Haber: Dilek Ayvalı 

CHP Tire İlçe Başkanı Şenoyar, Milletvekili seçiminde ikinci, Cumhurbaşkanı seçiminde de ilçede birinci parti olmalarını değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 24 Haziran’da yapılan erken seçimlerde İzmir genelinde kan kaybı yaşarken, yerelde iktidar olduğu 22 ilçenin de ikisinde birinciliği AK Parti’ye kaptırdı.

CHP’li belediye başkanının yönettiği Tire’de parti, Milletvekili seçiminde AK Parti’nin gerisinde kalırken Cumhurbaşkanı seçiminde birinciliği kaptırmadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, “Belediyeyi stratejik ortak olarak görmediğimizden, referandumda da olduğu gibi bu seçimlerde de karıştırmadık. Tire’den İYİ Partili bir milletvekili adayının olması ve bütün Türkiye genelinde olduğu gibi Tire’ye de yansıması bu şekilde oldu. Bu sonuç normaldir. CHP olarak biz 2014 yerel seçimlerinde aldığımız oya sahip çıktık. Belediye Başkanımız işin içinde değildi. Biz davet ettik başkanımızı ve belediye meclis üyelerimizin ikisi haricinde hiçbiri gelmedi seçim çalışmalarına” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi