Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş ilçe başkan adaylarından emekli öğretmen Hüseyin Kurt Birgi’de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Delege seçimlerinde, İl Başkanı Tacettin Bayır’ın, “Eriş ikna olacak!” demesiyle ortak liste hazırlamayı kabul ettiğini söyleyen Kurt, Mehmet Eriş’in adaylıktan çekilip, kendisiyle hareket etmesi halinde yolunu açacaklarını belirtti.
CHP Ödemiş ilçe başkan adayı Hüseyin Kurt bazı Ödemiş merkez delegeleriyle birlikte Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener’le bir araya geldi. Birgili CHP delegelerinin de hazır bulunduğu toplantıda delegelere hitaben bir konuşma yapan Hüseyin Kurt, diğer ilçe başkan adaylarından Mehmet Eriş’e ve mevcut ilçe örgütüne yüklendi.
“BELEDİYE VE BAKİ BALIKÇIOĞLU GRUBU İLE BİRLİKTEYİZ”
CHP olarak her zaman sıkıntı çektiklerini ifade eden Kurt, partinin enerjisini kendi içinde tükettiğini, tabiri caizse birbirlerini yediklerini, buradaki sıkıntıların genel merkeze kadar taşındığını söyledi. Başbakanın sözlerinin canlarını acıttığını kaydeden Kurt; “Başbakan “Böyle muhalefete can kurban!” diyor. İlçe başkanlığına adayım dememdeki gaye partinin toparlanması, kucaklaşmasıdır. Biz kendi içimizde birlik oluşturduk. Bu birlikteliğin içinde belediye ve Baki Balıkçıoğlu grubu da yer alıyor. Biz artık biriz” dedi.
“KONGREYİ KAZANACAĞIZ”
Bu kongreyi kazanacaklarından emin olduğunu söyleyen Hüseyin Kurt, “Gücümüzden eminiz. Yarıştığımız arkadaşları da kucaklayacağız. Hepsini toparlayacak tek ekibiz. Kimseyle hesaplaşacak bir durumumuz yok. Hesaplaşmaya değil, kucaklaşmaya geldik. Merkez delegelerimizle, belde delegelerimizi kaynaştırmaya geldik. Hiç kimseye köstek olmayacağız, destek olacağız” ifadelerinde bulundu.
“ÖDEMİŞ ÖRGÜTÜ HANTAL”
Ödemiş örgütünün temsil kabiliyeti olmayan hantal bir örgüt konumunda olduğunu kaydeden Kurt, “Hiçbir yerde yokuz. İldeki toplantılara birilerini temsilci olarak gönderiyoruz. 80 bin kişiyi temsil eden belediye başkanının yanında ilçe yönetim kurulu üyesi ahkam kesip, belediye başkanını eziyor. Belde belediye başkanlarını üvey evlat muamelesi görüyor. Beldelerdeki meclis toplantılarına da katılacağız. Grup toplantılarımıza ilçe başkanı katılmıyor. Yönetim kurulu üyelerinden herhangi birini grup başkanı olarak bırakıyor. Hiç kimseyi aşağılamıyorum. Onları tenzih ediyorum. Her toplantıda farklı farklı isimler bırakılıyor. Bu, belediye başkanını, küçük duruma düşürmek, bunaltmak amacıyla yapılıyor. Belediye Başkanımız Bekir Keskin ise bu durumu olgunlukla karşılıyor. Mehmet Eriş, belediye başkanı oldu, düşman oldular. AKP olunca ezber bozduk, tırnaklarımızla kazıyarak, yumak gibi biraraya gelerek, herkesin desteğini aldık ve 20 bin oyu aştık. Şimdi de belediye başkanına düşman oldular” diye konuştu.
İlçe başkanı seçilmesi halinde aktif bir yönetim oluşturacaklarını ve komisyonlar oluşturacaklarını belirten Hüseyin Kurt, yönetim kurulu üye sayısının da 15’den 17’ye çıktığını söyledi.
‘Ödemiş’i 17 kişiyle yönetmeyeceğiz’ diyen Kurt açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Komisyonlar oluşturacağız. Bu komisyonlar içinde tarım, hayvancılık, eğitim, gençlik gibi komisyonlar olacak. Partide eğitim çok zayıf. Şu an ilçe başkanının çekmecesinde kilitli olan tüzük, herkesin elinde olacak. Kimse çekinemeyecek, herkes her yere aday olacak.”
“PİNPON TOPUNA DÖNDÜK”
Belediye meclisi olarak da gruplaşmaların olduğunu öne süren Hüseyin Kurt, “Bekir Keskin bir grup, Emin Öztürk bir grup, meclis üyeleri olarak pinpon topuna döndük. Kendimize gelemedik. Birgi beldesi bizim medarı iftiharımızdır. Kimsenin önüne set koymayacağız. Hiçbir yere aday değilim. Ne milletvekilliğine, ne belediye başkanlığına, ne il genel meclisi üyeliğine. Partinin mutfağında çalışan herkes bir yerlere aday olabilir. Kimseyi kıskanmayacağım. Kale gibi arkalarında duracağım. Örgütü sadece Ödemiş olarak düşünmüyoruz. Ödemiş’i Küçük Menderes’in merkezi haline getireceğiz. Kiraz’ı, Beydağ’ı, Tire’yi, Selçuk’u peşinden sürükleyen, Bakırçay Havzası’nda sözü geçen bir örgüt vaat ediyorum” dedi.
