Haber: Dilek Ayvalı

Söz konusu haberde Tire Belediye Başkanı Tayfur Çicek'in, “Aday adayları dolaşıyor. Farklı partilere gönül vermiş arkadaşların bizlere ilgisi fazladır. Anketlerde öne çıktığımızı söylüyorlar. Parti içi tartışmalar var. Partili başkanı eleştiriyorlar” sözlerine anlam veremediklerini belirten CHP’li gençler, Başkan Çicek'in “Farklı Partilere gönül vermiş vatandaşların bana olan ilgisi daha fazladır” sözleri üzerine ise şu ifadeleri kullandılar, “Evet doğrudur. Aday olmanız halinde seçimi kaybedeceğinizi bildikleri için farklı partiye gönül vermiş insanların bu yaklaşımını ve sizin bu sözlerinizi doğru buluyoruz. Fakat bu yaklaşımlar, sözler ile kulaktan dolma bilgiler ile değil parti içi ekip çalışması, gönül birliği, CHP aile yapısının bir ferdi olarak, yapılacak çalışmalar ile belli olur. Parti içinde değerlendirilir. CHP, söylemlere kulak asan ve o bunu söyledi bu bunu söyledi gibi yaklaşımlar ile bir yol izleyen parti değildir.

AÇIK VE NET SÖYLÜYORUZ

Tüm köylere gidip her gün aday Adaylarımız ile birlikte çalışıyoruz. Aldığımız izlenim sizin bu dönem aday olmanız halinde seçimi kaybedeceğiniz yönündedir. Ama biz bunları belirtirken söylemler ile değil yaptığımız çalışmalar ile ortaya koymaktayız. Burada önemli olan siz değil partimizdir. Anketlerde öne çıktığınızı söyleyenler kim, merak ediyoruz. Hangi anketçiler? Bu söylemlerin doğru olup olmadığının partimize anlaşılması için sizin halkın arasında, köylerde, ovalarda, dağlarda ayrıca partililer, gençler ve kadınlar ile bir araya gelmeniz gerekir. Sizlerin çakma anketler ile yanlış yönlendirilmesini kabul etmiyoruz. Hep birlikte bunları değerlendirmek birinci önceliğimiz olmalıdır.

PARTİ İÇİ TARTIŞMA YOK

Sayın başkan parti içerisinde tartışma yaşanıyor olduğunu düşünmüş ve yanlış anlamış. Partimiz, parti içi tartışmalara son vermiş ve güç birliği yaparak çalışmalarına ve projelerine odaklanmıştır. Özellikle gençler ve kadınlar başta olmak üzere ekip çalışmaları hızlanmış ve komisyonlar kurularak yerel seçime hazırlanmıştır. Aynı zamanda saha çalışması yapan aday adayları bu süreci tam anlamıyla dolu dolu geçirmektedirler. Parti içi bir tartışma var ise bunu basın aracılığı ile söylemenizi doğru bulmuyoruz. Bu gibi söylemler partimize zarar vermektedir. Elbette parti içi tartışmalar olacaktır. Bu tartışmalar başarıya ulaşmak için yapılmakta olup parti içinde kalmalıdır. Tüm Tire CHP ilçe örgütü partilileri ile birlikte hareket etmektedir. 3 farklı partiden seçim kazandığınızı her ortamda söylüyorsunuz ve bizler artık bunu anladık, ezberledik. Fakat CHP sağ partiler ile asla karıştırılmamalıdır. Birlik ve beraberliğimizi kimsenin bozmasına izin verilmeyecektir. Köylümüz, kadınlar, gençler, aday adaylarımız, eski ilçe başkanlarımız, delegelerimiz ve tüm CHP örgütü birlik ve beraberlik içerisindedir. Kamuoyu, sizin basın aracılığı ile yanlış bilgilendirilmiştir.

DOĞRU İSE DOĞRU, YANLIŞ İSE YANLIŞ DERİZ

Aday adayları mevcut belediye başkanının yanlışlarını eleştiriyor ise bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Bu eleştiriler aynı zamanda toplumu aydınlatmaktır. Yanlışları uyarmaktır. Eğer Partili belediye başkanımızsanız o halde eleştiri yapmaya hakkımız vardır. Eğer sizde partili bir belediye başkanı olduğunuzu düşünüyorsanız eleştiriye açık olmalısınız. Eleştiriye de açık olmak partili bir başkana en çok yakışandır. Eleştirilere açık olmak gerekirken, ‘Her şeyi ben bilirim’ siyaseti artık eski Tahtakale siyasetinde kalmıştır. Yanlış bir şey varsa elbette söylenmelidir. Yanlışları halktan gizlemeye gerek duyulmaz. Halkın yanlışları öğrenmesi için yapılan eleştiriler gerçek, yapıcı eleştiriler ve dürüst bir davranıştır. Halktan yanlışları gizlemek CHP ahlakına da yakışmaz. Aday adaylarımız şeffaf bir yaklaşım sergilemektedirler. ‘Böyle bir şey olur mu?’ demişsiniz. Evet, çok da güzel olur.

HERKES PARTİDE EŞİTTİR

İlçemizin ivmesi hızla yükselirken partimiz gün geçtikçe gençleşmektedir.30- 40 yaş altı genç üyelerimiz, dinamik genç ekibimiz gün geçtikçe büyümekte ve sosyal belediyecilik anlamında neler yapılabilir konusunda partimize katılmaktadırlar. ‘Aday adaylığı yarışına girmem’ sözünüz üzerine, ‘Aday adayı arkadaşlara başarılar diliyorum’ söylemini dile getirmenizi beklerdik. Partililer ile bir arada olup, kol kola, omuz omuza uzun zamandır uğramadığınız parti binasına gelip bir adaylık açıklaması yapmanızı daha doğru buluyor olacaktık. Her ilçenin mevcut belediye başkanları, partililer ile nezaket icabı da olsa bir araya gelerek aday adayı olmuş halkın arasında olmuştur. Onlar hiç bir zaman ‘Biz aday adayı olmayı doğru bulmuyoruz’ dememiştir. Ayrıca aday adayı olan mevcut belediye başkanları da duayen siyasetçilerdir. Her mevcut belediye başkanı aday adayı olmayı doğru buldu da siz aday adayı olmayı neden doğru bulmadınız lütfen açıklayınız. Siz daha farklı değerlendirilmeyi bekliyorsanız Sayın başkan inanın bizim için kimse kimseden üstün değil. Herkes partide eşittir.

SİZE MUSTAFA KEMAL’İN SÖZÜNÜ HATIRLATIRIZ

Haberdeki konuşmanızda Demirel'in sözünü hatırlatmışsınız. Biz de Mustafa Kemal'in sözlerini hatırlatmak istiyoruz. Doğru siyaseti görmek ve uygulamak için Demirel’in ‘Siyasette bir saat önemlidir’ sözünden önce bizim ilk aklımıza gelen Mustafa Kemal Atatürk'ün “Hakikatleri konuşmaktan korkmayınız” sözüdür. ‘5 ay kala aday adaylarının çalışmaması lazım’ demişsiniz. CHP önümüzdeki yerel seçimleri kazanır kazanmaz ertesi gün bir sonraki yerel seçimi kazanmak halka hizmet götürmek ve en iyisini yapmak üzere çalışacaktır. Mantık budur. Bir 20 yıl sonrasını düşünerek hareket etmek zorundadır. Ayrıca 5 ay öncesinden çalışma yapmak neden doğru olmasın. Aksine çalışmak daha anlamlıdır. Halkın içinde olmak en güzel hizmettir. Hiç bir partili sizi kötülemiyor. Sadece doğruları savunuyor gerçekleri ortaya koyuyor. Öte yandan, ‘Tire adayının erken açıklanması gerek’ diyorsunuz. Bir belediye başkanı olarak ve aday olmak isteyenler her platformda çalışabilmelidir. Burada aday olup açıklanmayı neden bekliyorsunuz? Siz de köylerde meydanlarda çalışabilirsiniz. Sonuçta herkes Tire için Tire’nin kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda gelişmesi için mücadele edecek.”

Editör: Haber Merkezi