Haber: Dilek Ayvalı

Dün Yerelgüç Gazetesine açıklama yapan CHP Tire İlçe Başkan Vekili’nin açıklamasının ardından Tire’de CHP’ye kimler Belediye Meclis Üyeliği için başvuruda bulunmuş bununla ilgili bir araştırma yaparak kısa sürede aday adaylarına ulaştık ve görüşlerini aldık.

ÇAYIRLI MUHTARI KÖYLERİ TEMSİL ETMEK İSTİYOR

Çayırlı Mahalle Muhtarı İsmail Bilgin, 15 yıldır yürüttüğü muhtarlık görevine 31 Mart yerel seçiminde aday olmayarak sona erdireceğini ve Tire Belediye Meclis Üyeliğine Aday Adaylığı başvurusunda bulunduğunu söyledi, Muhtar İsmail Bilgin açıklamasında şöyle devam etti, “Köyler de artık yerel seçim de oy kullanıyor. Çayırlı Köyünde yaşayan biri olarak köylerimizin sorunlarına çözüm olabilmek için aday adayı oldum. Tire Belediye Başkan Aday Adayları hepsi güzel insanlar hepsi arkadaşımız. Hayırlı olsun.”

Onur Otar, “TİRE GELİŞEN BİR KENT”

CHP Tire İlçe Teşkilatında Hakan Şenoyar’ın başkan olduğu yönetimde Sayman olarak görev yapan Muhasebeci Onur Otar da birikimini Tire Belediyesi Meclis Üyesinde kullanarak hizmet etmek için aday olduğunu belirterek, “2002 yılından bu yana Cumhuriyet Halk Partisi’ne üyeyim. Siyasi yönetimlerde gençlere yer verilmesi gerektiğini düşünüyorum. İktisat Fakültesi mezunuyum. Mevcut yapının değişmesi gerektiğini ve yeniliklerin gelmesini artık zamanı. Tire gelişen bir kent. Daha sağlıklı genç beyinlerin görev almasının doğru olacağını düşünüyorum. Bu yüzden aday adayı oldum. Görev verilirse var gücümle çalışarak ekonomik konulardaki bilgimi becerimi bu kente aktarmak isterim” şeklinde konuştu.

Nihat Koç, “KENT VİZYONU İÇİN BİLGİ VE BİRİKİMLERİMLE HİZMET ETMEK AMACINDAYIM

Mimar Sosyolog Nihat Koç da Tire Belediyesi Meclis Üyeliğine Aday Adayı olan isimlerden. Nihat Koç, “Sosyal belediyecilik anlayışı ile 1980 yılından beri mimar olarak güzel Tiremizin yönetimine, sorunlarına, kentleşme sürecine hiç kayıtsız kalmadım. Soran, sorgulayan, öneren bir anlayışla düşüncelerimi hep dile getirdim. Bu nedenle bu güne kadar görev yapan belediye başkanları benim soran, sorgulayan anlayışımdan hep rahatsız oldular yaklaşık 50 yıl boyunca sağ görüşlü belediye başkanları kentimizi yönettiler. Yakaya rozet takmakla da sosyal belediyecilik yapılmıyor. Önümüzde ki yerel seçimlerde şayet aday gösterilir ve seçilirsem iktidarı temsil eden bir belediye meclis üyesi olarak kent vizyonu için, kent kimliği için bilgi ve birikimlerimi kullanarak şehrimize hizmet etmek amacındayım” dedi.

“ÇOK ÖNEMLİ ALT YAPI SORUNLARI VAR”

Koç sözlerine şöyle devam etti, “Kentimizin birikmiş, ihmal edilmiş geç kalınmış, dağlar kadar sorunları var. Trafik ve otopark sorunu var; kentimizin akciğerleri adeta yok edilmiş durumda; yeşil alanlara ihtiyacı var; Sosyalleşme alanı olarak kent meydanına ihtiyacı var; kentimizin imar planı ömrünü tamamlamış durumda. 2050 yılını hedefleyen 120 bin nüfuslu Tire’yi bu günden planlamamız gerekiyor, ancak bu planlamayı yaparken üretilmeyen tek ürün olan tarım topraklarını beton yığını haline getirmeden çözüm üretmek zorunluluğu var; acil olarak köklü kentsel dönüşüm yapılmak zorunluluğu var; şehrimizin çok önemli alt yapı sorunları var. Kentimizin sorunları ve çözüm önerileri bu küçük söyleşiye sığmayacak kadar büyüktür. Bu sorunlara mimar sosyolog olarak yerelde iktidar olan partimizin belediye meclis üyesi sıfatıyla çözüm üretmek ve uygulamalarını takip etmek amacıyla aday oldum.”

Kaya, “TİRE SİYASETİNDE GENÇLER YER ALMALI”

Tire Tariş’te Muhasebeci olarak görev yapan Büyükkale doğumlu Yalçın Kaya, Tire’nin bir tarım kenti olduğunu vurgulayarak sorunları bildiğini ve Tire Belediyesinde bu sorunların temsilcisi olmak için aday adayı olduğunu belirtti. Yalçın Kaya yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Birbirinden değerli CHP Belediye Başkan Aday Adayları ve Belediye Meclis Üyeleri ile bu yola çıkmış durumdayız. Genç, dinamik, vizyon ve güven sahibi bireylerin, yeni yüzlerin Tire siyasetindeki eksikliğini gidermek için bu yola çıktık. Belediye başkan adaylarımızca aday gösterilmemiz durumunda amacımız 87 mahallesi olan Tiremizde yaşayan bireylerin yerel yönetimlerden beklentilerini en üst seviyede karşılamak, tarafsızca, sorunların çözüm konusunda adımlar atmak olacaktır.”

Serhan Aydın, “GİRİTLİLERİN YOĞUN İSTEĞİ İLE ADAY OLDUM”

Tire Giritliler Derneği Başkanı Veteriner Hekim Serhan Aydın da Tire Belediyesi Meclis Üyeliğine Cumhuriyet Halk Partisinden aday adayı. Serhan Aydın gazetemize yaptığı açıklamada henüz CHP Tire Belediye Başkanı belli olmadan kendilerinin de Belediye Meclis Üyesi Aday adayı olarak başvuruda bulundukları kaydederek, “Herhangi birisinin adaylığı durumunda aday ismi ayrımı gözetmeden partim için çalışmak üzere aday oldum. Hiçbir aday adayının, aday olmasını garanti görerek aday olmadık. CHP’de kim aday olursa arkasındayız. Tire Giritliler Derneği Başkanıyım. Temsil ettiğim bir kitle var ve bu kitlenin yoğun isteği ile aday oldum. Öte yandan ben aynı zamanda Yerel Yönetimler mezunuyum. İki fakülte bitirdim. Bilgi ve birikimlerimle en iyi şekilde hizmet edeceğime inanıyorum” ifadelerini kullandı.

MEVCUT MECLİS ÜYESİ DE ADAY ADAYI

Tire Belediyesi Meclis Üyesi Muhasebeci Emrah Gacan, Tire Belediyesi Meclis Üyeliği için aday adayı olduğunu söyledi ve sürecin hayırlı olmasını diledi. Gacan, işlerinin yoğunluğu nedeniyle de kısa açıklama yaptığını ifade etti.

BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ İÇİN TOPLAM 12 ADAY ADAYI BAŞVURU YAPTI

Öte yandan parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre Tire Belediye Meclisi üyeliği için CHP Tire İlçe örgütüne başvuru yapan aday adayı sayısının 12 kişi olduğu ve şu isimlerden oluştuğu gelen bilgiler arasında. Mevcut Belediye Meclis Üyeleri Kamil Taşal ve Emrah Gacan. Nihat Koç, Serhan Aydın, Mehmet Savaş, Aysel Kaya, Kamile Ödemişlioğlu, İsmail Bilgin, Ümit Yetimoğlu Köseataç, Yalçın Kaya, Onur Otar ve Arzu Başargan Kasap.

Editör: Haber Merkezi