“İL BAŞKANI BİRLEŞTİRDİ AMA KOPTUK”
Daha sonra, delege seçimlerinde Mehmet Eriş’le neden ortak liste hazırladıklarına değinen Hüseyin Kurt şu açıklamalarda bulundu:
“Hikmet Güriş aracılığıyla bize teklif ilettiler. İki ayrı adaydık, aynı insan havuzundan faydalanacaktık. Kabul etmedim. Sonra il başkanı devreye girdi. İl Başkanı Tacettin Bayır’a bunun mümkün olamayacağını söyledim. İl Başkanı Bayır bana ‘Eriş ikna olamayacak noktada değil, ikna olacak’ dedi. Ama olmadı ve seçime girme kararı aldı. Mehmet Eriş bizim arkadaşımız. Kopuşumuz Bıçakçı’da başladı. Delege seçimleri için Mehmet Eriş’i arayıp, davet ettim. Hareket noktamızı bildirdim. Fakat Bıçakçı’ya gittiğimizde yanında dört arkadaşıyla birlikte nutuk attığını gördüm. Burkulduk. Sözde beraber gidecektik. Biz de katıldık, sohbet ettik, geri döndük. Nedenini sorduğumda ‘Düğün vardı erken geldik’ cevabını verdi. Telefonla beni arayıp, durumu aktarabilirdi. Üç gün sonrasında delege seçimlerinin olduğunu gün tekrar gittiğimizde yine Eriş’le karşılaştık. Mehmet Eriş arkadaşımız çekilsin yolunu açalım. Milletvekili olmak istiyor, gelsin Bakırçay Havzası’nda köy köy dolaşayım kendisiyle.”
ŞENER, “ÖRGÜT YANIMDA OLMADI”
Toplantıda konuşma yapan Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener de örgütte eksiklikler olduğunu, birçok sorun yaşandığını fakat çözüm için herhangi bir adım atılmadığını savundu. Şener, “Adil bir yönetim istiyoruz. İlçe örgütü olarak beldelere önem verilmesi gerekiyor. Siyasi olarak bu çalışmaların anlatılması gerekli. Bazı şeyleri konuşamıyoruz, anlatamıyoruz. Sekiz yıldır görevdeyim bir kere dahi bir yöneticimiz meclis toplantılarımıza katılmadı. Grup toplantıları yapıyoruz. İlçe örgütüne çok söyledim, kimse yanımda olmadı. Geçen zamanda kaybedilen belde belediyelerinin sorumlusu ilçe örgütüdür” dedi.
BALIKÇIOĞLU, “ERİŞ’İN ADI YORULDU, HER YERE ADAY OLDU”
15 Nisan’daki kongre öncesi Hüseyin Kurt’a destek vereceklerini açıklayan Baki Balıkçıoğlu da yaptığı konuşmada, üç adayla ve Belediye Başkanı Bekir Keskin ile toplantılar yaptıklarını ve bu toplantılar neticesinde yaptıkları değerlendirme sonucunda Kurt’a destek verme kararı aldıklarını belirtti.
CHP’nin yıllardır Ödemiş’te topluma kapalı bir yapıya büründüğünün altını çizen Balıkçıoğlu, “İktidar olmak için halkla buluşmak gerekiyor. Bu buluşmaları da ilçeler bazında ilçe örgütleri yapmak mecburiyetinde. Yıllardır parti içerisinde kararları ortak veren bir ekip haline geldik. Giderek çoğalmamız sonucunda aday arkadaşlar da sık sık görüşmelerimiz oldu. Birlik, Kurt ve Eriş ile görüşmeler yaptık. Belediye Başkanı Bekir Keskin ile de biraraya geldik. Yaptığımız değerlendirme sonucunda oybirliği ile Hüseyin Kurt arkadaşımızı desteklemeye karar verdik. Biz bu süreçte ilerlerken CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, Kurt ve Eriş’in ortak çalışmasını ve delege seçimlerine ortak liste ile girmesini önermiş.
Biz bu değerlendirme sürecinde adaylarımızdan Mehmet Birlik’e kongre sürecinde ‘Keşke Emin Öztürk’ün adayı olarak lanse edilmeseydin, keşke Mehmet Birlik olarak adaylığını açıklasaydın’ dedik. Neden Mehmet Eriş değil sorusuna da yanıt verecek olursak, Eriş Ödemiş’te, havzada popülaritesi yüksek bir isim. Dört dönem belediye başkanlığına aday oldu, milletvekilliğine aday adayı oldu. Ki bizce milletvekili adayı gösterilmeliydi, bu onun hakkı idi fakat olmadı. Fakat Eriş, her dönem mutlaka aday oldu. Mutlaka kendisi yorulmamıştır ama ismi yorulmuştur diye düşündüğümüzden kendisine destek vermeyeceğimizi belirttik.
Hüseyin Kurt arkadaşımızın ise isminin çok fazla yorulmamış olması bir avantaj. Yıllardır süren gereksiz çekişmelerin ve kavgaların bitmesi Hüseyin Kurt adı altında daha kolay olur diye destek vereceğimizi söyledik. Elbette Mehmet Eriş arkadaşımız da kongre süreci sonrasında partimizde aktif şekilde görev almalı ve adaylığa da hazırlanmalı” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi