CHP Ödemiş Gençlik Kolları Başkanı Halil Aydın da, İbrahim Soydan’ın listesinden kurultay delegesi seçildi.
CHP İl Gençlik Kolları sekiz yıl aradan sonra seçimli kongre ile yeni başkanını belirledi. İbrahim Soydan ve Ömer Eşki’nin yarıştığı kongrede 145 oy alan Soydan CHP İl Gençlik Kolları’nın yeni lideri oldu. Eşki ise 99 oyda kalarak yarışı kaybetti.
Yoğun bir katılımın olduğu kongrede CHP Ödemiş Gençlik Kolları da yönetim kurulu ve il delegeleriyle yerini aldı.
CHP İzmir İl Gençlik Kolları, 8 yıl aradan sonra ilk kez sandık başına gitti. 300 delegenin oy kullandığı yarış, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın siyasi danışmanı Ömer Eşki ile İbrahim Soydan arasında geçti. Hazirun listesinin hazırlanmaması, salonun bayraklandırmasının yetersiz kalması, delegelerin toplanamaması gibi nedenlerle yaklaşık üç saat geç başlayan kongrede, oy kullanma işlemlerinin de tek sandık ile yapılması delegeler arasında tartışmalar yaşanmasına neden oldu. Karşıyaka Arena Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye İl Başkanı Tacettin Bayır, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, İl Başkan adayları Ali Engin, Levent Eyipişiren, Serdar Sandal ve çok sayıda partili katıldı. Kongrenin divan başkanlığını ise Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Aslan üstlendi.
AKSİLİKLER ÜST ÜSTE GELDİ
Kongrede seçimin tek sandıklı olarak gerçekleştirilmesi kargaşaya sebep oldu. CHP’li gençler sandık önünde uzun bir kuyruk oluştururken zaman zaman tartışmalar yaşandı. Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Aslan yaşanan tartışmalara müdahale ederek büyümesine engel oldu. CHP İzmir Gençlik Kolları kongresinde 300 delegeden 247’si oy kullanırken 3 oy geçersiz sayıldı. Geçerli 244 oyun145’ni İbrahim Soydan sandıktan zaferle çıktı. Ömer Eşki ise 99 oyla başkanlık yarışını kaybetti. Soydan bu sonuçlar sonrası atanarak geldiği gençlik kolları başkanlığı koltuğuna bu sefer seçilerek oturmuş oldu.
İL GENÇLİK KOLLARI YENİ YÖNETİMİ
Kongreden başkan olarak çıkan İbrahim Soydan’ın yönetim kurulu listesinde Caner Adıgüzel, Zeynep Arca, Suna Aşkın, Nilay Doğan, Murat Ekinci, Çağla Evsen, Yusuf Can Gökmen, Onur Günay, Zülfikar Karatay, Mahsun Kazan, Veysel Kızılkaya, Nazlı Kıran, Fadime Özdemir, Bekir Özel, Tekin Sırık, Cemre Oğuz Uytun, Ali Ünlü, Sinan Yaman, Sedat Yıldırım, Pelin Yüzbaşıoğlu isimleri yer aldı.
Kurultay delegeliklerine ise Murat Alabay, Zeynep Arca, Halil Aydın, Şahin Çalı, Yücel Çetinkaya, Gazi Çırak, Nilay Doğan, Lerzan Duymaz, Çağla Evsen, Mustafa Evsen, Ulaş Gül, Sezdi Kadıoğlu, Serkan Kalmaz, Ahmet Can Kapçak, Mertcan Malkoç, Zülfikar Karatay, Necla Ketenci, Veysel Kızılkaya, Nazlı Kıran, İrfan Önal, İsmail Özalp, Kemal Özdönmez, Soner Özer, Devrim Seyrek, Zehra Tenbel, Özkan Tice yer aldı.
Editör: Haber Merkezi