Yapılan etkinliğe CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, yönetim kurulu üyeleri, CHP Ödemiş İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Soykan Kırlı ve yönetim kurulu üyeleri, Karabağlar, Konak, Karşıyaka, Bayraklı, Kiraz, Urla ilçeleri kadın kolları, partililer ve Ödemişli kadınlar katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan CHP Ödemiş Kadın Kolları Başkanı Özlem Soykan Kırlı; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü dünyada kadınların eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesidir. Türk kadını yüzyıllardır özlemini çektiği haklarına sahip olmada; en azimli, inançlı ve güçlü desteği Ulu Önder Atatürk’ten almış ve çağdaş ülke kadınlarının önüne geçmiştir. Oysa bugüne baktığımızda gelinen nokta oldukça endişe vericidir. Ne yazık ki daha sonraki dönemlerde ve son yıllarda ideolojik yaklaşımlar ve uygulamalarla kadınlarımız iktisadi, sosyal ve siyasi arenadan yavaş yavaş uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır. Bunun bir örneği eğitime getirilen 4 + 4 + 4 sistemidir. Bu sistem çocukları küçük yaşta çırak, gelin yapma ve kız çocuklarımızı sosyal hayattan koparılıp eve kapatmayı planlayan bir sistemdir. Kadın ailenin temeli ve geleceğin teminatıdır. Günümüz Türkiye’sinde kadın hak ettiği konumdan uzaktır. Sahip olduğu şartlar doğrultusunda kimi kadın okuyup meslek sahibi olmakta, kimi kadın 7. Çocuğunu dünyaya getirirken can vermekte, kimi kadın dünyaya getiremediği erkek çocuğu için, üzerine getirilecek kumaya boyun eğmektedir. Töre cinayetleri de ayrı bir yaradır ülkemde. Son zamanlarda her gün basında görüyoruz şiddete maruz kalan kadınlarımızı ve her geçen gün artarak içimizi acıtmaktadır. Pek çok söylem vardır bunlar sözde kalmamalıdır. Kız ve erkek çocuklarımız mutlaka eğitim görmelidir. Ayrıca kız çocuklarımızın meslek sahibi olup kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi yaşamındaki en büyük gerçektir. Bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum” dedi. 

İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku ise; “Bu yıl, bir hafta kutlayacağımız günümüze sanatla başladık. Resim galerisi açtık. Sanatçılarımız ile buluştuk. Bugün de Ödemiş ilçemizdeyiz. Burada çok güzel bir kadınlar kooperatifi var. Keşkek günü düzenlediler, biz de kooperatifimize destek olduk. Bizler bize seçme seçilme hakkını veren Mustafa Kemal Atatürk’ün kızlarıyız. Bugün ülkemizde birçok sorun var. Çocuklarımız atanamıyor, sınav soruları çalınıyor, et hafta da bir kez bile ocağımıza gelmiyor. Çiftçimiz perişan, ürünlerimiz ucuza satılıyor. Her alanda sorun var. İşte milletvekilimiz Sayın Balbay suçsuz yere 4 yıldır hapiste. Çocukları babasız büyüyor. Bunların tek çözümü Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun bir sözü var; hedef yerel seçimleri almak değil, yerel seçimleri yüksek oyla almak hedefimizdir. Bu duygularla kadınlarımızın gününü kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından CHP Ödemiş Kadın Kolları üyesi Fatoş Özer  günün anlam ve önemini belirten şiirini okudu. Etkinlik daha sonra da Ödemiş Belediyesi Nikah Salonu’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nden gelen doktorlar tarafından verilen sağlıklı yaşam semineri ile devam etti.  

Editör: Haber Merkezi