HABER: DİLEK AYVALI

CHP Tire İlçe Teşkilatı, İYİ Parti ve CHP arasında yapılan ittifakta Tire'nin seçimlere İYİ Parti ile gireceği yönündeki karara tepki göstererek bir basın açıklaması düzenledi.

CHP Tire İlçe Teşkilat binasında yapılan basın açıklamasını CHP Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç yaptı. Güleç'in basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı, "Son günlerde yaşadığımız olaylar, aldığımız haberler pek hoş değil. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz ve hepimiz bu kültürle yetiştik. Bir genel seçim geçirdik. Önümüzde de yerel seçimler var. Mevcut sistemin dayatmasıyla seçimler artık iki kutuplu bir hal aldı. Benim kanaatim eğer yerel seçimlerde ittifak yapılacaksa güçler eşit olmalı. Yoksa şu ana bizim yaşadığımız gibi anlamakta zorluk çektiğimiz bir tablo ortaya çıkıyor. Biz Tireyiz aynı zamanda Kirazız, Bayındırız hatta Bodrumuz, Denizliyiz, Kepeziz. Biz herkesin sesiyiz. Ben şu an burada genel merkezimizin temsilcisiyim. Sorumluluğumun farkındayım. Uzun süredir genel merkezde ulaşabildiğimiz herkese Tire'nin durumunu, yapısını, Cumhuriyet Halk Partisinin burada zaten CHP'li olan bir belediyede seçimi ittifaksız da kazanabileceğini anlatmaya çalışıyoruz. Sağ olsunlar bölge milletvekillerimiz de hep söylemlerinde bizim arkamızda olduklarını ve bunun yanlış olduğunu söylediler. Ama onların gücü de bunları değiştirmekte zorlanıyor. Henüz kesin bir açıklama ve resmi bir yazı yok. Hala umudumuz var. Zaten bugün burada toplanmamızın amacı bu kararın yeniden gözden geçirilmesi. Siyasette 2 x 2 her zaman dört etmiyor. Matematiksel hesaplar uygulamada tutmuyor. Temennim yol yakınken en doğru kararı verme adına gerekli adımların atılması. Aksi halde Tire'de ittifak asıl amacını aşıp her iki partiye ne de ülkeye yarar sağlayacaktır. Her ilçe her il iyice analiz edilip nasıl kazanılır kiminle kazanılır hesapları yapılmalıdır. Aksi takdirde, orayı aldım şurayı verdim diyerek yapılan hesaplarla kaybedilen bir belediyenin kime faydası olabilir ki, gerçekçi olalım. Eğer böyle bir öngörü olmasaydı ben şu an burada bu açıklamayı yapıyor olmazdım. İşimize bakar yapılması gerekeni yapardım.             

Biz çıkarsız bu işe gönül verenler bu saatten sonrada bir çıkar beklemeyenler herkesten fazla bu ülkenin geleceğini çocuklarımızın geleceğini düşünmekteyiz. Ve bu ülkenin geleceği için doğru bildiğimiz yolda ilerlemekteyiz. Biz asla CHP'ye karşı olamayız. Bizim itirazımız Tire'nin analizinin doğru yapılmadığı ve önümüzdeki süreçte tek adam iktidarına karşı ittifak adı altında yapılma olasılığı olan bir yanlışadır. Biz partimizin neferleri olarak bu hususta gerekli uyarımızı yapmak ve göstermek durumundayız. Bu sürecin daha demokratik daha başka şartlarda sorunsuz geçmesini kim istemez ki ancak bugün bu şartlar gelişti ve bizlerde bu konuda üzerimize düşen görevi yapmak durumundayız. Bu konuda sizlerin haklı tepkisi üzerine Tire CHP örgütünün ve siz seçmenlerin bu ricası üzerine biz kez daha düşünmelerini rica etmek bize düşen görevdir. Hiç kimsenin CHP kurumunu hedef noktasına koymamasını rica ediyorum. Çünkü Atamızın bir sözü var benim iki büyük eserim var biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri de CHP'dir."

Editör: Haber Merkezi