesi gelecekti. Sonra Kiraz’a taşıdılar. Tire kaldı!” dedi.

GERÇEKTEN CHP’Lİ BELEDİYE OLACAKSA OLSUN, OLMAYACAKSA OLMASIN!

Özen ilçedeki dengeden söz ederken, “AK Parti Tire’de şu an birinci parti konumunda. Yüzde 35 oyları var. Tire’deki üç kişiden bir AK Parti’ye oy vermiş. Ama Belevi yolu bitmedi. Devlet para vermeyi kesmiş durumda. Ödemiş’te TOKİ konutlarını durdurdular. Bankalar kredi vermiyor. Tire’nin ilk projesi İZBAN’dır. İkinci önceliğimiz köylerde üretimden vazgeçen üreticilerdir. Onlar korunacaktır. Kentin yoksulları da korunmalıdır. Ayrıca Tire’de öğrenci yurdu yok. Bunlar önceliğimizdir. Bodrum belediye başkanı Kocadon bundan 1 ay önce kalktı, ‘bu düzen çok iyi’ dedi. Bu bir CHP’li belediye başkanının söyleyeceği söz müdür? CHP’li belediye olsun demek amaç değildir. CHP’li belediye gerçekten olacaksa olsun. Olmayacaksa da olmasın” açıklamasını yaptı.

YÜZDE 50’NİN OYUNU ALIRIM!

Aday gösterilmesi halinde sandıktan çıkacak sonuca dair iddialı bir öngörüde bulunan Özen, “Sendikası olmayan tek belediye Tire’dir. İşçilerin maaşlarını adam gibi ödemiyor. İşçiler fedakarca hizmet veriyor. Ama belediyenin görevleri sadece bunlar değil. İzmir’le örtüşmüş bir Tire istiyorum. Tire aslında cennet gibi bir köşe... Bektaşi kültürünün merkezidir. Solculuksa Şeyh Bedrettin’in çocuklarının mezarı Tire’dedir. Fransız Lamartine’nin evi var. Turizmin de kentidir Tire. Otun başkentinde ot festivali yok, hamsi festivali yaptı. Hiçbir şey yapılmıyor. Sahipsiz bir Tire var. Bir tane stadı var, başkan orada yatıp kalkıyor. Tireli tüm hemşerilerime taahhüdümdür, CHP’li bir Tire Belediyesi olacak. Aday gösterilirsem yüzde 50 oy alacağım. Çünkü Tire’de CHP’li belediyeciliği anlayışının herkes tarafından kabul göreceğini düşünüyorum. Diğer partilerin seçmenleri de bu anlayışta” ifadelerini kullandı.  YÜZDE 50’NİN OYUNU ALIRIM!

Aday gösterilmesi halinde sandıktan çıkacak sonuca dair iddialı bir öngörüde bulunan Özen, “Sendikası olmayan tek belediye Tire’dir. İşçilerin maaşlarını adam gibi ödemiyor. İşçiler fedakarca hizmet veriyor. Ama belediyenin görevleri sadece bunlar değil. İzmir’le örtüşmüş bir Tire istiyorum. Tire aslında cennet gibi bir köşe... Bektaşi kültürünün merkezidir. Solculuksa Şeyh Bedrettin’in çocuklarının mezarı Tire’dedir. Fransız Lamartine’nin evi var. Turizmin de kentidir Tire. Otun başkentinde ot festivali yok, hamsi festivali yaptı. Hiçbir şey yapılmıyor. Sahipsiz bir Tire var. Bir tane stadı var, başkan orada yatıp kalkıyor. Tireli tüm hemşerilerime taahhüdümdür, CHP’li bir Tire Belediyesi olacak. Aday gösterilirsem yüzde 50 oy alacağım. Çünkü Tire’de CHP’li belediyeciliği anlayışının herkes tarafından kabul göreceğini düşünüyorum. Diğer partilerin seçmenleri de bu anlayışta” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi